- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mexel
veterán
válasz MK VII #62650 üzenetére
Köszönöm! Az gyengébb mint gondoltam, azt hittem valami igen jó vga lesz.
solfilo: Köszi, nézegettem pár ilyen oldalt (ezt nem) de valóban mindig fenntartásaim vannak az ilyen tesztekkel, amikor én tesztelek sokszor igen más eredmények jönnek ki
Azért akkor nagyjából el tudom helyezni valahová a kártyát, bár kicsit komolyabbra számítottam.
-
Beni97
őstag
válasz papirzsepi93 #62656 üzenetére
Hátha már baj van valamiben akkor az inkább a monitor legyen mert kb ez a legolcsóbb dolog az egész setup-ban. Én azért nem tudom biztosra hogy mi látszik a képen mert nem tudom eldönteni, hogy az most a képen is úgy van, vagy a képre is csinál ilyen elmosódást.
-
brandarchi
tag
Gyerekek megoldódott a problémám. El sem hiszitek mi volt a megoldás. A monitorom upsre volt kötve, az ups aksia kigyengült és nem kapott elég áramot. Ráköttem direkt konnektorra és voala.....eszem megáll....köszi mindent srácok
Galaxy Alpha
-
MK VII
veterán
válasz brandarchi #62658 üzenetére
Na.. Legalább megoldódott..
-
Mester9999
csendes tag
Hello mindenki!
Tegnap vettem egy RX460-as kártyát, típusa 11257-00-20G már beraktam a gépbe rákötöttem a 2 monitort az Asust-dvi-d és az LG-hdmi-n kötöttem rá.
Nem volt semmi gond addig amíg nem telepítettem a drivert, mivel utána elkezdett az Asus monitor (még csak) villogni (úgy értem bevillant a képbe néha a fele vagy csak részeken..) folyamatosan az a fehér-színes-kockás kép amit lejjebb a képen láthatsz* Ezt még sikerült megoldani azzal, hogy felcseréltem a csatlakozókat... Asus lett hdmi és az LG dvi-d de így miért nem villog nem értem...
Azt hittem minden tökéletes amíg el nem kezdtem játszani kb. 2-3 óra játék után (fallout4) megadta magát magát és ez a kép jelenik meg nem hiszem, hogy az 50-60C sok lenne a kártyának és azért adja meg magát!
A gépet újra kell indítani mert nem áll le magától a driver azután pedig ezt közli velem: def Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected shutdown... Most éppen a 17.1.1 szoftver megy és minden újra működik minden indítás után
Win7 és Win 10 en is kipróbáltam ugyanezen a gépen.
Két különböző PCIE-ben is próbáltam x16,x8 (most ép az x8 asban van)
650W-os tápom van...Nem tudom, hogy ezt, hogy vigyem el garanciára ha nem a driver a hibás mert ott úgy is azt mondanák, hogy nem hibás mert desktopban működik... bár a furmarkot nem próbáltam még.
Előre köszönöm, ha végigolvastad és van javaslatod!
Ez volt az utolsó, hogy radeont vettem xD -
MK VII
veterán
válasz Mester9999 #62660 üzenetére
Helló.
Driver telepítés előtt le volt pucolva rendesen minden? Mármint a régi VGA driverek esetleg...
Próbálj ki több drivert is ne csak a legújabbat! Próbáld ki egy monitorral is!
Milyen típus a tápod? Milyen az alaplap és a processzor?"Ez volt az utolsó, hogy radeont vettem xD"
Ez a sorod a végén, annak fényében, hogy eddig ebben a topikban, sőt a RX460 topikban sem találkozott senki ilyen hibával, elég vicces.
Lehet, hogy pont kifogtál egy hibás darabot.. Ezért nem az AMD a hibás, leginkább a kártya gyártója, de még ő sem, mert minden gyártósorról jönnek le hibás példányok... Igen.. Még az Nvidia gyártósoráról is..
Ha mondjuk most nem 460-at veszel, hanem egy GTX1050-et és azzal is ez a hiba akkor meg azt írod, hogy soha többet nem veszel NV kártyát?..
Picit szánalmas nah..[ Szerkesztve ]
-
Mester9999
csendes tag
válasz MK VII #62661 üzenetére
Frissen telepítettem a Win10-et nem hiszem, hogy még a windows előtt felment rá egy kósza driver
Volt már mindkettőm és sajnos már másodszor tapasztalom a radeon driver miatti hibát (ha ez is driver miatt van persze akkor egyet értek veled, hogy hibás a kártya.) Most éppen a 16.7.3-as drivert fogom kipróbalni.
-
MK VII
veterán
válasz Mester9999 #62663 üzenetére
Na.. Azok korrekt cuccok.
Tényleg próbálgass több drivert is.. Én a 16.11.5-tel kezdeném első körben.
-
mbalint987
aktív tag
Sziasztok!
