Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Shadowbull #7785 üzenetére

    KIA eNiro. Kötelező szerviz évente, vagy 15000 km-enként, amelyik előbb.
    Üzembe helyezés: 2021. március 31.
    Baleset: 2022. január 6., ekkor km óra állás: 14500
    Egy teherautó elfelejtette megadni az elsőbbséget, álló helyzetből indulva nekem jött egy kereszteződésben :U. Nem volt nagy csatt, de mindkét bal oldali ajtót megnyomta, és mivel én haladtam, ezért meg is gyűrte ezeket. A felnin is keletkezett pár mélyebb karc. Nem nagy gond, gondolná az ember, néhány hétre saccoltam a javítást. Szólok a szervizben, hogy 500km múlva időszakos szerviz esedékes, ezért azt is csinálják meg egy kalap alatt.
    Telnek-múlnak a hónapok (!), ajtó és felni sehol az autóhoz. Verem az asztalt, hogy nekem kell az autó, mindig csak halogatás. Aztán április környékén ajtók megjöttek, de a hátsó kilincs is sérült, és az még sehol, felni sehol. Asztalcsapkodás tovább, eredmény: nyista. Már tiszta ideg voltam, minden nap az asszony morgását hallhatom. Bementem, és addig vertem az asztalt, míg hajlandók voltak összeszerelni az autót június elején kilincs nélkül és a kissé sérült felnivel.

    Mondják, hogy átadás előtt akkor most megcsinálják a 15000-es szervizt is. Mondom oké. :U

    Autót megkaptam, használom, pár hét múlva visszaviszem kilincscserére, majd megint pár hét múlva kerékcserére is. Mindenki hepi.

    Eltelik egy év viszem vissza a 30ezres szervizre, megcsinálják, aztán szólnak, hogy ugye tudom, hogy az autó már nem garanciás, mert az első szerviz kifutott az egy éves határidőből. Mondom, ők csinálták, az autó végig ott volt, bármikor megcsinálhatták volna, szóltam is, hogy kérem a szervizt. Válasz egyszerű vállvonogatás. Szabály az szabály. Itt tartottunk júniusban, természetesen nem fogom ennyiben hagyni, de még nem volt időm meg energiám harcolni velük.

    Az egész kötelező szervizesdi (nem csinálnak vele semmit, az ég világon semmit) csak arra való, hogy valami okot találjanak valahogy a garanciális feltételek alóli kibújáshoz.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák