Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz krizmo_ #3162 üzenetére

    Bemetszés... Ez az egyik, ami nem megy nekem sem igazán. Talán ha napi 40-50-szer gyakorolnám, akkor belejönnék. :) Nagyon sok videót megnéztem róla, jobban megy mint kezdetben, de eléggé esetleges. Elvileg 45 fokos szögben kell tartani a pengét, és 1,5-2 centi mélyen is be lehet vágni. Ettől lesz füle a kenyérnek (a tegnapelőtti fotón látszik). Amit másodiknak linkeltél az egyébként tök jó, nagyon szépen nyílt.

    A gőzre javaslom, hogy próbáld meg lefedni valahogy. Vagy egy jénaiban (pl. "kacsasütő), vagy római tálban próbáld ki. Ha ezek egyike sem, akkor spriccelj a sütőbe vizet, mikor beteszed a tésztát. Ez a gőz egy kritikus pont, nagyon sokat számít, és házilag elég nehéz előállítani.

    comegetsome1: szerintem a 300 már nagyon sok, azt pizzához használnám. Ha tudna 250 fok felett a sütőm, akkor én a tálat melegíteném 260-270 fokra, fedővel sütés 15-20 percig 250-en, aztán fedő nélkül 220-230-on.

    inf3rno: utánaolvastam, nem is tudtam, hogy a graham az a korpa nélküli teljes kiőrlésű, ez nekem új volt. Akkor ezért, de ezt már Te is megválaszoltad. :K A tk kenyér az egy ilyen műfaj, a gluténháló nem lesz annyira erős. Ki kell kísérletezni, hogy neked melyik ízlik, nagyon ritkán csinálok 100% tk kenyeret is (akár rozst is), de az tényleg egy más világ a fehér/félbarna kenyérhez képest. Nem tudom a kenyérsütőgépben pontosan milyen, de egy határig a víz mennyiségének emelésével is szellősebb lesz a kenyér. Itt csak az a gond, hogy 80% víz körül már nagyon ügyes kéz kell, hogy legyen tartása a tésztának, bár a gép formában süt, úgyhogy valószínűleg megtartja.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák