Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgeorge

    addikt

    Üdvözlet!
    A notebook egy Latitude E6520, i2540M-el VGA nélkül. Egy PR03X dokkolón van 24/7-ben, egy 130W-os táppal. Windows 10 Pro x64 naprakész verzió, naprakész driverek (Dell vagy Windows). A gyors rendszerindítás (és a hibernálás is) ki van kapcsolva, legacy (tehát nem UEFI) a beállítás.
    A Dell diagnosztika szerint minden ok, csak az akksi már vesztett a kapacitásából, a Dell FEP annyit üzen, hogy normálisan tölthető, de már kisebb üzemidőre számíthatok.
    A notebook mostanában (de lehet, hogy régebb óta is) újraindul, ilyenkor nincs semmi az eseménynaplóban, csak az induláskor szokásos, hogy szabálytalanul állt le. Nincs memóriakép, a bluescreenview sem lát ilyenkor semmit sem, tehát gyanúsan tényleg a tápellátással lehet valami.
    A notebook egyébként nagyon lassan indul el a legtöbb esetben, néha kikapcsolás után gyors, de rendszerint a boot képernyő is sok idő, míg megjelenik, és utána a Windows logóra is sokat kell várni. Néha a második képernyő sem aktív, át sem vált rá, korábban DVI, most DP vagy HDMI-n csatlakozik a monitor, mindhárom verzióban előfordult, hogy nem lehetett átváltani a második képernyőre.
    Most pár napig dokkoló nélkül használtam, de így sem változott a helyzet.
    Mik okozhatnak ilyen hibákat? A Windows 10 fórumban a tápellátásra gyanakodott svgyula fórumtárs. Ezt hogyan tudnám ellenőrizni? Lehet a dokkoló a hibás, annak ellenére, hogy anélkül is döcögött a gép?
    Ha nincs más ötlet, újratelepítem a Windows 10-et, sajnos az újraindulások nem olyan sűrűek, hogy ezt ki tudjam könnyen tesztelni.

    Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

Új hozzászólás Aktív témák