Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madoc

    veterán

    válasz Ance #6005 üzenetére

    Ez egy piacos kenyérlángosostól van, isteni, kb 30x csináltam már
    :
    Töki pompos (kenyérlángos)
    Hozzávalók
    A tészta 3db kb. 40centis lángoshoz :
    50 dkg finomliszt
    3 közepes burgonya megfőzve
    2,5 dkg élesztő
    2,5dl a krumburgonya főzőleve
    1 kk cukor

    A feltéthez:lilahagyma, piros- zöldpaprika, főtt császárszalonna vagy sonka lepiritva picit, reszelt fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföl, hagyma zöld szinesiteni

    Elkészítés
    A tésztához valókat bekeverjük és a kidolgozott tésztát egy óra alatt megkelesztjük. (Ez a lényeg a burgonyás omlós, puha kelt tészta!)
    Tepsibe nyújtjuk, a tetejét megszurkáljuk villával. Vagy kerekre formázzuk!
    Elősütjük (Ha vastagabb tésztát szeretnél növeld az adagokat a felével!)
    A tetejére (töltelék!):Megkenjük 2dl fokhagymás sültkrumplifűszeres tejföllel
    Mehet rá 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna vagy jóféle házi sonka az a legjobb)
    Majd rászórunk 3 fej lila hagymát félbe és karikára vágva! Paprika, hagymazöld paradicsom stb.
    A végén 20 dkg reszelt sajtot szórunk a tetejére.

    -----Shared with MyCookBook-----

    Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch

Új hozzászólás Aktív témák