-
PROHARDVER!
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Gyári ford olajat vettem bele, 5w30-cat. Előtte nem tudom milyen volt benne, mert vásárláskor nem cseréltük le, mert olyan volt az olaj mintha akkor öntötték volna bele.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
DZs
senior tag
válasz zolikaDB #8848 üzenetére
Biztos, hogy kell a mondeo nagysága? A c-max mérete elég két-három gyerekhez. Legalább 1,8-as benzin motorral keresd. A legmagasabb felszereltség a fordnál a Ghia és a Titánium. (Titánium elnevezés váltotta a Ghiát.)
patomi: Nem tudtam, hogy egy kényes turbós motor 18 éves korában még megbízható.
-
darvinya
titán
válasz zolikaDB #8855 üzenetére
Szerintem V6-os Mondeo elvárásaidnak pont megfelelő, s ha anyagi keret annyira nem fontos, akkor ez jobban megéri hosszabb távon.
Rendesen rendbe rakva tovább lesz megbízható, mint 2.0-es, mert nem lesz annyira kihajtva.
Azért ekkora kaszni+család és csomagnál 2.0-ás is erőlködik, de ez minden típusnál is ez lesz.
Igaz 2.0 dízelnél nem lenne gond a mozgatás, viszont száguldozni sem fog.Turbós kocsit nem javasolnék, mert az hosszabb ideig terhelést nem szereti.
Azaz szteroidos …szép látvány mikor magában feszít, de munka alatt hamar kifárad.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lajafix
addikt
válasz darvinya #8856 üzenetére
nekem úgy rémlik hogy családalapítás első évtizedében lesz mire költenie egy 1x éves V6os ford családi szempontokat kielégítő fenntartásán kívűl is...
Én biztos hogy 2 literest néznék. És dehogy is Titanium/ghia felszereltséget, ilyenkor inkább probléma mint előny ,Trend elég lenne manuál klímával.
családdal meg nem lehet száguldozni
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
PRO_KoRa
tag
Sziasztok,
Új Focus vásárlásán töröm a fejem, az 1.6 - os TI-VCT (125 Le), és az 1.5 EcoBoost(150Le) között vacilálok.
Tudnátok egy picit segíteni hogy melyik konstrukciót válasszam? Kicsit tudnátok mesélni az 1.6 vct ről?
(Én az 1.5 ös ecoboostot szeretném mert abból van 6. sebességes kivitel is, viszont GTDI, tehát pucolni is kell a szívórészt 50-60 e km -enként, ezt leszámítva bevállalható?)
Köszi a segítséget mindenkinek.
Üdv,
Rajmond.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Szia!
Nekem a 125 lovas benzines van több mint egy éve. 80%-ban városban használom. Nagyon szeretem meg vagyok elégedve vele.
Your car, your life ;)
-
darvinya
titán
-
DeFranco
nagyúr
válasz darvinya #8860 üzenetére
mondj még okosságokat... 1 év 3 (tavaly) és 2 év 3 hónapos (idén) gyerekkel is simán légkondizunk semmi baja nincs tőle. nyilván nem nyomjuk mint a barom, hanem szépen finoman adagolva és légterelve állítjuk be a kellemes de még nem hideg hőmérsékletet. és szigorúan évente van tisztítva (nem ilyen tücsökpöcse bombákkal, hanem rendes szósszal a hőcserélőre) meg pollenszűrő cserélve, köszöni szépen vígan elvan vele a gyerek, kellemesen és komfortosan utazik.
neked volt már egyébként valaha saját, a mai értelemben vett autód (apa favoritja meg a nyári fizuból vett árokparton csapatós kadett nem játszik) vagy csak autóskártyázol?
-
PRO_KoRa
tag
Hetente / 2hetente járok haza, vagy hogyha pl nyaralni megyek nem rossz ha 150 km/h nál nem 4200 at forog hanem 3600-3700 -at és még van ereje gyorsulni, van tartalék pl..nameg mondom 6. sebesség. én most az 1.5 ecoboost előnyéről beszélnék.
150km táv a hazaút.
@Annyira életszerű a konstans 150 hogy pl a cégnél hetente járok Budapestre (220km) 1.25 ös Fiestával (84Le) 140km/h pályán.....
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz PRO_KoRa #8866 üzenetére
Ne csak a fokozatok számát nézd, nem attól fog keveset pörögni. Az áttétel a lényeg,katalógusokból, youtube videókból kinézhetők.
Btw egész egyszerűen nem erre való az 1.6-os. Mármint 150-es csapatásra. Meg nem is értem miért ez a cél, de ez az én gondom. Erre nem kis benzinmotorok valók
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
DeFranco
nagyúr
akinek az Úr maghőmérőt adott...
...az leméri a klíma kilépő levegő hőmérsékletének karakterisztikáját
120 kilométer zömmel pályázás után mérve, úgy hogy az utolsó 20 kilométeren már nem ment a klíma, tehát a légcsatornák felmelegedtek a "normál" (környezeti levegő + motorhőből amennyi besugároz) hőmérsékletre.
azt nem tudom megítélni, hogy ez mennyire jó vagy mennyire kevésbé jó, de nekem nem tűnik gázhiányosnak. de ehhez _sem_ értek, így csak a mérésig jutottam
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz PRO_KoRa #8870 üzenetére
Ha tényleg újat veszel, és nem a legkisebb motort, simán válaszd a dízelt. Pont a hosszabb távot szereti.
Szerk. : szvsz ecoboost semmivel nem jobb, mint a dízelek. Turbó, dmf közvetlen befecskendezés. Ugyanazok a gondok. Részecskeszűrőt leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
PRO_KoRa
tag
nemtudom. :/ nem merem akkorsem, a dmf ott van az 1.6 os vct-ben is ez mindegy, viszont igen, a DPF nem fog eltömődni, lesz ebben városi használat is bőven (Debrecenben lakok) a turbót pedig lehet kímélni. (10e km után olajcsere, vagy hosszabb út után 1-2 perc alapjárat stb.)
-
kcsa
veterán
Vaze csak én tartom a sebességhatárokat?
Oké, akkor saját szemszögből mondom: konstans 120-hoz képest hangos, és sokat fogyaszt
-
senior tag
Egyetlen érdekes dolog van a Focusomban. Ritkán fordul elő de amikor elindulok van h egyesben taposom a gázt és egyszerűen nem megy a kocsi. Leveszem a lábam a gázrol utána ha újra nyomon akkor már megy. Kettesben szokott még ilyen lenni. Mióta kihoztam a szalonbol a kocsit azóta van ez. Ez valami ford betegség? Nagyon alacsony fordulaton indulok el általában.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
DeFranco
nagyúr
az amúgy mennyire szokatlan, vagy váratlan, hogy úgy nem tudok indítani (mk1 fóka) hogy egyszerre nyomom a kuplungot és a gázt és adom a gyújtást?
persze hülyeség is lenne így indítani, csak tegnap lányos zavaromban mind a két pedált kinyomtam és csak reszelt az indító, nem röffent be. néztem mint rozi a moziban, hogy nyár közepén mihálylik meg az akku, aztán kapcsoltam, levettem a lábam a gázról és pöccre röffent.
lehet ennek valami konkrét oka, van aki már találkozott ilyennel vagy ez valami elszigetelt cucu?
-
tomiii.
aktív tag
válasz darvinya #8844 üzenetére
"Ha vontatod, s nem jár a motor, akkor nincs fékszervó"
Nektek.
Sierrában szerencsére egy 80 bar-os üzemi nyomáson dolgozó elektromos szervó van, egyben az ABS-szel. Szerintem valami ilyesmit hypeoltak az új Alfa Rómeoban. Nem is értettem, hogy mi ebben az újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz DeFranco #8864 üzenetére
Ja…kisebbik gyerekem allergiás, ami asztma rohamokkal jár és 5 évesen jött elő(ami nem most volt).
Nem volt, még a fényképet is net-ről vettem, igaz ehhez vissza kell lapozni hsz-eket.tomiii.
Úgy könnyű egyedi beépítéssel.
Gondolod ilyet raknak szériába.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz DeFranco #8888 üzenetére
Csak annyi, hogy naponta kell takarítani, hogy ne legyen baktérium benne, ami későbbi gondot ne okozzon.
Konkrétan gyerekem asztma rohama ilyen baktérium miatt alakult ki allergia mellé, s ez orvos mondta.
Azóta kerüljük klímát (legyen az helység, autó, stb.), s lényegesen enyhült ilyen roham.
Gyógyítani nem lehet 2 okból:
-fiatalkorban találkozott szervezete vele és immunreakciója tévesen kezelte
-antibiotikum több kárt okoznak(súlyos máj és vese) , mint ami most van.tomiii.
Ez valami szerelési útmutató.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz darvinya #8890 üzenetére
értem. ez annyit jelent, hogy nálatok volt egy rossz konstelláció. ennyi. persze ésszel kell használni a klímát, mert tényleg veszélyes üzem, de ez a veszélyes környezeti faktorok közül egy. hiába zárnád ki, felszállsz a villamosra, és már kapja is a sokkal kevésbé karbantartott, tbc-sek által telekohögött de át nem szellőztetett klímából az ájert stb.
nyáron 40 fokban mit csinálsz? letekered az ablakot? instant arüreggyulladás, vagy meggyulladtok mindannyian és esetleg azért hibázol mert már karikákat látsz a hőségtől.
megalapozatlanul állítottál valamit, egy esetet általánosítva és egy lehetetlen helyzetet védve. ez helytelen.
-
tomiii.
aktív tag
válasz darvinya #8890 üzenetére
Most megismételted, amit leírtam. Maradjunk annyiban, hogyha Angliából, Litvániából, Lengyelből, Oroszországból meg a fene tudja honnan kérnek rendszeresen infókat, méreteket, tanácsokat, akármit Sierráról tőlem, akkor elhiheted te is minden szavam, ne kelljen már bizonygatnom semmit. Valószínűleg képben vagyok a típussal, de ezek szerint nem vagy még itt elég régóta.
-
darvinya
titán
válasz DeFranco #8891 üzenetére
Nem. Orvos mondta, hogy klíma mit okoz kisgyerekeknél.
De azt hiszel amit akarsz, ez te döntésed.
Haladva megeresztett ablak légkeríngetést ad, nem kabriózni kell.tomiii. '
Ok.
Megtudnád mondani most hol van régi kocsim, mert vevőnek megváltozott telefonja, s nem tudom elérni.[ Szerkesztve ]
-
penge111
addikt
Sziasztok! Írtátok és több helyen olvasom, hogy elég sűrűn előforduló hiba az mk6-os fiestáknál a rúgótörés, szerintetek érdemes kapásból kicseréltetni minden rugót? Meddig bírják vajon az új után-gyártottak. Azért egy ilyen rúgótörés autópályán 120-130-al akár emberi életbe is kerülhet.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest