Új hozzászólás Aktív témák

• Satyricon

addikt

Sziasztok

Még mindig haverom gépével szívok. Ezek a cuccok vannak a gépben:
    Asus P8Z68 V-LX alaplap

Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz (CMZ16GX3M4X1600C9G)memória

Intel Core i3 2100 3,1 Ghz processzor

Western Digital 1TB wincseszter

Samsung satás DVD író

Be Quiet! 550W tápegység

Kezdeném a legelejéről: A hardvereket a prohardverről rendeltem, egyenként, különböző emberektől. Mindegyik hardver elvileg tökéletesen működik. Összeraktam a gépet kb 1-1,5 hónapja, azzal nem volt gond. Viszont a gép legelső indításánál beléptem a BIOS-ba, és két perc után elsötétült a képernyő. A létező összes hibaelhárítást végigpróbáltam, több, mint nyolc órán keresztül szereltem a gépet, de képet egyáltalán nem adott a gép. Elhívtam egy rendszergazda ismerősömet, aki keni-vágja a gépeket, de ő sem tudta a monitort feléleszteni. A gép bekapcsolt, de képet nem adott, akármit csináltunk vele. Én gondoltam, hogy az alaplap szállt el, és ez be is bizonyosodott. Elpostáztam egyik PH!-s fórumtársamhoz, hogy majd ő életet lehell az alaplapba, hát sikerült is neki szerencsére. Azt mondta, hogy újra kellett írni a BIOSt a lapon, mert a memória újabb, mint az alaplap, és az alaplapon a régi BIOS volt, ami ezt a memóriát nem ismerte fel, és ez galibát okozott. Azt is mondta, hogy az elpostázott alaplapot, benne processzort és memóriát tesztelte, még windowst is feltelepített vele, probléma mentesen! Rá két napra visszapostázta az alaplapot, na gondoltam, mostmár 100%, hogy jólesz a gép. Hát a francokat! :angry: Összeraktam a gépet, indítom, képet adott, örültem neki, mint majom a farkának, hogy haveromnak nem kell megvennem az alaplapot. Telepíteném a Win7-et, de elég hamar végzett vele. Mikor már kéri a felhasználónevet, és azt, hogy az automatikus frissítéseket kell beállítani, még az az ablak bejött. Aztán kiírta rendesen, hogy üdvözöljük. Majd nem lépett be a windowsba rendesen, hanem az üdvözöljük képernyő után kiírta, hogy a windows újraindul. És most jön a lényeg: Bootolna a gép, de nem tud! Az alaplap ASUS-os képernyőjéig eljut, majd utána állandóan újraindul a gép. Ha a win telepítője benne van a DVD meghajtóban, akkor elindul a windows telepítés, ahol javítást nagy nehezen felajánl, de javítani nem tudja a hibát(hát persze hogy nem, hiszen hardveres a hiba, nem pedig szoftveres). Próbáltam windows XP lemezzel, de kékhalálozott a gép. Aztán tegnapelőtt rájöttem, ha a biosban a SATA menüben IDE-re állítom a winyót, akkor elindul a telepítő rendesen, és fel is telepíti az oprendszert, hiba nélkül! Szóval a Win XP-t fel lehet telepíteni rendesen, be is bootol, indul problémamentesen az XP. Windows 7nél viszont akármit csinálok, feltelepíti az oprendszert, de bebootolni nem bootol be, csak a biosig jut el, akármit állítok!

A telepítőlemezek gyáriak, azzal tuti nincs gond! Leteszteltem a saját gépemben szinte minden hardvert, amit csak tudtam, pl: a memóriát(nem adott képet, szerintem nem kompatibilis vele), kipróbáltam a wincsesztert is, rátelepítettem a windows 7-et, és problémamentesen feltelepült(aztán beraktam az említett hibás konfigba, de így sem bootolt be) A processzort nem tudtam a gépembe kipróbálni, mert AMD-s a gépem, viszont egy profi kis ingyenes bootolható prime95-tel teszteltem a procit, de semmi hibát nem írt ki. A memóriát is a hibás konfigban leteszteltem, méghozzá két fajta memtest-tel is, de semmiféle hibát nem jelzett ki, pedig kb fél napig futtattam! És a nagy kérdés: Mi a franc baja lehet a gépnek? Már kb két hónapja szívok vele, mint a torkosborz, és nagyon kellemetlen, mert egyik ismerősöm megkért, hogy rakjak neki össze egy konfigot, amin lehet mindent csinálni, még játszani is. Hát én úgy voltam vele, hogy max két hét, és nem több rz az egész! Errefel 2,5 hónapja hogy megrendeltem a hardvereket hozzá, és két hónapja szívok vele, hogy nem működik! Arról nem is beszélve, hogy rengeteg szabadidőmet elvette, és eszméletlen sok energiát elpazaroltam vele, az óta is csak a mérget eszem, ha csak rágondolok is!

Kérem mindenkit, hogy akinek bármiféle ötlete van a hibával kapcs.ban, írja meg. Már ott tartok, hogy szégyellem magam ismerősöm előtt a sok bénázással, holott eléggé értek a gépekhez, egyáltalán nem mondanám kezdőnek magam a témával kapcs.ban(elég csak az aláírásomban lévő konfigot szemügyre venni, mert nem egy átlagios, hétköznapi kinézetű gépről van szó, amit egyedül, saját kezemmel építettem! Csak a tisztázások miatt...)

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

Új hozzászólás Aktív témák