- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégkokó
veterán
válasz cashback #14300 üzenetére
Hát mivel oda bedugtam a monitort mind a két portra és egyiknél se volt semmilyen kép, igy gyanítottam, hogy az integrált videókártyával lett vmi gond.Most meg beszereztem egy normál kártyát de azzal se ad képet és a venti se indul el a kártyát.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
cashback
őstag
válasz Jégkokó #14301 üzenetére
Akkor sikeresen kizártad hogy nem az alaplapi vga a ludas.
Kellene még pár lehetőséget tesztelni.
Szóval másik tápegység, másik ram... legvégső esetben proci.Egyébként hibajelzés valami (sípolás esetleg)?
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Shaumake
tag
Sziasztok!
Jelenleg 4850 (512mb) kártyával rendelkezem, érdemes lenne lecserélnem 5750-re? Úgy néztem teljesítményben majdnem ugyan azon a szinten vannak, fogyasztásban viszont ~30Watt különbség van. Sokat jelentene ez a -30W? -
chosa921
tag
Sziasztok!
Az érdekelne videókártyákkal kapcsolatban hogy melyek azok a szempontok amik a legfontosabbak és amiket érdemes nézni egy vga összehasonlításánál.
Ezt az oldalt szoktam használni összehasonlitani de van amikor nemtudok dönteni és érdekelne hogy mik a fontos dolgok
Üdv.:Peti
-
Bandita94
tag
válasz chosa921 #14305 üzenetére
Az elsődleges szempont, hogy milyen vastag a pénztárcád!
A másik, hogy milyen konfigban kell helyt állnia és mire szeretnéd használni!
ATI vagy NV azt sem ártana eldöntened! Az oldal amit link-eltél egy viszonyítási alapot ad, de nem minden esetben tükrözi a VGA-k teljesítményét.
Ha leírnád, hogy mennyit szánsz VGA-ra, valamint milyen konfigba, milyen táppal, milyen játékokra használnád, akkor konkrét típusokat tudnának itt ajánlani neked a tapasztalt forumozók!Shaumake : 5770-re már biztosan megérné és nem is nagy az árkülönbség 5750-5770 között! Elég sokan váltanak ezekről a típusokról erősebbre, ezért használtan is kifoghatsz egy garis példányt jó áron!
[ Szerkesztve ]
Üdv. B.Laci
-
droving
aktív tag
Jégkokó: Nekem is volt hasonló hibám.
Nekem akkor a pci-e portok haltak meg.
Az én esetemben sajnos mind a három.
Szerény véleményem szerint előszór egy próba alaplap cserével tesztelném.
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
droving
aktív tag
chosa921 : Szerintem jobban jársz ha egyszerűen google-be be írod az adott típust.
És nézegetsz róla teszteket.
Így több féle véleményt tudsz levonni az adott kártyáról.
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szerintetek van arra esély, hogy a Gigabyte 7750 VGA hangkártyáját csak bizonyos programok használják?
Konkrétan, azt tervezem, hogy HDMI kábellel átviszem a másodlagos kijelzőre a jelet, és beállítom, hogy a vlc player a vga hangkártyáját kezelje.Minden más az alapértelmezett hangot használná. Így(remélem) külön tudnám választani a rendszerhangokat(játék, msn, bármimás), a másodlagos kijelzőn nézett film hangjaitól.Szerintetek lehet ilyet csinálni? -
chosa921
tag
válasz Bandita94 #14306 üzenetére
Hát nekem most jelenleg egy ILYEN kártyám van, és ettől szeretnék valamivel erősebbre cserélni úgy hogy beszámitsák a jelenlegi kártyámat és a maximum keret 40.000 Ft-ra jöjjön ki.
Egy 1155-ös i5 2400-as configba menne ez a kártya gigabyte alaplap mellé , 8gb 1600 MHz-es ramokhoz.
Az hogy Nvidia vagy Ati nekem teljesen mindegy bár lehet kifogtok oktatni hogy amd-hez ati intel-hez nvidia való ( én ezt nemtudom szóval ez lehetne akár egy kérdés is ( ? ) )
Egy 550W-os táppal szeretném üzemeltetni az egészet, lehetőleg ne legyen túl zajos, hűtés is legyen rajta, ha később esetleg overclock-ra szánnám magam.
Milyen játékokra használnám: hát mindent kiszeretek próbálni, FPS, MMORPG bármi jöhet ami csak élvezhető, jelenleg LoL-ozok meg WoW-ozok gőzerővel, de szeretném fokozni az élményt újabb játékok kipróbálásával.
Valamint még az lenne a kérdés, hogy Crossfire-be vagy SLI-be milyen kártyákat ajánlotok , persze ez már túlhaladna a 40.000 Ft-os keretet de ne közelitsen a 60-70.000 Ft felé.
[ Szerkesztve ]
Üdv.:Peti
-
Jégkokó
veterán
Ma még 1x kipróbáltam a dolgot és a videókártyán a venti egyszer felpörög majd utánna leáll és nem csinál semmit.Szerintem akkor nagyon ugy néz ki, hogy az alaplap adta meg magát.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Btx-001
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete vettem egy Asus GTX 560-as videokártyát. A Railworks programban az alábbi textúrahibákat tapasztalom:
http://www.youtube.com/watch?v=KgzyDPgIRM8
Emellett youtube-videóknál is észrevettem már, hogy a teljes képernyős módba rakásnál elsőre csak egy nagy feketeség jelenik meg és a tetején ugrál egy kb. 2 centis sávban a kép, másrészt egy ilyen alkalomnál le is fagyott a gépem.
Legfrissebb illesztőprogram van fent az NVidia weblap-járól. A régi kártyámmal (ASUS EAH 4850) nem tapasztaltam hasonlókat. Szerintetek ez kártyahiba?
Config-om: Asus P5Q3 Deluxe, Core 2 Duo 3.3 Ghz, 4 GB memória
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy érdekes kérdésem bár lehet többen találkoztatok már vele lehet hogy nem. Miért van az hogy amikor beraktam az új VGA-t olyan érzésem van mintha vibrálna a kép. Pedig amúgy hibátlan minden. Nem értem. Viszont ezzel a jelenséggel csak a Gigabyte és a Sapphire gyártóknál találkoztam, más gyártóknál eddig nem.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #14317 üzenetére
HDMI vel van összekötve DVI portra.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Btx-001 #14319 üzenetére
Melyik VGA drivert tetted fel? a Legujabb Nvidia driver szar. Legalábbis nálunk két VGA-n is hülyeségeket csinált.
-
droving
aktív tag
chosa921 Szerintem ATI 5870-et vegyél.
Szerintem minden szempontból nyerő választás.
-
droving
aktív tag
BogyóBP Milyen kártyáról van szó pontosan ?
-
droving
aktív tag
Én a videokártya típusára gondoltam.
-
droving
aktív tag
gyári asus driver a honlapról ?
-
droving
aktív tag
Ezzel kellet volna kezdeni.
Vagy pedig a gyári cd lévő drivert feltenni , és rá frissíteni.
-
prime_adam
aktív tag
Ha a vga túl kevés áramot kap történhet olyan, hogy el sem indul (a venti megy, csak kép nincs)? Vagy ehhez már nagyon szegényes ellátás kell.
-
Btx-001
csendes tag
válasz prime_adam #14331 üzenetére
A gyári driver-t 2011-ben frissítették utoljára, azt nem szeretném feltenni. Feltettem helyette az előző Driver-t az Nvidia honlapjáról, nem oldotta meg a problémát. Windows telepítés?
-
Djatis
senior tag
HY olyan problámám lenne hogy van egy asus g53-as laptopom kb 2 hónapja elkezdte játszani hogy bekapcsolásnál a win logó után kb 1percre feket lessz a képernyő és utánna betölt rendesen csak kurva idegesítő. Akkor még ssd-n volt a rendszer azt eldtam és azóta a gyári 640-es vinyon van a win. Többszöri win újra rakás után kiderült hogy a videókártya driverrel van a probléma. Több verziót is felraktam külömböző opciókkal de ez sem segít. Jah és a leállás is vagy 2 perbe telik a Videókártya driver telepítése után. Am gtx560-am van gépbe.
A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
-
BogyóBP
addikt
válasz droving #14330 üzenetére
Gigabyte GTX 560 TI OC vagy melyikre gondolsz?
-
droving
aktív tag
prime_adam: Ilyen nincs. + táp csatik nélkül is kell képet adnia.
-
droving
aktív tag
Btx-001: Az csak a leges legutolsó esetben szűkséges.
Először próbáld meg eszköz kezelőből eltávolítani.
Adni neki egy resetet és úgy feltenni a drivert.
-
BogyóBP
addikt
válasz droving #14336 üzenetére
Nem kell. Nekem sem ad úgy képet.
-
Dexter-2000
őstag
Hallottam minap egy olyan dolgot, hogyha intel processzorhoz nVidia grafikus kártyát használunk, akkor nagyobb teljesítményt tudunk elérni mintha amd-s processzort használnánk nVidia -hoz, és az amd is csak az atival működik így.
Én esz személy szerint badarságnak tartom de inkább megkérdezlek titeket mivel én még ilyenről nem hallottamSzép napot!
-
Grave_444
nagyúr
válasz Dexter-2000 #14339 üzenetére
Vannak játékok például a dirt, ami amd/ati párti.
Abban a játékban meglehet hogy ati és amd párossal több fps lesz, mint azonos képességű intel és nvidia mellett.Ha van is különbség szerintem nem valami sok...
Az meg más dolog, hogy az atihoz erősebb processzor kell az alábbi teszt alapján. [link]
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok !
Van két 8800 GTX Ultra videó kártyám, és nem tudom összekötni a tv-vel.
A probléma a következő :
A vga-t összekötöm a tv-vel S-Videó kábel segítségével de nem ad képet.A gépen jelenleg windows xp fut az nview verziója : 4.3.790.0
Se a windowsos képtulajdonságoknál se a vga progijában nem ajánlja fel a képernyő klónozás lehetőségét.
Mik lehetnek a gondok ?
Vgakkal nem lehet baj szerintem mert már a progik se ajánlanak fel semmit.. Ha a 2 dvi van bedugva akkor sem...
előre is köszi Üdv !
Üdv.: Csaba
-
BogyóBP
addikt
válasz Btx-001 #14341 üzenetére
Én teljes reinstallt gyártanék. De elég fura az a textura anomália amit láttam a videón. Minden játéknál ezt csinálja vagy csak a railworks nél? Érdemes lenne megnézni egy 3dmark al is. Ha igen akkor vissza a kártya a kereskedésbe mert hibás.
-
droving
aktív tag
RohamDroid Lehet hülye kérdés de én már jártam így.
Amikor rákötöd a tv-re a vga.
Biztos a jó megjelenítésű menübe teszed át a tv ?
pl: TV- RGB - HDMI1- HDM2 stb ....
-
droving
aktív tag
Djatis Lehet egy kicsit elfáradt a kártya.
És amikor nincs fent a gépen a vga driver ,reset után ugyan ilyen lassú ?
Ahogy látom ez egy újabb laptopnak tűnik már , garancia van még rá ?
-
RohamDroid
aktív tag
persze jóba teszem ^^
de az a vicc hogy az nview alapból nem ajánlja fel azt a kipipálható részt sem
és még egy kérdés írtak neten pár jó kis dolgot de ahhoz azt írták hogy advanced módba kell rakni az nview-et ezt hol lehet megtenni ? a telepítéskor kellett volna választani mert most nem találom benne sehol..... ( első nvidia kártyám..)
Üdv.: Csaba
-
droving
aktív tag
RohamDroid: Használj detonator 44.03
De szerintem nem szűkséges az Nview ha csak nem multi képernyőt szeretnél.
Itt viszont megkapod a szűkséges tanácsokat és infókat.
[ Szerkesztve ]
-
jocek91
aktív tag
Üdv ! BF3 alatt rendszeresen kékhalált kapok ezzel a hibakóddal dxgmms1.sys, olvastam pár külföldi fórumon hogy vagy videokártya vagy ram probléma lehet ennek a hátterében, valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
droving
aktív tag
Szerintem próbálkozz egy kicsit a directx-el.
Először vga - hoz méltán dx-et letölteni.
Aztán eltávolítani a mostanit.
Reset feltenni az újat , ismét reset.
És majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest