Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz krizmo_ #3157 üzenetére

    Tuti módszer sajnos nincs. Azt megpróbálhatod, hogy mielőtt dagasztanál, 3-4-szer frissíted a kovászt, rövid időközökkel, 6-8 óránként, és nagyon friss kovásszal dagasztasz. És/vagy keményebbre eteted, 50% vízzel, vagy lievito madre-t használsz (ami egy speciálisan etetett, tárolt kemény kovász), ez utóbbit meg én is ki akarom próbálni.
    Ha túl érett a kovász akkor elég savanyú, illetve minél hígabb, annál savanyúbb.

    A kenyered szép lett megint, innen látni, hogy finom is.:) Miben sütötted? Picit mintha nem tudott volna nyílni, de ezek már nüanszok. (Az ilyenekre szokta azt mondani a nejem, hogy hagyjam abba. :DDD )

    Én nejlonszatyorban tartom. :B Tudom, hogy ez így nem autentikus, de a már linkelt könyvben olvastam, kipróbáltam és bejött. Kb. egy hétig jó, alig szárad.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák