Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
MSI blog: válasszunk notebookot akciósan!
ph Játékra, munkára, esetleg utazáshoz? Egy hordozható számítógép vásárlásánál sok szempontot kell figyelembe venni.
-
Nézzük élőben a PlayStation State of Play előadását! [2024 - Május]
gp A műsorban számos játékról kapunk friss információkat, VR2 címek is helyet kapnak a show-ban.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sutszi
veterán
válasz Top cat #6846 üzenetére
Hidd el tuti a technika. A majonéz kerül a hús alá. A ketcup a paradicsomra, a mustár pedig a hagymára... túl sokat tenni fölösleges, mert amint összefogod instant kipöttyen az egész.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Top cat #7177 üzenetére
mondjuk a plus kártyára van kékpenészes sajt, nyam nyam
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
őstag
válasz Top cat #7659 üzenetére
Nem volt mellé jó nagy bab….
Holnap porkettát készítek. Egyszer csináltam szuvidálva, az nagyon rossz lett, mert nagyon zsíros maradt, most az eredeti módszerrel. Kíváncsi leszek. A húst ma előkészítettem, befűszereztem, összekötöttem, holnap reggel megy a sütőbe napozni.
Most azon töprengek, vajon mi a jó megoldás. Az összetekert húst úgy betenni, hogy a vágat alul legyen, így ki tudjon folyni belőle a szaft és a zsír, vagy ne, hogy benne maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
#82860288
törölt tag
válasz Top cat #8090 üzenetére
Ööö...*gyorsan megnézi a zacskót* igen, instantra gondoltam.
Próbálok rájönni mit rontok el az élesztős kenyérnél. Bár ameddig eljutottam a sütésben nem rossz, de nem mindig konzisztens.
Zsemlénél rosszabb, az elég sűrű, a kenyér nem annyira, de 2 vékonyabb szelet is bőven elég egy szendvicshez, de az meg nem elég nagy méretben.
Próbálok egy kicsit könnyedebb kenyeret sütni, de sajnos nem mindig vagy akkora mértékben emelkedik meg, mint amit a videók alapján várnék.
Bár elég kis mennyiségű liszttel szoktam kísérletezni, 20-30dkg-al csak, de nem tudom mit rontok el.Köszi neked is.
-
xavix13
senior tag
válasz Top cat #9618 üzenetére
Nincs fényesebb hely, a ház tájolása miatt, tetőtér, terasz nélkül. A konyha/nappali ablakba van, de déltől, télen már 11től sem esik oda közvetlen napfény, másik oldalt meg a szobák vannak de azon a nyugati oldalon még rosszabb a helyzet, főleg hogy ott még szembe házak is takarnak a nap útjában amikor ilyen alacsonyan jár télen.
Mindegy, majd szerzek egy újat, több tapasztalattal, megpróbálom jobban bokrosítani majd, meg amúgy is kezdett túl nagy lenni. Egyébként azért is gondolok a fényhiányra, mert egész élete során, amúgy felfelé igyekezett, az alsó levelek rendre odalettek. Szerintem az is a fény hiány miatt, egész fás szára lett és a teteje nőtt mint fene mindig.
Kicsit alacsonyan van a cserép, az alját sokszor így sem éri fény, mert az ablak pereme alá esik jóval.
Mindegy 500 ft-ból majd egy évig kiszolgálta a teljes rokonságot, nem volt rossz deal így sem.[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
totron
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz Top cat #10008 üzenetére
Én a sajatomba sem, meg mashol még nem láttam de biztos azért mert ha vissza ugrik akkor nincs mit látni
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nikaré
őstag
válasz Top cat #10986 üzenetére
Pont erre gondoltam!
Olyan kevés vizet (folyadékot) kell
hozzáadni, amit gyorsan meg lehet melegíteni, de soha sem mikrózom.Az én módszerem az, hogy a sót, cukrot először feloldom a vízben (folyadékban), ez után a liszt kerül bele és ennek a tetejére teszem az élesztőt.
-
forras2
őstag
válasz Top cat #10986 üzenetére
Mikrózom... 300 watton 1 perc a tejnek, nem mértem hőfokot, de épp hogy csak langyosnak érzem újjal, ebbe teszek 1 kiskanál cukrot, amit elkeverek benne, utána 1 csomag instant élesztőt, ezt is elkeverem, és utána öntöm a sós liszthez, nem szoktam megvárni, hogy felfut-e az élesztő, vagy nem.
Sajnos nem volt időm vasárnap óta gyúrni, de most neki állok, kipróbálom hogy a tejben felfut-e az instant élesztő, meg kipróbálom só nélkül, és legfeljebb sütésnél szórok a tetejére 1 kis sót, hogy azért íze legyen
Meg agyalgatok 1 kis ízesítésen, pirított vöröshagyma, esetleg 1 kis zöld fűszer... -
forras2
őstag
válasz Top cat #10989 üzenetére
Nahm, most egész jóra sikerült... Kicsit langyosabbra melegítettem a tejet, bele a kiskanál cukor, meg az élesztő, bár csak utólag vettem észre, hogy ez az élesztő 11 grammos, a másik 7 grammos volt csak, meg 1 kiskanál sót tettem a lisztbe, elkevertem, úgy ment bele az olvasztott vaj, meg az élesztős cukros tej, és most szépen megkelt
Kinyújtottam, ízesítettem, feltekergettem őket, és most a tepsin hagyom 1 kicsit, hátha nyújtás után megpuffadnak még 1 kicsit sütés előtt...Köszönöm a segítséget, talán sínen vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs