Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz TheProb #6024 üzenetére

    A Lidlis? Az sajnos eléggé vékony szelet, hacsak nem sikerült valami vastagabbat kifogni. Ezzel a jól átsült változatot kapod, ahogy írtad, de már egy kicsit kiszáradva az én ízlésemnek pl. Én 56 fokon szoktam ezeket 2-2,5 órát és utána rögtön megy a forró serpenyőbe egy kis olajra, 1-1 perc oldalanként, aztán vissza kell venni a hőfokot, beledobni a vajat és azzal még 1-1 perc úgy hogy közben azzal locsolgatod folyamatosan. Mivel tovább sütöd egy kicsit, így kb. ugyanazt kapod.

    Persze a fentiek akkor érvényesek, ha nem sikerült véletlenül 3-4 centis szeletet venni, de én olyat még nem láttam a Lidl-ben. A sous vide everything-es csávó némileg jobb alapanyagokkal dolgozik és sokkal vastagabb szeletekkel, ezt érdemes szem előtt tartani. Spec. henteseknél lehet olyan húst kapni itthon, mint amiket ő beszerez. Most nem emlékszem, hogy argentin vagy brazil, de nagyjából mindegy.

    szerk: most lemértem, az enyémek úgy 2 centi vastagok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák