- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boff
senior tag
Jóestét
7800GT 512mb/GDDR3/256-bit vagy 8600gt?
-
cashback
őstag
Én is a 8600GT-t javasolnám.
7800GT kb 10%-val lehet gyorsabb a régebbi (dx9) dolgokban viszont driver miatt el is veszti azt a pici előnyét.
A 8600GT újabb technológia így az is felé hajtja a vizet.Erősen megfontolandó a dolog viszont hogy rászánsz +2-3ezret és beszerzel egy 8800GT-t (esetleg HD3850-et). Ami kb a duplája erőben a két fenti kártyának. (még ha csak netezésre is kell)
Viszont ha csak netezésre kell akkor is van 5ezerért jobb választás. Mondjuk egy HD5450 vagy valami ilyesmi kaliberű "új" kártya.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
boff
senior tag
válasz cashback #14256 üzenetére
Értem, nekem igazából nincs annyi papírom sajnos, hogy olyan kártyát vegyek ami minden igényemet kielégíti de 5-6k tudok rászánni és ebben gondolkodtam. Amúgy MW3-al játszom meg LFS-el ezeket kéne, hogy normálisan vigye. Most egy HD3560-em van ezzel min grafon mw3 fix91fps csak a kártyának van valami baja aztán így visszaviszem eladóhoz.
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen járok-e.
Jelenleg a TV-t használom monitornak, de amikor beállítom az 1920x1080 as felbontást akkor a tv mind a 4 oldalán 1-1 cm-t kicsúszik a kép.
Szerintetek hol lehet a probléma? (DVI to HDMI)
VGA kábellel nem volt semmi baj.
-
droving
aktív tag
Lehetséges ,hogy kábel probléma.
Nézd meg ,hogy hány tüskéből áll a dvi végződése.
Nekem 1 tüském hiányzót róla , kvázi nem olyan kábel.
Egy próbát megér megnézni.
[ Szerkesztve ]
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
Bikkrom
senior tag
Az Early-Z algoritmust kicsit részletesebben vágja valaki? Mert általában elmondható, hogy az Nvidia és AMD doksikban csak vázlatosan írnak róla...
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
boff
senior tag
Hello
3850-el és az adatlapomon látható configgal hogy menne mw3 szerintetek?
-
Diablo18
senior tag
Azonnali kérdésem lenne
vettem 1 vga t hála égnek van rá garinah de játék alatt az az terhelés alatt el kezd zenélni zúgó búgó hangot ad ki maga a kártya
egy asus 5770 es 2 éves kariról van szó
régen sapphire vapor-x 4870 esnél tapasztaltam ilyet játék alatt
de mondjuk az nem halt be csak ugyan ezt csinálta de ez most akkor hiba v mi a szösz?:S -
tomgabor
senior tag
Egyszer valakinek az adatlapján olvastam hogy van egy ati kártyája amin játszik + mellé betett egy nvidiát csak a Psychic X-nek.
Ilyet lehet? -
LadaLord
aktív tag
Igen, lehet.
Szerk: részleteket nem tudok, de azt igen, h lehet nvidia kártyát berakni ati mellé fizikára.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz tomgabor #14270 üzenetére
Lehetett. Régen voltak hybrid megoldást támogató chipsetek. De az új driverekben az nvidia kiszedte a támogatást. Letiltották.
Buherált driverekkel és alaplapokkal még valahogy 1 éve is olvastam, hogy meg lehet oldani. De legálisan már jó pár éve nem. Hacsak valaki a régi még engedélyezett időkben meg nem tartott egy drivert a régi konfigjához.
Ha írnál kártyákat és alaplapot akkor konkrétan meg lehetne mondani mi a helyzet.
Minden esetre ennek csak a PhysX bevezetésénél volt jelentősége. Manapság már nincs erre különösebb szükség. Az AMD GPGPU számításai sem sokkal rosszabbak. Sőt, hol a CUDA, hol az SPU nyer. Alkalmazás függő.[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Diablo18
senior tag
válasz ZetorGumi #14276 üzenetére
de most pl az van hogy ha youtube videot játszom
akkor ha mozgatom az egeret arra a pillanatra meg meg áll a videó de a hang megy továbbamíg az egeret ide oda tologatom hang folyamatos de a kép akadozik
csak egérmozgatás közben
ez milyen driver hiba mert ez tuti az :S
pl filmnézés közben nem csinálja
csak neten youtube stb videók alattfirefox
exploler[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
vagy lehet sata vezérlő ?:S v valami
mert játékoknál is van akadás
de viszont 60 fps meg van
kisebb játék de nem is az a lényeg hanem hogy fps bőven van
de akadozik hébe hóba:S -
ZetorGumi
addikt
válasz Diablo18 #14280 üzenetére
Én azt próbálnám elsőként, hogy Driver le, Driver Sweeperrel, aztán egy új VGA driver fel, lehetőleg vagy újabb, vagy régebbi, mint ami most van. Ha csinálja továbbra is, akkor próbáld ki máshol a VGA-d, és próbálj egy másik VGA-t a lapodba.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Bandita94
tag
válasz tomgabor #14277 üzenetére
GTX460 mellé nemrég bedobtam a 9800gt-t, ami egyből hibátlanul beállítható PhysX-re, de az új Nvidia driver-ek nem támogatják ATI-val ezt a megoldást!
Akinek sikerült régebbi driver-ekkel megoldani, annak tényleg gyorsult PhysX-es játékokban a gépe! Jelenleg a 2db kártya árán kapsz egy olyan Nvidia karit, ami egyedül is megoldja a problémát!
Nem nagyon éri meg ez a megoldás! Ha mégsem adnád fel, akkor NV oldalon nézz utána, hogy mi volt az utolsó driver, ami engedte ezt a megoldást!Üdv. B.Laci
-
pigmeus
tag
Sziasztok!
jelenleg egy ilyen gépem mellé szeretnék egy VGA-t amivel elmegy a diablo 3. Tudnátok vmt ajánlani???
Processzor AMD Athlon(tm) II X2 250
Memória (RAM) 4,00 GB
FSB 400
A játék ajánlott gépigénye
CPU: Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz
or AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz
VGA: NVIDIA® GeForce® 260 or
ATI Radeon™ HD 4870 or betterMax 20 ezret költenék rá nem többet, mivel a proci a jobb kártyák mellett úgyis padlót fogna. Kérdésem, h most mi az ajánlott vétel jelenleg újban és miben érdemes használtban gondolkodni?
Köszi előre is! -
Bikkrom
senior tag
-
Madweek
tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy gépet, amivel a köv. problémám van: Filmnézés közben van, hogy 10 perc, van hogy 1 óra után a hang "beakad" és a monitor kikapcsol, mert nem kap jelet a videókártyától. A gép csak reset után áll helyre.
A videókártya passzív hűtésű, de sem netezés közben, sem pedig több óra játék közben nincs semmi fagyás, úgyh. a melegedést kizárnám. A fagyás kizárólag filmlejátszáskor áll fenn.
A filmeket Media playerrel szoktam lejátszani.Oprendszer: Windows 7 64 bit
VGA: GF 210
CPU: Sempron 145Mi lehet a fagyás oka? Köszönöm.
-
droving
aktív tag
Próbáltál már másik programot ? Esetleg másik kodek-et ?
-
szente
addikt
Hali!
Esetleg tudna nekem valaki linkelni egy 3DMark2011 képet egy 6750-ről, ami nincs tuningolva? Az lenne a legjobb, ha a basic beállításról lenne. Ha 6770 képet tudtok az sem baj.
Most vettem egy 6750-et, de 800 SP van benne, és érdekelne, hogy most ez teljesítmény alapján egy 6750, vagy inkább 6770.
Köszi! -
droving
aktív tag
Én akkor már inkább egy 5870-et ajánlanék.
-
Jégkokó
veterán
Vettem egy ati 5450 512 megás videókártyát az alaplap tipusa pedig asrock nf7g, és amikor indítom a gépet nincsen kép.Lehet hogy az a probléma, hogy az alaplap nem támogatja a pcie express 2.0 szabványt?Mert a videókártyának semmi baja egy másik gépben tökéletesen működik.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
-
Jégkokó
veterán
Nekem az a problémám, hogy az alaplapon lévő integrált videókártya elszállt,nem ad képet, és amit vettem helyete azzal mneg nem hajlandó smemit se kezdeni a venti meg se mozdul rajta
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest