Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    Fetával töltött, sült Kápia paprika.

    A megmosott és leszárított paprikát tűzhelyen vaslapon szárazon körbe sütöm. Akkor jó ha a bőre kívülről sötét barna szinte fekete foltos lesz. Amint körben ilyen, berakom egy odakészített fedővel takart lábasba. Az összes paprikát körbe pirítom és mennek a fedő alá. Békén is hagyom őket egy 10-20 percre. Akkor jön a pepecs munka, lehúzom kívülről a bőrét. (a fedő alatt a párás melegben fellazul) Amikor az összes kész, egyenként ejtek egy hosszanti vágást rajtuk és beletolok egy kb ujjnyi Feta sajtot (Lidlben kapható Füstölt KrémFehér sajt sem rontja el) Egy mélyebb tálba pakolom és megy rá pár tekerés tarka vagy zöld bors, ízlés szerint némi snidling, gerezd rátört fokhagyma, porcsin levél, pár csepp Oliva vagy tökmag olaj. Felöntöm annyi ecetes cukros salátalével ami jól ellepi. Ha nem elég a lenti adag, akkor kavarni kell még.
    3 ek cukor
    3 ek 10 %-os ecet
    1 csipet só
    Felhígítani fél literre hideg vízzel.
    Lehetőleg a fogyasztást megelőző napon kell elkészíteni, és hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák