-
PROHARDVER!
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zakoss
tag
[Fiesta 2003, 1.4 benzin] - témában.
Sziasztok,[Pollenszűrő - csere]
Pollenszűrő cseréről szeretnék kérdezni tapasztaltabb kollégáktól. A pollesznűrőt takaró műanyag burkolatot (4 csavar tartja) ha le is veszem nagyon útban van a pedál. Gondolom le kell szedni a pedált is azaz a gázpedált tartó 2 csavart kiszedni hogy mozdítható legyen és úgy lehet csak kihúzni azt a fránya szűrőta helyéről?[Biztosítékok - leírás]
Van valakinek egy olyan kézikönyve, vagy leírása a biztosítékokhoz az autóban ami használható, mit, hol, merre, melyik mire való? Nagyon megköszönném.[Fejegység - akksi]
Rosszul bekötött fejegység okozhatja az akksi lemerülését? A minap úgy jártam hogy egy a vasárlással kapott akksi volt a kocsiban és fejegységet rákötve másnapra leszívta az akksimat. Nem volt felkapcsolva se világítás, de rádió sem mert gyújtás nélkül nem indul a fejegység. Reggelre megadta magát az akksi. Persze az akksi állapota miatt is előfordulhatott ez a szerencsétlenség.
Tehát a fejegységet, hogyan ésszerű és célszerű rákötni az akksira? Jelen pillanatban ha nincs gyújtás az autón nem lehet bekapcsolni. Rátudom kötni úgy is hogy gyújtás nélkül induljon a rádió?Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
Szia.
Nekem is ilyen kocsim van csak 1.6-os.
1. Most csereltem. A gazpedalt 4 csavar fogja. Van felul is 2, eleg nehezen elerheto. Ezeket kicsavarod, szethuzod a stekkert es lejon a pedal. Ezutan johet a kis muanyag elem. Kicsavarod a 4 csavart ezutan konnyen kihuzhato a szuro es berakhato az uj. Majd mehet vissza minden.
2. A bizzositekok a kesztyutarto mogott vannak. Kinyitod a kesztyutartot majd a ket oldalat erosen osszenyomod. Igy ki tudod forditani az egeszet es mogotte megtalalod a biztositelokat.
A harmadikhoz nem tudok mondani semmi okosat.
Van magyarnyelvu kezikonyvem bescannelve, ha irsz egy pm-et holnap elkuldom mailben.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
zakoss
tag
Sziasztok,
Folytószelep tisztításáról kell valami fontosabb infót tudni? Mivel álljak neki tisztítani, illetve milyen tisztító spray-t használjak?
-
zakoss
tag
Ránéztünk és a szelepnél is látszik kosz, de a szelepet elfordítva mégjobban látszik hogy koszos. Persze ki kellene szerelni, és úgy kitisztítani, ami meg is lesz a későbbiekben, de egyenlőre ki akartam próbálni egy ilyen felületi tisztítást, kontakt spray-el. A jelenség ugyanis az hogy kizárólag akkor ha sokáig marad állva és kihül, főleg reggel, nem indul pöccre, hanem járatni kell 5 percet 1000-1500-as fordulaton, különben lefullad. (akksi és gyertyák cserélve voltak). Persze sok más tényező is közre játszhat, de elsősoron mivel láttuk hogy a szelep koszos erre gyanakszok.
-
Dorien
veterán
285e km után megvolt a kuplung csere is a Fókán.
Borg&Beck szett (szerkezet, tárcsa, kinyomócsapágy) + hidraulika javítás munkával 85kWherever you go - go with all your heart.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
1.6 TI-VCT M5 motorban van okos kerék? Ez egy jó szívómotornak számít? Van ismert baja vagy bármi?
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Mk VI Fiestánál tudnátok írni pár sort az 1.25, 1.3, 1.4 benzinesek összehasonlításáról?
Azt olvasgattam, hogy az 1.3-at nem ajánlják sem itt, sem a Mazdáknál, viszont arról nem nagyon találtam infót, hogy karakterisztikájában meg fogyasztásban mi az 1.25 és 1.4 között a különbség.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
zakoss
tag
Köszönöm a segítségeket.
[Műszerfali Self-Diagnostic mód]
Ezzel kapcsolatban hogy mit jelentenek a műszerfalon előhozható kis jelek, találtam egy fórumon segítséget mégpedig itt.
Lecsekkoltam a kocsimat (itt van egy kis video róla), és semmi eltérőt és érdekest nem tapasztaltam kivéve 2 dolgot.
1) a linken található 30. pont a "Crank Sense"-t mutatja Cr bevűtel. Ez konkrétan nem tudom hogy mi lehet, mire szolgál és mit mutathat meg. Itt nekem "Cr - 0"-át mutat mire a leírás azt mondja hogy "Input low", de hogy ez mit jelenthet azt sajnos nem tudom. A videómban ez a 2:18-2:20 mp-ig látható.2) a lista csak 30. elemig mutatja a leírást és a videómban látszik, hogy a Cr után még bőven vannak értékek, de ezeket nem tudtam kiderítani szintén mire utalnak és az értékeik mit tükrözhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz #42431471 #7812 üzenetére
Itt már hangja volt a kinyomócsapágynak, ill. csúszott is a kuplung. A kegyelemdöfést az adta meg, hogy a kuplungpedál beesett, úgy kellett szerelőhöz vontatni. Most, hogy nem csúszik a kuplung jobban is gyorsul az autó ill. az elindulás is sokkal gördülékenyebb vele alacsony fordulatszámon.
zerge861: 1.6 Ti-VCT: Nincs benne kettős tömegű lendkerék, ha erre gondolsz. Sima szívó benzinmotor változó szelepvezérléssel. Valahol a sima 1.6 és 1.8 között van erőben és fogyasztásban is.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
SG3rg0
őstag
Szia Dorien, köszönöm a válaszodat!
Az autó 205/55 R16 felnivel jön nyári gumikkal ugye. Télére felnit akarok venni abroncsokkal, és ugye szenzorokkal. Kisebb felnit rávaló abroncsol vehetek? Tehát mi az a méret felnibe és abrocs méretbe amit felrakhatok az autóra, mint téli csomag?
-
senior tag
Új Ford Focusba szeretném a beltérvilágítást, csomagtérvilágítást ledesre cserélni a W6W izzót, valami jó kék színűre. Vélemények? Jöhetnek linkek is ilyen izzóról, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
nagyúr
válasz Pardise #7836 üzenetére
Nem tudom. Nekem már egy picit túl sok. Nekem is ledes belül + a rendszám hátul, de az fehér.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
marsu
veterán
a májusi mondeo.hu-s találkozóra jön a PH!-ról valaki?
Press any key to continue ...
-
nagyúr
válasz Pardise #7839 üzenetére
Fogalmam sincs. Én az elsőket cseréltem nightbraker laserre, de már 2-őt cseréltem mert gyorsan kiégtek... Én ezzel vagyok bajban...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Real_Necro
veterán
-
SzlobiG
félisten
válasz Real_Necro #7843 üzenetére
Szép? Olyan koszos az autóval együtt közelebbről, hogy már lassan feketék lesznek, de ilyen eső gyanús időbe nem mosom meg.
17-es amúgy gyárilag így vettük.
-
Real_Necro
veterán
válasz SzlobiG #7844 üzenetére
Akkor jol emlekeztem, hogy 17esben is van ilyen. Ilyenre szeretnek valtani ha a mostani hankook gummak elkoptak, a jelenlegi alu meg menne telire.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nagyúr
-
aginor
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest