Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bugizozi

    őstag

    válasz bugizozi #4077 üzenetére

    Pizzasütés következő felvonás:

    600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
    420ml 440ml hideg víz (73,3%)
    ~10g
    8g 5g élesztő

    Tegnap este begyúrtam a tésztát, hűtőbe raktam, reggel gombócokat formáztam, lekentem olajjal és szobahőmérsékleten kelesztettem még 2,5 órát sütés előtt. Az élesztőt csak simán belemorzsoltam a liszt közé majd jött rá a teljes vízmennyiség és így is szépen megkelt. A tészta állaga még nyúlósabb lett, végre sikerült sodrófa nélkül formázni :DD Itt egy video ahogy próbálkozom, a közepe már-már túl vékony lett [video]
    Amivel nem vagyok kibékülve az a széle, elég tömör és kemény lesz. (sütés 250 fokon, középen ~10 perc) Ezzel lehetne valamit kezdeni, vagy a tk liszt és/vagy a magas hőfokú fatüzelésű kemence hiánya miatt bele kell ebbe törődni? Esetleg ha alulra kis tálba vizet raknék?
    Legközelebb megpróbálom megint kicsit csökkenteni az élesztő mennyiségét, mert reggelre megint szétfolyt a tálban.
    Ha a 200g sima fehérliszt 00 pizzaliszt lenne annak lenne valami pozitív hatása, vagy a 2/3 tk liszttel úgyis "megölöm" az egészet?

    És a szokásos képek:

    A megkelt gombóc sütés előtt

    VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Új hozzászólás Aktív témák