- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
-
jmakk
őstag
Egy kis 90/2 + CC ízelítő. A fene egye meg, kár volt megnéznem!
-
istvan170
aktív tag
X-T10-et tervezek venni dupla kitben, nekem csak az obik kellenek. Ha valakit érdekel a váz 199-ért, akkor jelentkezzen! Itthoni vásárlás lesz, hazai 2év garancia!
-
-
Aldaris
csendes tag
Volt szerencsém végre élőben fogdosni az X-T1-et és X-T10-et is. Természetesen SZVSZ az alábbi észrevételhalmaz.
- Kinézetre az X-T10 és X-T1 között élőben nem érezni a képek által esetlegesen sugalmazott olcsóbb modell életérzést. Élőben mindkettő jól nézett ki.
- Nekem viszonylag kis kezem van (férfi kesztyű S/M szokott lenni), de emellett se jött be az X-T10 ergonómiája (pedig általában az ilyen pici gépeket jól szoktam tudni kezelni). Igazán nagyon össze van zsúfolva a fényképezőgép jobb hátoldala. Gyakorlatilag az X-T1 hibaként emlegetett nehezebben nyomkodható hátsó gombjait sikerült elrontani egy jobban megnyomható gombkonstrukcióval. Így jobbkézzel megfogva az ember sikeresen végignyomkorássza az összes hátsó gombot. Mindezt persze azért teszi, mert a markolat nem olyan karakteres, mint az X-T1-en, és jobban ki kell támasztani. Persze nagyon hasonlít ebben az EM-D OM-1-re. Ha valakinek az bejött, akkor ez is befog feltételezem.
- EVF nem olyan szép, nem olyan nagy, mint az X-T1-en, de ezt sejtettük előtte is.
- Annál nagyobb problémának éreztem az EVF szenzorját. Míg az X-T1-en szépen belenézek és vált, addig az X-T10-en sokszor kellett ide oda ráncigálni a gépet, hogy végre váltson az EVF-re, minden egyes alkalommal, nagyon idegesítő volt.Valahogy összefoglalva lehetséges, hogy jönnek a tesztek a 90% funckionalitás, 60% ár reklámszöveggel, gyakorlatban én azt mondanám, hogy nem véletlen az árkülönbség. Szóval nem győzött meg az X-T10. A döntés számomra innnentől egyértelmű, veszek egy nagy levegőt és egy X-T1-et.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz madgie #10377 üzenetére
Akkor egyértelmű, hogy az volt az.
Más: megint vacillálok, mi a véleményetek. Nézegetem az x100s-t, nem rossz áron van a mm-ban. Gondolkozok még az E2-n, viszont ez utóbbihoz szinte biztos, hogy nem vennék obikat, átalakítóval meglévő (nikkor F) obikat használnék vele. Mit gondoltok? Én azon gondolkozok, hogy így nem igazán van értelme az E-t megvenni, ha nem akarok kitet építeni akkor jobban járok az x100s-sel. Úgy érzem az lenne pont erre való.
-
madgie
titán
válasz gyorgyi84 #10385 üzenetére
A megszokott 56-ossal jól "kijöttünk", majdnem mindig az volt a gépen. Az 50-230 érdekes "állat", tényleg tök jó hosszú, meg miegymás, de nekem túlságosan a témára terelődött a hangsúly, ha tökig kitekertem. Mivel általában nem homogén volt a háttér, így az f6.7 fényereje sem választotta le a témát, úgy ahogy kellett volna. Nem csak az én ízlésemnek, hanem a Zone AF-nek sem.
De benne volt a pakliban az is, hogy száz éve először teléztem.
Egyéb fotók és szófosás kicsit később, még válogatok, nézegetek, ebédelek, próbálom előhozni a tegnapelőtt elveszett hangom, de csak nem jön össze
[ Szerkesztve ]
-
istvan170
aktív tag
Üdv Hölgyek/Urak!
A héten lesz fekete X-t10 kit számomra. Csak akkor hozom el, ha lesz jelentkező a vázra. Nekem csak az obik kellenek. 189-ért vihető a váz! Itthoni vásárlás, 2 év magyar garancia.
-
cousin333
addikt
Ha valaki vásárolni szeretne, azt esetleg érdekelheti ez is: [link]
"We spared no expense"
-
madgie
titán
No itt van egy kis félrebeszélés, meg sok kép
-
DonRazzino
senior tag
válasz Aldaris #10379 üzenetére
Én is fogtam ma T10-et a Mammut E-digitalban. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Megfogva már egyáltalán nem keltett olyan birtoklási vágyat. Még az igen minimál X-M1-et is jobb fogni, mint ezt. Oké hogy az X-M1-en túl könnyen jár az EV-tárcsa, ezen viszont túlhúzták. Elég nehezemre esett tekergetni. Az első tárcsa miért van annyira lenn? Teljesen le kell "essen" az ujjam az expo gombról, ha valamit azonnal állítanék rajta. Mire visszatérek rá, már valószínűleg elmúlt a pillanat. Az EVF elég jó, szinte SonyA6000, de semmiképp nem X-T1. Mennyi most egy ilyen 200k? Amikor már 250 ért lehet lassan T1-et venni. Akkor inkább legyen az...
[ Szerkesztve ]
-
gyorgyi84
tag
válasz DonRazzino #10391 üzenetére
Pedig ügyelnek a minöségre
-
gorgo
őstag
vázak... Jó kis biztos pénztemetők!
Xt10 tapi nekem sem keltett birtoklási vágyat. Nekem a fő bajom, hogy az XE1-2 váz kialakítás eddig a legjobb - leszámítva a kihajtható kijelző hiányát. Az, hogy a bal kéznek is jutnak gombok, nemcsak minden a jobbnak, aminek még tartani is kell, kvázi hazavágva az ergonómiát, ÉS a vakon használhatóságot fényképezés közben!. Kiegészítve az XT1 hülye biztonsági tárcsáival. Ellenben az XE2 fókuszképességei meg hát bizony nincsenek egy szinten az XT1-ével. Ha ott lennének, a seggem a földhöz verném örömömben.
Így nem tudom hogy hová lépjek az XE1-ről tovább (aminek a használhatósága remek, filmmódjai csillagos ötös, AF meg izé, hát, zsenge. Kiegészítve (nem is annyira kevés) "apró" hülyeséggel). XE2 valamivel jobb (de nem elég jó) AF, kijavított hülyeségek, jó ergonómia, kedvező ár.
Talán XT1, majd eccer max. 3parci árban, addig a jó kis XE1."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
DonRazzino
senior tag
válasz gyorgyi84 #10393 üzenetére
Nem volt különösebb bajom a minőséggel, annál inkább az ergonómiával. Ebben az a "szomorú", hogy szeretnék EVF-es vázat, de az X-E2 nekem nem az igazi, ezt vártam, mint a messiást. Rendszert meg, hogy váltsak, amikor Fujiéknál még a kitobik is bőven jók (a tele is), a 3 napja nálam lévő XF35-öt vissza se akarom adni, az XF27-es tökéletes, kompakt mászkálós obi, az 56-nál nem kell jobb portréra stb stb.
No jó, akkor X-T1-re gyűjtök. Lefekvéshez egy kis olvasnivaló. {szerk: X-T1-ről szóló füzet, egy fórumon találtam. Saját feltöltés.}
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #10397 üzenetére
Háhá, Rico. Pont nemrég néztem utána, hogy az e-shutteres dinamikaizés szösszenetemet mi a jóégnek nézték meg 99-en tegnap egy német Fuji fórumból. Kíváncsi ember vagyok, elkezdtem átnyálazni a topikokat a kitűnő némettudásommal (zéró), majd a nevem alapján csak megtaláltam. Egy flysurfer nevű csóka dobta be a közösbe, majd biztos, ami biztos, rátesztelt ő is. Na, mondom, megerősítés, ez jó, csak nem néztem be valamit. Nézem az aláírását, ismerős... katt ide, katt oda, Rico Pfirstinger Flickr profilja néz velem szemben
Rosszul gondolom, hogy szerintem a napokban kint lesz a Fujirumors-on a főoldalon a hír a neve alatt? (öt napja linkeltem be nekik is, hogy tudjanak róla). Mondjuk lesz@rom, nem várok el semmi vállveregetést, csak már a beta fw-s témánál fura volt, hogy kész anyagot kaptak (Leila fut meg ugrál ugye), erre csináltak egy ugyanolyan kutyás témát maguktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest