- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz stellaz #166500 üzenetére
Ez a gellérthegyes példa rossz analógia.
Na de hogy rendesen kifejtsem: egy 32" monitor gyakorlatilag csak egyedül használható. Egy 55" TV meg szerintem kb 3 főre, az is közvetlenül egymás mellett. Ha távolabb akartok ülni vagy többen vagytok, az otthoni mozizáshoz nem árt egy projektor.
A hang talán a legdrágább. Csupán az akusztikai kezelés több százezer forinttól indul, ha szépen akarod megoldani, s akkor még nem vettél semmit. Egy normális sub 300-400ezertől indul, ha szeretnél 15-20 Hz-et. Satöbbi.
Make Asia Great Again!
-
tag
Planet of the Apes
A majmok bolygójaMég fekete fehér TV-n láttam, gyerekként először, nem is igazán értettem, hogy miért sír a bácsi a szobor előtt. De már akkor megfogott a felfedezés hangulata, ahogy az ismeretlenbe landolva, elkezdik felfedezni a bolygót, a sokk, mikor a majmok megjelennek, a zavar, mely e felfordított világrend okozott. Azóta persze láttam érettebb fejjel is, olvastam a könyvet, nem is egyszer. És így, (a film szemszögéből számítva) 56 (nálam kb 25-30) évvel később, ez a hangulat, ez a történet, ez a világkép még mindig működik.
Látvány terén sem öregedett rosszul, és még a maszkok is teljesen vállalhatóak a mai napig is (bár a szájmozgás hiánya azért ma már kicsit zavaró).
Mivel háború ellenes filmként, egyfajta az emberi önpusztítás ellen írt kinyilatkoztatásként készült el, a mondanivalójából semmit sem veszített. Sőt.
A folytatásait most nem tervezem megnézni, ellenben...
Rise of the Planet of the Apes
A majmok bolygója: LázadásA háborús feszültséget lecserélték a vírus elleni félelemre, mely a 9 évvel később történtek fényében, talán nem is volt teljesen egészében megalapozatlan. De nem csak ezt változtatták meg, az egész történetet új alapokra helyezték, és egyfajta előzmény filmet csináltak. Rebootot a remake helyett.
És milyen jól tették. Emlékszem, már akkor mekkorát ütött a film. Nem csak a történetbeli frissítés, de a technikai részletek, a mozgás, az animáció, a majmok arcának részletei, az emberi érzelmek, tekintetek leképzése, egyszerűen már akkor lehengerlő volt. És az, hogy ez a technika azóta hova fejlődött, az pedig már filmtörténelem.
A történet megható, minden szereplő és minden karakter emlékezetes. Bár, a magam részéről is, egy apokalipszis bemutatására számított mindenki, mégsem azt kaptuk (a vége creditsben a vírus terjedése mint az atombombák hullásának bemutatását kivéve), hanem egy sokkal személyesebb, sokkal érzelmesebb történetet. Jól állt neki. Ahogy a folytatások is.
Az utalások az első részre, már akkor is szembe tűnőek voltak, nem kellett ehhez most az eredeti részt megnézni, a szabadság szobor legó, "Bright Eyes", az elveszett űrhajó témakört már akkor észrevettem. Talán csak Charlton Heston "szerepeltetése" és az állatkerti gondozó beszólásai kerülték csak el a figyelmemet. De majd a következő film miatt, melyet megnézek, talán nagyobb relevanciája lesz a nosztalgia filmezésemnek. Vagy nem. Holnap kiderül.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz proci985 #166488 üzenetére
(hehe, mindketten választottunk egy 1968-as filmet .. még ha nagyon is más vonalon )
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
-
Grave_444
nagyúr
Boy Kills World / Kinyírni a világot (2024)
A többségnek biztosan csak egy agyatlan akciófilm.
Ami miatt pozitív. (Gondolom a hölgyek szerint) jó pasi, jó nő (June27 ), színészek, mondanivalója is akad, humor, fordulat, brutalitás, sok vér. Bill Skarsgård egy hozza a karaktert. A végén a harc egyszerűen zseniális annak, aki bírja a durvulást.szó nélkül, mimikával nincs benne, sajnos. After credits viszont van.Szerelmi szál Bármikor szívesen megnézek egy ilyen filmet, szerintem emlékezni fogok rá.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz lezso6 #166507 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne, senki nem akarna 50"-nal nagyobb képernyőn filmezni. 77" oleden 2.39:1 film nevetséges méretű még a 120" 2.35:1 vaszonra vetített képhez képest is. Nagyjából 100" 21:9 oled ami mellett nem vetitenek ha letezne és persze emberi áron.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Korábban írtam, hogy ha egyedül vagy, akkor elég 32" is, ha elég közel ülsz, otthonra 55" TV-t 2-3 ember tud nézni kényelmesen, kb 1.5-2 méterről. Lásd még:
Ha 2 méter a távolság, akkor a 65" elég, a THX ajánlás minimum 36°, a táblázatban meg 40° van. Egyedül akár egy 16" laptoppal is hozható a moziélmény képileg, de csak akkor ha rövidlátó vagy kb -4 dioptriával szemüveg nélkül, s nem zavar hogy feküdni kell, miközben a mellkasodon van a laptop.
Persze egy átlag nappaliban simán lehet nagyobb a távolság, pl 3 méternél 100" kell a látótér megfelelő kitöltéséhez. Másik probléma pedig az, hogy az adott kijelzőmérethez tartozó optimális távolságra hány ember fér el, így ha az ember nem foreveralone akkor már az 55" is simán kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
cucka
addikt
válasz lezso6 #166507 üzenetére
Azért nem mindegy, mert az embernek két szeme van, ezért képes a tárgyak méretét is érzékelni.
Ezért más élmény egy 10 méteres vásznot nézni, mint egy képernyőt közel hajolva.Ugyanezért más élmény egy hegyet megnézni élőben, mint megnézni ugyanazt egy fényképen. Vagy egy festményt. A látószög is fontos, persze, de nem minden.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cucka #166513 üzenetére
Te a 3D élményről beszélsz, így amit írsz, az a 2D mozi ellen szól.
A tájak fényképekről más tényezők miatt sem jönnek át, lásd pl hangok, illatok, helyi kulturális élmények, emberek, maga az út oda, stb-stb. Ezért nem jó Google Mapson "nyaralni".
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
paatrick
őstag
-
cucka
addikt
válasz lezso6 #166514 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy amennyiben két szemed van, akkor te 3d-ben látod a környezetedet, akkor is, ha amit nézel, az egy 2d tartalom egy képernyőn.
Szóval meg tudod mondani, hogy egy nagy képernyőt nézel távolról, vagy egy kis képernyőt közelről. Akkor is, ha azon a képernyőn 2d tartalom megy. Sőt, ha kikapcsolod a képernyőt és nem megy rajta semmi, akkor is meg tudod mondani.
Döbbenet, mik vannak.
(Sőt, most kapaszkodj meg, nem csak két szemed van, hanem két füled, amivel térben hallasz. Akkor is, ha egy mono műsorforrást hallgatsz, azt is térben hallod a két füleddel. Elképesztő!)
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
Nem szeretem Robin Williams-t, ezért szándékosan kerültem eddig ezt a filmet, de végül rávettem magam a megnézésére. Az eleje jól indult (
), de sajnos egy kamerába belemondott közhelygyűjtemény lett a vége, ami alá "szomorú" zenét raktak, hogy tudja a néző mikor kell meghatódni. Ez volt az első és egyben az utolsó alkalom is, hogy megnéztem, részemről kipipálva.mielőtt Andrew elindul felfedezni 5/10
#értékelés
some men just wanna watch the world burn...
-
stellaz
veterán
válasz lezso6 #166517 üzenetére
Ha teljes mértékben igaz lenne amit írsz, akkor az emberek nem tudnák eldönteni, hogy mekkora dolgot látnak éppen. Ha közelről nézel egy kis képernyőt ugyanúgy tudod, hogy éppen közelről nézel egy kis képernyőt.
A VR szemüveg kivétel, de az valójában 3D-ben vetít teljesen izolált módon. Egyébként pont a vr szemüveg az, ami szerintem tök jó eszköz lenne kiváltani a nagyméretű tévéket, ha tudnak hozni hasonló képminőséget és árban is lejjebb mennének.
-
Dorian
félisten
Help.
A 6 éves gyerekem kitalálta, hogy Batmant, meg Pókembert nézne. Ennyi idősen még filmet nézni nem engedem (csak dokumentumfilmeket), rajzfilm mehet.
Gondolom a két témában született vagy ezer rajzfilm, szóval melyik konkrétakat javasoljátok?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
stellaz
veterán
válasz Dorian #166521 üzenetére
Az én tapasztalatom, hogy a gyerekek esetében fontosabb a film tempója, mint,.a technikája. Nagyon sok modern animációs film is nagyon gyors tempójú, a szereplők is rángatva vannak benne mozgás helyett, stb.
Én ez alapján azt mondom, hogy egy rakás film jobb egy gyereknek, mint egy animációs.
A kérdésedre visszatérve, szerintem Batman semmilyen módon nem gyerekeknek való, a Pókemberből én a Pókverzumot ismerem (1,2), mint animációs filmet, az szerintem jó, bár 6 évesnek talán még sok egy kicsit, de ki kell próbálni. Az enyémek kifejezetten tetszett.Amit 6 évesnek talán már tudnék ajánlani -bár az film -, az az Űrdongó, az nagyobb részében elég lassú és szerethető az egész. A végén van persze cgi katyvasz, de az a film egy kisebb része. Szerintem 6 éves volt a fiam, amikor moziban láttuk és elég nagy hatással volt rá pozitív értelemben.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Vikthor #166523 üzenetére
Teljesen off, de szerintem a természetben az első amit megtanul egy gyerek, hogyan van széjjel tépve egy állat, ettől nem kell óvni, legalább látja miért veszélyes egy medve, vagy kutya.
Innen jön, hogy a gyerekeknek nem lesz félelem érzete az állatokkal szemben, aztán ütögetik a pitbullt, vagy odamennek a medvéhez széttépetni magukat az állatkertben, ahogy volt ez Budapesten is kb 20 éve.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Rajzfilmben nála most a Lego ninja, Dínólovagok, Oroszlánőrség a menő. A 4 éves lányomnál meg a Jégvarázs és 101 kiskutya.
De igyekszem természetközelien neveli őket, úgyh dokumentben nincsenek tabuk, a szavannai marcangolósokat ugyanúgy simán nézik, mint a "legveszélyesebb kígyók, pókok" meg ilyesmiket.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz Dorian #166525 üzenetére
Na jól van, akkor minden Attenborough mehet nekik, illetve a Disney Nature sorozat, azok nagyon jó sztorival vannak elmesélve az egész családnak. Chronos - Baraka - Samsara is mehetnek akár. Illetve az ifjúsági/családi filmek Home Alone 1 & 2, Jingle Bells...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Peterhappy
őstag
válasz Dorian #166527 üzenetére
A Spider-verse parádés, de tele van villódzó hatásokkal, ijesztő-rémisztő képekkel.
Te vagy az apja, Te találd már ki, mit nézzen, ne a hatéves Erre a korosztályra is jut bőven olyan rajzfilm/mese, amit élvezhet, már érthet. Legfeljebb cikizni fogják az oviban/suliban, hogy Ő még nem látta a batmant, star warst stb. -
stellaz
veterán
válasz Peterhappy #166529 üzenetére
A Batman az szerintem egyértelműen felnőtteknek való, a Pókemberből a mostani filmek első része volt jó szerintem, mert az inkább vicces.
-
nagyúr
Gojira -1.0 / Godzilla minus one (2023)
Ha már kedvenc óriás ősgyíkunk beköltözött a Netflix-re, én is megnéztem a remek sajtóval rendelkező rebootot. Részben egyetértek a lelkes kritikákkal - ahogy az egész szörnysztorit belehelyezték a második világháború utáni Japán igen húsbavágó bemutatásába, az koncepció szinten remek. A kivitelezés a film első órájában szintén egész jó - nyilván a társadalmi / személyi dráma aspektus a limitált játékidő miatt csak relatíve felszínes tud lenni, és Godzilla is kissé a háttérbe szorult, de felvezetésnek, alapteremtésnek remek volt az első 60 perc. A film második fele sajnos kicsit kevésbé jó - bár az írók igyekeztek valamennyire konzekvens talajon maradni, ami az átlag szuperszörny-filmekhez képest fényesen sikerült is, azért némi fullbanyomás itt is befigyelt. A vége pedig szimplán nem tetszett - .nagyon hirtelen lett nagyon happy, aztán meg jöttek a klasszik horrorfilmes klisék
Vizuálisan jó volt a film, bár a limited budget miatt messze nem volt egy látványorgia - viszont nekem (is) az volt az érzésem, hogy koncentráltan költöttek pár jelenetre sokat, és azok oda is b***tak - a -jelenetet említették itt többen, ami mellesleg nem csak azért nézett ki jól, mert jól meg volt csinálva, hanem mert egy ütős dramaturgiára húzták fel, ahogyTakao . Lehet, hogy más filmeknek is jót tenne, ha nem csak agyatlanul öntenék bele a dollártízmilliójat a VFX-be, hanem gondolkodnának is egy kicsit? Vagy ez eretnekség?Godzilla végső megoldásként előrántja a nukleáris hősugarat
Összességében teljesen jó film volt ez a Godzilla, ha a vége nem laposodik el ennyire, akkor akár még egy 9-est is meg tudnék neki ajánlani, így inkább 8/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz stellaz #166520 üzenetére
Miért ne tudná eldönteni, hogy mekkora dolgot látnak? Inkább megfordítom: pont az emberi tudat zavar sokakat, hogy nem elég nagy. Hiszen tök ugyanazt látni egy 32" képernyőn 1 méterről, mint 65" képernyőn 2 méterről, 130" 4 méterről, 260" 8 méterről, stb.
Nem azt mondom, hogy nincs értelme nagyobbnak, mert csomó egyéb előnye van, pl kényelmesebb többen nézni, van egyfajta feelingje, stb. De végső soron lecsupaszítva a kérdést csak az számít, hogy kitöltse a látótered.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
cucka
addikt
válasz lezso6 #166534 üzenetére
pont az emberi tudat zavar sokakat, hogy nem elég nagy.
Igen. Pontosan.
Az emberi szem és egy fényképezőgép lencséje hasonlóan működik, és teljesen igaz rá, amit mondasz a látószögről.
De az emberi látás az nem így működik. Nem egy szemed van, hanem kettő, és a két képet az agyad összerakja, és megalkot belőle egy 3 dimenziós tér-érzékelést.A szemlencse (vagy fényképezőgép lencse) szempontjából mindegy, hogy közelről nézel egy kis dolgot, vagy távolról egy nagyobbat. Az emberi látás és tér-érzékelés szempontjából nem mindegy.
(A hallás ugyanígy működik, ott se mindegy, hogy a 115 dbA koncert hangerőt a nagyszínpad hangcuccán hallod, vagy úgy, hogy otthon csutkára feltekered a hifi hangerejét. Ugyanaz a hangnyomás, de az élmény más)
-
-
perempe
addikt
Cabrini (2024) Film Cabrini életéről. Mi kiről készítenénk filmet USA-ba emigráló magyarok esetén?
Coup de chance (2023) Ez az új Woody Allen film. Nem tetszett a lezárása a filmnek, a főszereplőkkel se tudtam azonosulni. Volt már ehhez hasonló cselekményű filmje, a Match Point, csak más nézőpontból. Lehetett sejteni, hogy lesz csavar. A nyomozó anyós motivációja érthetetlen számomra. Nem rossz film egyébként, jó a téma is.
Ami tetszett, hogy kétszer szerepel a "3EUR lesz" a filmben, egyszer egy verseskötetre/használt könyvre, egyszer egy szál virágra mondják.
The Hater (2020) Lengyel film a közösségi média veszélyeiről.
Working Girl (1988) Ezt érdekességből említem, teljesen más, mint a mai filmek, máson van a hangsúly, a kis szerepeket is ismert színészeknek adták. Itt is van öltözködős jelenet, a főszereplő alakja miatt is érdekes e rész. A "Let's Fall in Love" Cole Porter szám hallható a fogadáson[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Rigormortiis
veterán
Így van. Én is ilyeneket ajánlok inkább. A Pókverzumos animációs filmek zseniálisak, de inkább fiataloknak/felnőtteknek, mert másodpercenként több inger éri a nézőt, mintha a tiktokon zsibbasztanám az agyam.
A 90-es évekbeli kézzel animált Disney rajzfilmek viszont gyönyörűen vannak animálva, klassz dalok/zenék vannak bennük, hagyományos értékeket közvetítenek, kedvesek, szerethetőek és a felújított változatok kb lemásznak a képernyőről.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
-
eeXaa
addikt
válasz #42308056 #166544 üzenetére
Nem, a tudat, hanem a hatása annak, hogy milyen távolról nézel mekkora méretben, ami lehet preferencia, de semmiképpen sem előny, vagy minőségi ugrás.
Szerintem sokkal lényegesebb különbség a vetített kép és akközt hogy a megvilágított pixeleket nézed a TV esetében... -
eeXaa
addikt
válasz totron #166546 üzenetére
Egyiket sem.... mind más hatás.... ezért nem vélem jobbnak a hatalmas mozi képet sem. Nem tekintek rá úgy hogy különleges vagy jobb. Mert szerintem nem az. Annyi a különlegessége, hogy rendes mozis rendszert 10méteres vagy afölötti képpel nem igazán sok otthonban találni.
-
Peterhappy
őstag
válasz Rigormortiis #166540 üzenetére
Mondjuk ilyen avatarral ez azért elég hitelesen hangzik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest