Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    Nálunk ma a "vietnámi disznótoros" volt a menü.

    Nagymamám disznótoros receptje az alapja, 1-2 nagy evőkanál zsíron a legnagyobb lángon erősen lepirítom a nagy kockára vágott lapockát, közben só, bors, utána kisebb tűz mellett megy még bele hagyma, fokhagyma, erőspaprika, őrölt füstöltpaprika, és amitől vietnámi lesz, egész fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom és gyömbér (centi vastag karikákra szoktam vágni a gyömbért, így csak az íze fő bele, nem kell rágcsálni a rostjait).
    Itt még lehet hozzá tenni bármilyen ázsiai dolgot ízlés szerint, jelen esetben sambal oeleket (gyakorlatilag indonéz erőspista :D), kevés sötét és világos szójaszószt, osztrigaszószt, szezámolajat és rizsecetet.
    Felöntöttem 3 deci sörrel, és fedő alatt kis lángon 30 percig pároltam. Ekkor tettem bele egy kis szárított korianderlevelet és egy zöldhagymát felkarikázva, majd 10-15 perc múlva kész.
    Az eredeti recept alapján ezután le kéne sütni zsírjára, de mi szeretjük a levesebb húsokat, úgyhogy így maradt. :) Általában be szoktam sűríteni keményítővel, de most az is elmaradt, így kicsit híg, de nagyon szép leve lett. Rizst vagy bulgurt szoktunk mellé készíteni.



Új hozzászólás Aktív témák