Van két számítógép, meg tudnátok mondani, hogy pl. Watch Dogs játék játszása során mekkora különbségnek kéne lenni egymás között azonos beállítások mellett (sokkalom a két gép közötti különbséget)?
ASUS G551JW (U. HIGH, 1080p = 12 fps):
- CPU: i5-4200H
- RAM: 8GB DDR3
- VGA: 960M 2GB GDDR5
- CPU: i7-6700HQ
- RAM: 8GB DDR4
- VGA: 960M 2GB GDDR5
- OS: Windows 10Mindkettő gép hasonlóan melegszik (lévén a CPU és GPU közötti közös hűtőcsőnek).
[ Szerkesztve ]
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
TTomax
félisten
válasz mbalint987 #62665 üzenetére
Az a játék nagyon cpu intenziv,szóval elöfordulhat.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz mbalint987 #62667 üzenetére
Util = Utilization. Indicating perf is limited by GPU utilization.
Tehát a gpu nincs kihajtva,malmozik a cpu nem tudja kiszolgálni elég gyorsan.Tipikus cpu limit.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Csupingo
veterán
Már kétszer írtam. Válaszolt is, ha hazaér megnézi, de azóta semmi.
Esetleg tőle kérdezd meg, neki is van. Bár ő még régebbi, kisebb felbontású monitort használ. Esetleg ebben a topikban többen használnak átalakítót.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Rebekacska
tag
Hello! Milyen vga tesztelo progit ismertek? (win7 64bit,dx11) Egy Msi gtx1070-el kuzdok. Fps droppok szinte minden jateknal darabos, rocogos, mikrolagos, nem folyamatos mozgas jatekok alatt pl. futas kozben . Szuz win 7-re kerult, vga driver clean installal telepitve 3.szor (frissebb drivereket tettem fel), hatha az hunyo. I72600 12gb dd3 1333mhz. A memoriat teszteltem a memteszt progival, es minden rendben. Nincs hiba. Olvastam, hogy ezeknek a kariknak a micron memokkal szerelt valtozatainal gondok adodtak. Hogyan lehetne diagnosztizalni ezt a hibat? Es ha ez a baj, biost kene elvileg frissiteni amit meg soha nem csinaltam....gondolom gariban nem fognak vele foglalkozni az msi-nel.
-
BBke
tag
Sziasztok!
Van egy MSI (AMD) R9 270X gaming kártyám.
A GPU 33 °C
A GPU VRM1 36 °C
A GPU VRM2 80 °C
Random módon fehér csíkos képet produkál, terhelés függetlenül.
Újraindítás után minden rendben, amíg újra nem ad fehér csíkos, teli kék, de volt már teli szürke és fehér is a kép.Levettem a ház oldalát, asztali ventilátorral hűtöttem a VGA-t de nem ment lejjebb a VRM2 hőmérséklete.
Nem sok az egy kicsit? A gép bekapcsolásakor is 79-81 °C van.Furmark teszt alatt (15-20 perc) szépen ment.
GPU 65 C
VRM1 60 °C körül
VRM2 nem változott, maradt 80 °CMost tettem a gépbe egy MSI R5 230 kártyát, de szerintem ezzel nem fogja produkálni a hibát.
Gondoltam a tápra is, az egy Corsair CX 600-as.Van egy kapcsoló a kártyán. az mire való?
Jobb oldalra volt kapcsolva, átkapcsoltam a bal oldalra, de közben betettem a másik kártyát.
-
szimi57
őstag
válasz Rebekacska #62671 üzenetére
Valszeg gyenge a CPU. CPU vagy VGA csere segit.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
nthyx
csendes tag
Sziasztok!
Őskövület a rendszerem,(lga 775, ASUS P5Q alaplap, Xeon E5472 proci, 8GB DDR2 ram, PCIE2 16X)
Úgy alakult, hogy játékra kéne használnom. Azt szeretném tudni, hogy érdemes-e beruháznom újabb videó kártyába (rx470, gtx1050 pl.),bírja-e a rendszer, és hogy mire számítsak az újabb játékokkal (GTA5, Mafia3, BF4, pl.) Tudom, hogy létezik a "gépigény.hu", és ott már csak az "I5"-öt ismerik, de hátha játszik itt valaki hasonló rendszeren.Köszi! nthyx.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Szia..
Szép régi géped van. Mit nem adnék most egy ilyenért.. Elkapott a retró láz.Nem rossz az a processzor. Még ma is használható játékra, bár kompromisszumokkal..
Ha van lehetőséged rá akkor azért egy kicsit tuningold fel a procit. Sokat dob az összképen.RX470-et nem fogja kihajtani szerintem felesleges, de egy GTX1050-GTX1050Ti még elférhet benne.
Alaplapi BIOS-t majd frissítened kell előreláthatólag.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62671 üzenetére
Esetleg a feladatkezelőt nézd meg, nem e tekeri a win update szinte 100%-on a procit. Win energiagazdálkodás legyen teljesítménycentrikuson. Egy gpu-z képet is nézhetnél terheletlen állapotban, hogy visszaállnak e az órajelek alaphelyzetbe. Ha nem, akkoor bányászvírusod is lehet.
Mindent feltelepítettél: alaplap drivereit is?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Saphire 6450-1gb-s kártya (passzív) alkalmas 4k-s videók megjelenítésére hdmi kábelen keresztül 4k-s tv-re kötve?
Illetve mi a legolcsóbb/legkisebb fogyasztású kártya ami tud 4k-s vidit hdmi porton? -
-
Rebekacska
tag
Koszi a valaszokat!
(#62673) szimi57
A regebbi jatekoknal is gyakori a "darabos mozgas". Azokhoz ennek a procinak elegnek kell lennie. VGA csere? Fel eve vettem a 1070-et, es most csereljem?
Mi van a garanciaval ilyenkor?(#62676) Csupingo
A feladatkezeloben 0-2% kozotti cpu erteket mutat, tehat nem tekeri a procit.
Amugy el sem indul a windows update. Amikor be akarom kapcsolni, h letoltse az uj frissiteseket, orakig tekeri az update magat,de nem indul el.
Max poweren hajtom a rendszert.
Igen, tudtommal mindegyik drivert! Nincs sarga felkialtojel. Chipset, intel ssd vezerlo stb. az osszeset.
Taliztam egy futuremark nevu progit ami sajna valamiert a hd felbontas alatti modban indul el, es ott valami 16700 pontot hozott ki a 3d teszt utan. Mivel erdemes tesztelni a vga karit? -
Csupingo
veterán
válasz Milka 78 #62680 üzenetére
Ahogy írták, a proci is tudhatja ezt, de általában dp-n keresztül, mert többnyire hdmi-ből csak 1.4-est tesznek a lapokra, az meg csak 30 Hz-el boldogul. Talán megfelelő kábellal simán hdmi-re alakítható. Az új kártyákon már van 2.0-ás hdmi is. Pl. gtx 950, gtx 960, gtx 1050, rx 460. Talán egy használt r7 250x, vagy gtx 750 ti displayporttal is jó, ha működne hdmi-re alakítva.
(#62682) Rebekacska: a sensors fület nézd meg a gpu-z -ben, ott milyen órajeleket mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62685 üzenetére
Érdekes. Minden jónak tűnik. Driverben a dsr nincs bekapcsolva véletlenül. Esetleg még régebbi driver-rel is megnézhetnéd, vagy játék alatt is futtathatnád a gpu-z-t és valami proci figyelő progit. Abból talán lehetne látni valamit. A cpu-t tuningoltad már?
[ Szerkesztve ]
-
Rebekacska
tag
válasz Csupingo #62686 üzenetére
Koszi! A dsr nincs bekapcsolva. Viszont optimalon van a power managment mode, de ez mindegyik kartyamnal igy volt korabban, es nem okozott gondot. Nalam nincs telepitve az nvidia exprience, csak a driver es physx. Tudnom kene vmit az nvida control panel beallitasairol?
Taliztam egy korabbi cikket. Olvasgatom, hatha valami okossagot tanulok belole. -
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62687 üzenetére
A fast sync sincs bekapcsolva a a függőleges szinkronizálásnál?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62689 üzenetére
Ez is jónak tűnik. Nem tudom, mi lehet a gond. A cpu-t tudod tuningolni?
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62691 üzenetére
Eddig nem csinált ilyet, csak mostanában? A proci nem melegszik túl? Ha van lehetőséged, esetleg win 10-zel is kipróbálhatnád.
-
Rebekacska
tag
válasz Csupingo #62692 üzenetére
A vasarlas utan nem vettem eszre, majd nehany honap utan feltunt a bibi, es a hiba egyre intenzivebben jelentkezik. Konkretan meg az euro truck simulator 2-on is eroteljesen jelen van az anomalia. Az etc 2 nem tul nagy gepigenyu jatek. Jatekonkent kulonfele intenzitassal csinalja. Mitol lenne jobb a win 10?
-
MK VII
veterán
válasz Rebekacska #62693 üzenetére
A win10-zet én is ajánlanám.. Mindenképp egy próbát megér...
Tök új a VGA amit vettél a win7 meg már jó ég tudja milyen öreg.. Frissítések sincsenek rá.. -
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62695 üzenetére
Itt tudsz érdeklődni, és a topik összefoglalóban is van sok okosság.
-
szimi57
őstag
válasz Rebekacska #62697 üzenetére
Esetleg, ha lenne rá lehetőség, egy másik (lehet jóval gyengébb is) VGA-t berakni a gépbe, vagy az alaplapi VGA, ha van?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #62699 üzenetére
A win eseménynaplóban nem ír semmit? Nem mozdult el egy sata kábel a gépben, vagy bármi más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest