Új hozzászólás Aktív témák

• Viszlát

addikt

Bombshell (2019) - 4/10
    Botrány (2020)

#értékelés

Valószínűleg sokkal ütősebb lett volna a metoo idején vagy még előtte, hiába, az időzítésen is sok múlik. Mindenesetre nem emiatt nem tudtam szimpátiát érezni a "hölgyek" felé, nekem egyszerűen gyomorforgató ez az egész miliő, a térdeltetős seggfejtől kezdve a karrierista ringyókig. Nem tudtam elhessegetni azt az érzést, hogy ez a szűk kör akikkel ez történik, nagyjából meg is érdemli egymást, miközben egymásra mutogatnak, hogy ki süllyedt mélyebbre abban a morális fertőben, amit maguknak csináltak. A manipulatív, egyoldalú megközelítése a témának természetesen egyáltalán nem meglepő, nem fér bele más a propagandába.

A film legnagyobb baja, hogy nem sikerült felfedezni semmiféle koncepciót, keszekusza a narráció, néha olyan érzésem volt mintha valami humorosnak szánt szatírát látnék némi rablófilmes kamerába kinézegetéssel, ami után nehéz volt visszarázódni a drámaiságba. Pedig a szereplőgárda nagy része remek munkát végzett, mégsem állt össze egységes egésszé sajnos (Lithgow és Theron különösen jó).

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák