Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cadgers

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy gép, amibe tegnap került egy RTX 3070 Ti, előtte egy GTX 1060 volt, a rendszer a legújabb Windows 11. 2K monitorral, és 4K HDR TV-vel van összekötve, előbbivel DP, utóbbival HDMI 2.1 kábelen. Monitoron hibátlanul működik, viszont a TV esetén megszenvedtem vele, mire eljutottam odáig, hogy többször jó, mint nem jó. Eleinte képet se volt hajlandó kiküldeni a TV-re, többszöri ki/beszerelés, portalanítás után sem. Először egy PCI-E kábelen kapta a tápot mindkét 8 pin, később már kettőn, hogy ezt is kizárhassam, mint lehetséges okot. Ha kihúztam a monitort a displayportból, akkor a TV-n egyből volt kép, de csak 1024x768-on HDR nélkül, ha magasabb felbontásra akartam állítani, visszadobta 1024-re. Miután letöröltem úgy az NVidia drivert a gépről, hogy csak a TV volt bedugva, újraindítás után volt 4K felbontás a TV-n, de HDR nélkül (ilyenkor nem enged kijelzőt váltani a monitorra, mert nincs driver). Miután visszaraktam a drivert, ismét jöttek a problémák. Monitoron ment szépen, de a TV-n bekapcsolt HDR esetén össze-vissza villogott a kép, hol zöldes elszíneződésekkel együtt, hol csak simán elfeketedett, és vissza, random sűrűséggel. HDMI kábel csere után a hiba ugyanúgy fennállt, viszont HDR nélkül is néha eltűnt a kép 1-1 pillanatra. Teljesen mindegy volt, hogy 3840, vagy 4096-os felbontást állítottam be. Viszont amikor a színt átállítottam RGB-ről YCbCr444-re, bár korlátozott dinamikatartomány volt csak, de HDR-rel is működött, nem villogott. Utána visszaállítottam RGB-re, és ugyanúgy JÓ LETT! Kipróbáltam játékkal is, teljesen hibátlanul működött. Majd később visszaállítottam monitorra, és úgy használtam. Viszont amikor ismét kiraktam TV-re, megint iszonyatosan elkezdett villogni a kép, majd amikor visszaraktam monitorra, meg megint TV-re, akkor jó lett.
    Nem tudom, hogy mennyire releváns infó, de egy Seasonic 650 Wattos táp van benne, viszont egyrészt a fogyasztás kb 400 watt körül van játék alatt, másrészt egy játék jobban leterheli a gépet, mint egy HDMI-re kiküldött jel Windows alatt.
    A proci Ryzen 5800X, 32 giga ram.

    Van valami ötletetek? NVidia uninstall, meg tiszta telepítés több alkalommal is volt. Jelenleg a második HDMI kábel van használatban, mert ha visszadugom az elsőt, nem tudok átváltani TV-re. A most használt kábel másik gép+TV párossal amúgy tökéletesen működött

Új hozzászólás Aktív témák