- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eryck
csendes tag
Az nvidia oldalán található 84.63-as meghajtónál még az eredeti dell driver is újabb...
Sima GeForce meghajtóval is mennie kell elviekben, nem?
Az egyébként normális, hogy 2006-os az utolsó nvidiás whql meghajtó? félévente adnak ki újat, vagy mifene...
[Szerkesztve] -
zdanee
őstag
Inspiron 6400asa X1400el van itt valakinek? Lagzanak rajta a jatekok neki is? (pl CS1.6) Segitsetek plz! Megsem jarja, hogy egy 5-6 eves jatektol kihaljon egy Core2Duos gep...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Eryck
csendes tag
-
egeristi
csendes tag
Csak annyi, h ha lehet az Ati Catalystet ne rakjátok fel ha nem akartok galibát. Nekem 6400ban X1400al megölte a Vistámat teljesen. A Dell honlapján lévő drivert használjátok, azzal nincs baj. De a gyári nekem megölte a vistát, és 100% h ő volt a hibás.
Egeristi
-
zdanee
őstag
Nem hiszem el! Tenyleg megeri megfogadni az oregek tanacsat, es csak olyan programot telepiteni, amit legalabb masik 20 ismerosod hasznal, es mind a 20nak mukodik a gepe...
A TopDesk nevu program okozta a hibat, meghozza a billentyuzetet figyelo modulja. Szarul van megirva, mert folyamatosan scanneli a leutott gombokat, nem pedig a rendszertol varja az esemenyt, es tetu lassu lesz tole.Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Csanád
csendes tag
Helló tudja valaki, hogy a DELL C840-ben a geforce 440 go-t lehet-e valami erősebbre cserélni?
Előre is kösz:
Csanád -
Eryck
csendes tag
válasz sszever #3109 üzenetére
Szerintem se szólhatna bele - elviekben - de mint ez esetben kiderült nem is teszi, még mindig van hogy nem indul el elsőra a windows.
Leszedtem a PCMark05-t és a 3DMark06-t tesztprogramokat, mindkettő hibaüzenettel elszáll. A 3DMark direct3D hibára panaszkodik, de a VGA szerintem nem lehet a ludas, mert akkor a Dell által adott tesztCD futtatása közben is dobna hibát a gép. Szóval valószínű, hogy a meghajtó a ludas, csak gőzöm sincs hogy mit kezdjek vele, mivel frissebb nincs, a két Dell driverrel meg az nvidiás referenciameghajtóval szintén dobja a hibát. Valakinek még tippje esetleg? -
kezdolapos
csendes tag
hy!
1. soha nem volt még laptop, házi használatra.
2. 6400 inspironra tettem le választásom.
3. hurcolva, játékra: nem lenne, viszont nem akarok 2 év múlva újat venni, excell-word internet miatt
4. árban 280e van pénzmag ezért notebook.hu-nál láttam
ötletek és információk, javaslatok lennének eme géphez?
-pl akksi, töltés mikéntje, először, ha adnak win xp-t azt cd-n vagy előre feltelepítve kapom e(notebook.hunál), 3 gari mit jelent pontosan , stb stb.
vagy aki tud olcsóbban az szólhat
köszönömlaptopot nézünk
-
kezdolapos
csendes tag
-
karesz501
senior tag
válasz kezdolapos #3115 üzenetére
Nézdd meg a www.notebookstore.hu -t. Ott még mindig akciósak a 6400-asok.
Life is no picnic!
-
Chili7
őstag
válasz kezdolapos #3115 üzenetére
Aksi töltéssel sok dolgod nincs. Ha lemerül be kell dugnod hálózatra, azt' tölt.
1 év teljeskörű + 2 év alkatrészgarancia. -
zdanee
őstag
válasz kezdolapos #3116 üzenetére
A notebookstore.hu-t ajanlom. Br 240bol mar Core2Duo 1.6-os gep is kijon, es ha meg radobsz 5eFtt, a 1+2 ev helyett teljeskoru 3 evet kapsz. Ha pedig tenyleg csak wordre meg filmezni kell, elgondolkodnek az inspiron 1501-es szerian is.
A Delleknel van egy rescue particio, es ha FreeDOSsal veszed, akkor is fent van. A 6400ason, ha nem bekapcsolod, hanem a Media Direct gombbal inditod be a gepet, egybol felloki az XP-t, es a Mikrofos is elfogadja eredetinek.
Az elso akksitoltes valoszinuleg tokmindegy, de babonabol en 12 orat toltottem az akksimat, most a max amit ki tudok hozni belole 4 ora, kozepes alatti fenyerovel, 1GHzre visszafogott procival, wifivel, de lenemitva. Ergo jo 4 orat netezhetsz rajta.
[Szerkesztve]Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
kezdolapos
csendes tag
köszi az ajánlásokat, szimpatikus is a notebookstore
de, ugyanazon árú gép 512 rammal lenne több a notebook.hu-n, ami +9.900+áfa értéket jelent pluszba...
brutto 275999e huf: t5600, 1gb ram, 120gb vinyo, 950es vkártya
[link]
brutto 275988e huf: t5600, 512ram, 120gb vinyo, 950es kártya
[link]laptopot nézünk
-
amol
addikt
-
sszever
őstag
-
zdanee
őstag
válasz sszever #3122 üzenetére
Sima XP SP2 Home HUN, az akkori driverekkel, kiegeszitokkel. Valoban nincs plecsni a gep feneken, de gyakorlati szempontbol a Geniue Advantage vagy miaszosz program tesztjen atment, es maganszemelyeknel meg nem lattam a BSA-t, plane nem a nyugatbalkanon, ahol ... sokfele disznosag van.
-
sszever
őstag
ez nem változtat a tényen, hogy ettől még nem jogtiszta. De gondolom ez nem épp mindennapi hiba, ugyanis a párom D520-asán még a partícionálásra sem vették a fáradtságot (freedo-t (vagy mi a szösz az) ugyan mellékelték lemezen).
No meg a DELL nem is követhet el ilyen hibákat, mert azzal megütheti a bokáját MS-nél.
(nem lehet, hogy 180 napos próbaverzió?)Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
richies
senior tag
uj win, osszes gyari dreiver cd-rol.s eger akadozott, ha dvd-t hasznalytam ,meg lassu volt a dvd.. s gyanakodtam PIO modra, s igazam lett.. de mi lehet az oka ?:S
Rozsomak of Power
-
webster78
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Inspiron 6400 van: T7200, X1400 vga, 1gb ram
A problémám az hogy a gép ventije kb 5percenként bekapcsol akkor is ha csak netezek és ilyenkor 2400-as fordulaton pörög ami nem kifejezetten mondható halknak.
Találkozott már valaki ezzel a problémával???
Ja és a 120gb vinyó (Hitachi HTS541612J9SA00) 52 C-ig is felmelegszik ami ölben fogva nem kellemes!?
[Szerkesztve] -
fpy_
tag
válasz webster78 #3126 üzenetére
Legújabb BIOS (A012) fenn van? Javítottak a hűtésen. Bár lehet, hogy pont ettől megy többet a venti. 2500-nál nem olyan vészes a hangja szerintem...
Nem egy ölbevaló gép ez, kell alá valami, ha úgy akarod használni. 50 fok feletti hő nem igazán egészséges a HDD-nek... -
zdanee
őstag
válasz webster78 #3126 üzenetére
Tedd fel az NHC-t[link], es ha olben tartod, vedd vissza az orajelet 1GHz-re. Nekem egyebkent ha nem terhelem, csak par orankent indul el par percre. Milyen bongeszot hasznalsz? Nezd meg, mennyi procit eszik, egy Opera 36 nyitott tabbal elegge huzhatja a gepet...
Sszerver: nem probaverzio, teljes OEM rendszer, fullosan belove, driverekkel, progikkal egy imagebol a rescue particiorol. Lehet, h egyedi eset, de egy ismerosom 6400asan is ez volt a szitu, es ismered a viccet, hogy alltalanosit a fizikus (3 - prim, 5 - prim, 7 - prim ==> a paratlan szamok primek).Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
válasz egeristi #3129 üzenetére
Ha fentvan az NHC, jobbklikk az ikonjan (az ora mellettin), es max battery: minimumra, ami modelltol fuggoen 800MHz v 1 GHz, vagy dynamic switching, ami hasonlo a winfos energiagazdalkodasahoz, azaz ha kell meg teljesitmeny, feljebb tolja, de egy kicsit energiatakarekosabb meg igy is. Ezen kivul beallithatsz egyeni szorzokat es feszultsegeket a CPU Voltage fulon, akar tul is huzhatod kicsivel a rendszert, bar boldog nem lesz tole, uh ovatosan.
-
cypherhun
csendes tag
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani hogy következő konfigos Dell 6400-es elég-e Photoshop-os munkákhoz?
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) anti-glare TFT • intel GMA950 - maximum 224MB video
• Core2-Duo T5500 (1.67GHz/2MB/667) • 512MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DL
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • HUN keyboard
A videó kártya miatt kérdezem, a ramot ugy is bőviteném, de a kártyával már nem tudok mit csinálni ha már megvettem.
Előre is köszi!
-
kezdolapos
csendes tag
megvettem notebook.hunál ma 6400-01 inspironom! hazahoztam, de már fáradt vagyok előszedni, ma dobozban alszik, aztán holnap elő és rajt.
2 töltést-akkislemerítést javasolt az eladó fiú, illetve ha hálózatról menne mindenképp érdemes kivenni az akksikat. ez lesz, hordozva ugyanis nem lesz a gép.
[Szerkesztve]laptopot nézünk
-
kezdolapos
csendes tag
válasz kezdolapos #3136 üzenetére
1.oprendszer, rejtett partición van, viszont az eladó azt mondta HRPnél pár ezer forintért adnak hozzá lemezt is, így.
így van? hogyvan?
2.mégvmi. magyar dokumentáció vhol elérhető a 6400ról? mert csak angol könyet kaptam hozzá. én még értem de kellene magyarul is, másnak..
köszi!laptopot nézünk
-
kezdolapos
csendes tag
szóval nem bírtam ki bekapcsolatam, hamar fel is épült rendszer.
amit a géphez adtak Drivers and Utilities CD-t betéve és elindítva, viszont csak kriksz-krakszok jelentek meg telepítésnél, fogalmam sem volt mit telepít de felment..
szóval magyar nyelvű anyagot hol tudnék hozzá találni?
[Szerkesztve]laptopot nézünk
-
sszever
őstag
válasz kezdolapos #3137 üzenetére
Az install KIT mindenhol megvásárolható, ott csak a média előállítási költségét kell kifizetni elvileg (bár akkor marh adrágán állítják elő , 10 körül lehet.
Alapfeltétele, hogy legyen érvényes licenced.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
kezdolapos
csendes tag
-
sszever
őstag
Nem. Windows-hoz külön vásárolható Install KIT, vagy Media KIT, ahogy nézzük / nevezzük. De úgy tudom, hogy egyes notebook gyártóknál is rendelhető utólag (dell-ről nem tudom, anno Compaqtól lehetett rendelni), ott viszont tényleg kérték szériaszámot, és számlát.
Én utoljára tavaly rendeltem, WinXP Mui-t, az speciel 14 ezer Ft volt (bár 5 CD). Mennyiségi licenc esetén még soha nem kérte senki, hogy bizonyítsam a licenc meglétét. Sima egyes licencnél nem tudom pontosan hogy működik, de MS Ügyfélszolgálat erről ad felvilágosítást...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
Chili7
őstag
grat hozzá, kiváncsi vagyok a véleményekre, mert gyanítom, hogy veszek én is egy ilyet.
Az aksi kezelés, ha ez megnyugtat, akkor csináld, de nem egyszer nem egy helyen le lett írva, hogy formázni nem kell, és a kivétel sem hosszabbítja meg az elöregedési folyamatot. -
amol
addikt
Sziasztok!
Gyengébb valamivel a 6400-asba szerelt Dell wifi mint az Inteles?
Érdemes glare-es kijelzőt venni? Van annyival jobb a képminősége mint amennyire tükröződik?
Köszönöm
[Szerkesztve] -
orangia
csendes tag
Sziasztok! Azt hallottam hogy notebooknál a DELL az egyik legjobb márka. Tudnátok ajánlani nekem egy gépet olyan 240ezer környékén aminek az aksija bír kb 2órát?
Köszi
balhek.uw.hu -
zdanee
őstag
válasz orangia #3147 üzenetére
A legtobb noti akksija bir 2 orat. Ha csak alapfeladatokra kell a gep, netezni, wordozni, DVDzni, szakdolihoz, ajanlom a 1501-es szeriat, br 170 korul egy egesz barati gepet kapsz (3500+semptron, 512@667, Ati1150, DVDRW,...), ha egy kicsit komolyabb es inteles gepet keresel, akkor a 6400as szeriat tudom javasolni, Core2Duo, integralt videoval, boven benne van a br 240ben. Notebookstoreon nezelodhetsz, aszem akciosak.
Ja, es DELL rulz!Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest