- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz dellfanboy #164501 üzenetére
miért, kiket szeretnél? kb a játék legikonikusabb karakterjeiről van szó (Psycho bár nem tudom milyen lesz, mindenképp fura már ha tényleg ő lesz az)
rajtuk kívül még mondjuk Mr. Torgue érdemelne egy szerepet (na jó, meg Jack, de azt nehéz volna átültetni szerintem élőszereplősbe)
azt lehet tudni, hogy a játékhoz képest a film milyen időben játszódik? vagy teljesen független tőle? ha már Tannis ilyen öreg, akkor rég a BL2 után... (de akkor meg Roland nincs már)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz hoffman_ #164503 üzenetére
már ha tényleg a játékbeli karakterét fogja hozni... nekem van egy olyan érzésem, hogy a legismertebb/legjobb karaktereket összezsúfolták egy filmbe mindenféle idősík figyelembevétele nélkül, amolyan all-stars
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
American Fiction (2023)
Ultra low budget film a woke képmutatásról. Remélem megnyeri mind az 5 Oscar-díj jelölését, hogy lehetőségük legyen nem elmenni a díjátadóra, vagy ha mégis, akkor (NAGY SPOILER)
halomra lője őket a rendőrség. Sajnos közel sem tökéletes, mert eléggé felszínes, de vannak nagyon zseniális pillanatai, amikor nagyon beletalál. Habár lehet azért ilyen, mert nagyon meta akar lenni, pl szinte az összes jó szereplő fekete, a woke emberek pedig szinte mind fehérek.
7/10
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
k-adi
nagyúr
válasz Pro Koryak #164493 üzenetére
Persze ha egész nap csak gyúrnod kell és jól enni, akkor több az esély fittnek maradni 60 éves korodra stb.. Nyilván mivel ez a munkájuk, kiemelt figyelmet kap a fittség náluk, de azért jó pár példát tudunk, akinek hiába volt millió dollárja, mégis lezüllött, míg Keanu azért ennyi évesen is lenyom pár John Wick filmet, szóval köztük - pénzzel és idővel teli befutott színészek - is van különbség.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz myckey #164491 üzenetére
ja, analitikusan alltam neki, eppen ott vagyok, hogy megy a
.hajoval a szigetre itthoni mozis setup megvan, de valahogy Avatar1 se utott akkorat, mint emlekeztem. elso Top Gun nekem tul komolyan vette magat... vagy csak tul sokszor lattam a Hot Shotsot.
lezso: a Pinocchio papiron gyerekfilm, gyakorlatban viszont inkabb a fasiszta Olaszorszagrol szol. kb annyira egyszeru gyerekfilmkent, mint a Chihiro furdohazas jelenete, ha tisztaban vagy a kontextussal (
). neked szerintem tetszene.ertsd, eppen egy bordelyhazban jarunk btw a Sea Beast az Avatar2 kevesbe (!) vidamparki attrakciokent megcsinalva.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz k-adi #164508 üzenetére
Meg lehetne oldani a forgatókönyvvel, hogy működjön, de a trailerből az látszik, hogy szó sincs ilyesmiről. Multilayer színészet - Cate Blanchett először eljátssza, hogy 25 éves, aztán eljátssza Lilith-et. Nem szokott sikerülni
Pedig amúgy pl. a Coffee and cigarettes évjáratú Blanchett isteni Lilith lenne...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
perempe
addikt
Tegnap pár percet kellett várnom, hogy a B&O bemutatóterembe bejussak, ami pont az ORF épületével szemben van, filmforgatás miatt lezárták az utcát. Nem ezért mentem, csak ha már az esti vonatra vettem jegyet, el kellett valahogy ütni az időt. Mivel a Rennweg-en volt a szállás, átmentem előtte a Belvedere palota kertjén, tetszett.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
myckey
veterán
válasz lezso6 #164515 üzenetére
De még több ilyen példát is lehetne hozni, vagy ez a része neked kimaradt eddig?
Meg a Del Toros Pinocchio sztm elég egyértelmű, már csak egy trailer alapján is.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz lezso6 #164517 üzenetére
De Miyazaki munkássága kizárt, hogy ne lenne meg neked.( témában jártas embernek ) Nem tudom elképzelni.
Kapásból " most" voltam a moziban 3x , a The Boy and the Heron vetítésén.
Ez annyira nem gyerekmese, hogy a 16-os karika csak hab a tortán.Van hozzá egy "nagyon" mély Ha jobban akarod érteni: kulturális kézikönyv A fiú és a szürke gém című Mijazaki mesterműhöz
Természetesen az egészet szétszedi, spoiler a köbön. Meg nem árt ha képben van az ember a Mester alkotásaival, annak életútjával stb...sok az utalás.szrk:
jah, 3x is...tiszta elvetemült vagyok. De ilyen alkotás, ilyen munka ritkán kerül ki. ( a mai világban, hogy valamit szinte teljes egészében kézzel rajzoljanak...valami minimális van benne digitális. persze sok évig készült, és a "főnök" is lassul már )[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
KISDUCK
addikt
Beindult a mémgyár:
-
Komplikato
veterán
Iron Sky óta volt rengeteg beteg zsáner paródia film, de most ez jött szembe az imént:
Boy Kills World
Machine Gun Jesus gyere le az égből!"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Collateral (2004) (Collateral - A halál záloga)
Michael Mann a rendező, akinek azért vannak jó referenciái. Hát ez sajnos nem az. Pedig Tom Cruise itt jól hozza a pszichopata / szociopata bérgyilkost, Jamie Foxx is a balféket, de mégsincs elég mélysége a dolognak. Érződik a rendező stílusa, de sok a klisé, sima átlagos akciófilm.
6/10 avagy ha akció, hadd jöjjön, de ha dráma, akkor meneküljünk!
Michael Manntól ha valamit kell ajánlanom, akkor sokkal inkább a 9/10-es Heat (1995) (Szemtől szemben) vagy a 8/10-es The Insider (1999) (A bennfentes).
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
-
válasz proci985 #164528 üzenetére
De mitől jó? Számomra kb az első fele 7 pöttyös, de aztán leül, unalmas, gagyi lesz. Persze nekem az értékelésnél nagyon fontos a forgatókönyv, mondanivaló.
Van ugye egy kis karakterfejlődés, de az nagyon bénán megy végbe. Meg Max, ugye láthatóan annyira nem használt soha fegyvert, hisz még kibiztosítani is elfelejti először. Aztán egyből nyakon lövi a Vincentet, hát izé, de ez még belefér, legyen az hogy szerencséje van, még a legvégén is. De hogy Vincent nem találja el az nonszensz. [ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz proci985 #164531 üzenetére
Ja, sejtettem, hogy a technika, úgy vettem észre nálad az sokat dob, gondolom ezért nem véletlen, hogy pl a La La Land meg az Everything Everywhere at Once olyan nagy kedvencek nálad. Ott az audiovizuális filmtechnika (látvány, zene, szimbólumok) nagyon oda van téve. Utóbbi újranézésével még lógok, meg amúgy is írni szeretnék róla.
Amúgy leginkább magamnak írok, hogy tudjam melyik filmmel hogy voltam. Hogy aztán később ha esetleg változik a véleményem, akkor hülyének nézhessem magam.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
myckey
veterán
válasz Vikthor #164526 üzenetére
Az Utolsó Mohikán az szimplán E.P.I.C.
Az OST, a szereplőgárda, a rendezés meg a forgatókönyv, meg blabla...helyszínek !
Pazar, bárhol bármikor kategória, nálam. A Zene meg napi szinten előkerül."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #164532 üzenetére
jaja, az audiovizualis tortenetmeseles es az informaciovizualizacio nekem a gyengeim . es igen, ebbe a szimbolizmus is beletartozik, pl a Poor things ilyen szempontbol annyira eros, mint mondjuk a La La Land, vagy lehetett volna a Babylon, ha egy oraval rovidebb.
Everything Everywhere all at Once nekem masodikra tobbet adott, meg pl ott esett le, hogy varjal, a csalad kinai aga is lost-in-translation szituban van egymassal a kantoni es mandarin miatt. plusz a diszletei, pl a nyitojelenete zsenialis: ahogy latni az USA es mainland China lakberendezesi stilusai keveredeseben, de ugy, hogy szo szerint zizeg az egesz kep, elorevetitve es szimbolizalva a csaladi otthon kaoszat amit a film extrapolal. es ez az, ami igazan vasznon (nagykepernyon) jon ki, eszmeletlenul reszletesen van megcsinalva.
-
válasz proci985 #164535 üzenetére
Jaja, ezek számomra is nagyon fontosak, csak emellett legyen jó forgatókönyv, mert ugye az a cél, a technika "csak" eszköz. Vagy talán úgy a legpontosabb megfogalmazni, hogy az egyik a tartalom, másik a forma, és természetesen mindkettő fontos.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #164536 üzenetére
forgatokonyv nekem is fontos, anelkul nincs sztori amit jol el lehet meselni
illetve van kivetel, de az a Mandy es a Neon Demon, meg esetleg a Holy Mountain. plusz a Godard fele Week-End amit meg mondanak, es vegre sikerult beszereznem elfogadhato minosegben.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz lezso6 #164536 üzenetére
"egyik a tartalom, másik a forma" - tartalomhoz a forma, Amfora; én kérek elnézést
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz pohár #164494 üzenetére
Borderlands movie start of "Cinematic Universe", Randy Pitchford says
Szóval ha jól értem a játékoktól független lesz a film, tehát nem azok idővonalában/sztorijában játszódik.
Live-Die-Respawn
-
válasz proci985 #164537 üzenetére
Igen, de audiovizualitást én nem szoktam hiányolni, míg a forgatókönyvet meg igen. Nálad máshol van meghúzva a határ mindkettőnél, kvázi fordítva mint nálam.
Nyilván persze etől még vannak bűnös élvezek, lásd a Roland Emmerich rajongásom. Bár lehet valójában a belső gyermeki énem filmes ízlésének (vagy inkább annak hiányának) kielégítése.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
devil-k
nagyúr
Előző életek
Past Lives
3/10Szégyen és gyalázat, hogy ilyen filmet küldenek az Oscarra. Ócska, vacak, unalmas, ezerszer láttunk ilyet. Bocsi attól, aki erre sírta el tinédzser könnyeit.
- mozi bolondéria -
-
Everything Everywhere All at Once (2022) (Minden, mindenhol, mindenkor)
Ennél sem sikerült rendesen lefordítani magyarra a címet, úgy járt, mint az aki elkezdte fejből mondani a görög ABC-t, aztán így lett, hogy alfa, béta, céda...
A technika több, mint rendben van. De sokszor nagyon átmegy már giccsbe. A filmnek nincs mélysége, ezt főleg az utolsó harmad nyálasságában nyilvánul meg, egyszerűen nincs megalapozva semmivel a dráma. Maga történet nem rossz, de semmi extra, olyan mint valami gourmet finomfőzelék: oké, nagyon igényesen van elkészítve, de hát ez mégis mi ez? Igen, tudom, említhetném a Kopi Luwak kávét is, de azért ez a film közel sem szar, sőt.
Ugyanis a film humora, hangulata nagyon jó, és kifejezetten kreatív, sokszor beteges, alpári, rengeteget lehet rajta röhögni, egy nagyon különleges limonádé vígjátékként abszolút megállja a helyét. Csak a végére ne ült volna úgy le a közhelyekkel. Így sajnos mínusz egy pont.
6/10
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
k-adi
nagyúr
Taylor Tomlinson: Have It All (2024)
Újabb humorista "netflix special"
Most gonosz vagyok ha azt mondom, hogy ez is inkább egy férfiak által jobban űzött műfaj? Ugyanis szegény Taylor, nagyon erőlködik és ez meg is látszik, sok a gyenge, erőltetett poén, úgyhogy sajnos ő sem erősíti jobban a jó női humoristák klubját - vagy csak itt volt gyenge, mert pár youtube videóban azért jól szerepel itt-ott de ez 0 volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest