-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
válasz DonThomasino #108449 üzenetére
Win7 en ki tudod választani hogy hova menjen a hang. Ha kikuldod hangkarira akkor nem fog a hdmi-n is menni a hang.
-
Kiss70
tag
Sziasztok!
Lenne egy újonnan vásárolt laptopom.
Eredeti rendszert kaptam hozzá viszont nem találom sehol a rendszer serial kulcsát.
Ezt hol találhatom meg. Köszönöm a választ. -
Kiss70
tag
Egy újra telepítésnél nem lenne rossz ha tudnám aktiválni.
-
Kiss70
tag
Egy újratelepítéssel ?
-
Másnál is, hacsak nem valami enterspájz. De pl mi Dell esetén már a 8-hoz se kaptunk kódot, már eleve az UEFI (magyarul BIOS ) úgy van egyes márkás gépekben, amikhez jár Windows gyárilag, hogy tartalmaz licensz infót. 10-től meg már elég egyszer megadni a kulcsot és többé nem kéri, bár nem tudom, hányszor engedi az újratelepítést.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #108459 üzenetére
Én egy laposon már vagy 5x telepítettem újra a 10 et , mindíg aktiválódott magától.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Tudtok valakit aki garanciáztatást vállal/Asus monitor szervízben dolgozik? Az Edigital által küldött Asus monitoromat nem javították meg és 3 hónapig ültek rajta.
-
krikka
csendes tag
Sziasztok!
HP 6470b laptop, Win7 Pro op.rendszerrel.
Kérdésem a következő: Lehetséges az, hogy a házon megtalálható az ujjlenyomat olvasó (helye?), de fizikailag nincs benne a hardware a gépben? (Használtan vettem a gépet)
A HP oldaláról még anno feltelepítettem mindenféle drivereket, az ujjlenyomat olvasóét is, de valahogy sose érzékelte az eszközkezelő, hogy benne lenne. -
BoboBlack
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám: Játszom a World of Tanks nevű játékkal és ennek a játéknak is van weboldala, melyet már napok óta nem tudok elérni. Pontosítok... ezen az oldalon próbálok bejutni a játék weboldalára: [link], ahol elérhetem a Prémium Shopot, a Saját Profilomat tudom módosítani, stb. Eddig mindent szépen bead, majd beírom a belépési adataimat ( felh. név + jelszó párost ) majd egy pillanat alatt átrak erre az oldalra: [link] de itt nem történik ( legalább is látszólag ) semmi sem, csak tölt és tölt, míg hosszú várakozás után csak egy fehér oldalt ad be kék szövegszínnel írt menüpontokkal, de ha ezek bármelyikére rákattintok semmi sem történik azaz csak tölt és tölt, de ugyanolyan marad minden. Kb. 1 hete kínlódok már ezzel a problémával, de még nem tudtam megoldani és most már a végsőkig elvagyok keseredve, teljesen tanácstalan vagyok. Tudom, nem ezek a világ legnagyobb problémái, de számomra ez fontos és értetlenül állok a probléma előtt.
Windows 10-et használok Eset Nod 32 + Malwarebytes párossal, Telekom 50Mbit/s nettel. Elsősorban a Chrome böngészőt használom, de van Firefox, Internet Explorer és Microsoft Edge is a gépen. Mindegyik böngészővel ugyanez az eredmény cache törlés után is. Mindent töröltem már, böngészőket újratelepítettem, de folyton ugyanez az eredmény. Ki és bekapcsolt Tűzfal + Vírusirtókkal is próbáltam, sőt ezeket letörölve is próbáltam, de ezt a 2 weboldalt egyszerűen nem adja be. Eddig mindig, minden oldalt szinte azonnal beadott még a fentebb említett World of Tanksos ( Wargaming játék ) oldalt és minden Wikipédia oldalt is, de most egy ideje a fentebb említett probléma áll fenn ezekkel az oldalakkal és csakis ezekkel. Minden más oldalt gyorsan betölt, de ezt a kettőt nem.
A Wikipédia oldalnál például semmit sem tölt be, csupán ennyit ír: " A webhely nem érhető el "A(z) hu.wikipedia.org túl hosszú ideje nem válaszol.
Próbálja ki a következőket:
A kapcsolat ellenőrzése
A proxy és a tűzfal ellenőrzése
A Windows Hálózati diagnosztika futtatása
ERR_TIMED_OUTTapasztalt már ilyet valaki, esetleg létezik erre megoldás?
Roland
-------------[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Cobian Backup programot használok biztonsági mentés készítésére.
Először lefutott a teljes mentés majd időnként lefut egy mentés de az már növekményes módban.
Nemrégiben kellett visszamásolni a mentést és azt vettem észre hogy tűntek el fileok, a könyvtára megvan de üres.
Ez miért lehet?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Integrált videókártyáról lehet valahogy hajtani két monitort. Elég ha ugyanazt a képet mutatja.
Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
JoolsNOS
veterán
válasz philoxenia #108470 üzenetére
Köszi, azt hittem bonyolultabb a dolog.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz JoolsNOS #108471 üzenetére
Hát a jelszintekkel lehet gond esetleg, én személy szerint nem próbáltam. Esetleg így még keress rá guglival, a kimenet jelszintjére és az elosztón fellépő jelveszteségre.
Alapból nem ír problémát.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz JoolsNOS #108469 üzenetére
Ha a leírásodban szereplő cuccokkal gondoltad, akkor szerintem simán. Pl. egyet kötsz a dvi-re, egyet hdmi-re, win alatt bekapcsolod és kész. A proci elvileg 3 kijelzőt tud, az alaplapnál nem láttam infót.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
JoolsNOS
veterán
válasz Csupingo #108473 üzenetére
Nem oda menne. Munkahelyen akarunk olyat, hogy a vevő is lássa, hogy mit magyarázunk, ne kelljen körbejönnie. Illetve ha unjuk az ülést akkor álló munkaállomás is legyen.
-
nagyúr
válasz kornyiktamas #108474 üzenetére
A tévéd sajnos nem tud mpeg4-et, csak mpeg2-t. Ez a kártyával sem fog változni.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Phanteks ENTHOO PRO M ház USB 3.0 (külső kivezetés) csatiját miként lehet lehúzni egy Asus ROG STRIX B350-F GAMING lapról úgy hogy a kék alaplapi műanyag tokozás ne maradjon rajta?
Le akarom ellenőrizni, hogy a kábel, a házon található olvasó vagy az alaplapi csati a hibás, mert nem működik rajta semmi...többi alaplapi csati (USB 2.0 megfelelően megy) Ez valami gyártási hiba, hogy nem lehet kihúzni ahogy azt kellene tudni? 1x már lehúztam és a műanyag nem jött le...alaplapon meg csak a tüskék voltak.. (nonszensz!) és ez a konfig összeszerelés napján volt.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pjen
félisten
válasz kornyiktamas #108474 üzenetére
Akkor box kell.
-
MaxxDamage
félisten
válasz hundai #108478 üzenetére
Szia!
Köszönöm, sikerrel jártam!
Bár az első levételnél nem jött le, csatistól mindenestől és 2 láb el volt görbülve és ezt most korrigálva vissza illesztve már minden stimm. megfelelően üzemelMD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hundai
aktív tag
válasz MaxxDamage #108480 üzenetére
Nincs mit !
Első levételnél én is így jártam, jött a kerettel együtt, majd a csavarhúzó gumi markolatával visszaküldtem a helyére-Wake up Neo!
-
MaxxDamage
félisten
válasz hundai #108481 üzenetére
A foglalat 2 hosszanti oldalnál a belső felületen található 2-2 tartó "pöcök" és az nem engedte, hogy ki lehessen húzni... azért ez érdekes na. Egyszer csatlakoztatod és többet ki nem húzod
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mt33
csendes tag
Két héten belül a 2. új alaplapom van. Az normális, hogy ha áramtalanítom a gépet akkor 4 óra múlva elfelejti az időt? Új a PC, alkatrészekként netről rendeltem. Hogy találjam meg azt ami a hibát okozza? Legfrissebb a BIOS.... Esetleg szoftveres? Egy haverom azt mondta, hogy néha megált a számításban a processor és akkor azt a tipikus gépies fagyás hangot adta néha egy másodpercre, ez is van nálam is (valamint nála kékhalál lett a vége). Ő azt mondta Win 8-at win 7-re cserélte és jó azóta.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy acer notebook,kicserélném benne a hdd egy ssd-re gondoltam én,hogy Merevlemez klónozás Macrium Reflect megcsinálom.De a notebook 3 usb portja közül nem működik 2 és a dvd meghajtó valamilyen hiba miatt nem hajlandó bootolni.Az ssd egy külső dokkolón van,így az egy szabad usb port elfoglalva.Most nem akarok venne egy usb hubot,máshogy letudnám klónozni a Macrium Reflect programmal?Vagy marad az újra telepítés? -
nagyúr
Azért csak nézd meg azt az elemet, hogy egyáltalán van-e benne, vagy nincs-e ott egy kihúzható fólia, mint a gyerekjátékoknál, hogy a tárolás közben ne merüljön.
Szerelésnél távtartókat használtál-e, ha szükség volt rá, nem ér-e hozzá valahol az alaplap a fémházhoz és záródik rövidre. -
mezis
félisten
Furcsa dolog, de nekem egy mikro ATX-es alaplapnál járt az óra össze-vissza és a HDD SATA csatlakozója volt bizonytalan. Amióta lecseréltem a SATA kábelt LOCK-osra és sikerült úgy elhelyeznem, hogy nincs kontakt hibája (bekapcsoláskor is mindig felismeri a HDD-t), azóta az órával sincs probléma.
Nem tudom, van-e összefüggés a két dolog között.
(A PATA kábellel soha nem volt kontakt problémám, ezzel az új, csodálatos SATA kábel, csatlakozó problémával meg már többször találkoztam.)mezis
-
quailstorm
nagyúr
válasz mezis #108491 üzenetére
"új 15 éves"
A magyar PC boltok a magyar pénztárcához mérten mindenből a legolcsóbbat és a legszarabbat tartják.Én is megszívtam az Equip márkájú alu csatmentes sprőd SATA kábellel, BIOS fagyott tőle még DVD íróban is, minden bajom volt tőle, ripityára téptem.
Csak csatosat hajlékonyat szabad venni.
Btw az Equip USB hosszabbító is szar, akkora az ellenállása, hogy nem tölt róla a ZTE Blade Q telefonom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #108492 üzenetére
Na meg az se baj, ha nem 1 méter hanem épp olyan hosszú amennyi kell (de még ne feszüljön), de ugye azt előre tervezni kéne. Én pl egy PC szerverbe csatos 20 centiseket vettem és rendben müxenek.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Kenzzi
csendes tag
Sziasztok, haverom össze rakott egy gépet magának (pénz szűke miatt a vinyot nem cserélte tehát a régi maradt 80 GB s) próbáltam telepíteni neki win 10 et majd win 8 at és mindig az első reset előtt ki dob valamilyen hiba üzenettel és kéri az újra telepítést vagy azt írja hibának hogy valamilyen fájl sérült vagy hogy a frissiteseket nem tudta telepíteni igen bootlt pendriverol telepítem
Valakinek valami 5let hogyan tudnám megoldani ezt a problémát és esetleg egy épkézláb op rendszert tudjak fel rakni?
Előre is köszönöm -
válasz Kenzzi #108494 üzenetére
Na ez az amitől sikítófrászt kapok: Valamilyen hibaüzenet
Tán ha lefényképezte, felírta volna, könnyebben ki lehetne találni mi a nyűg. Kérjen kölcsön másik winyót, arra települ-e bármi.
Addig meg használjon valami pendrive-ről is futó live Linux-ot (már ha nem máshol van a gond, hanem a winyó környékén)Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Kenzzi
csendes tag
válasz E.Kaufmann #108495 üzenetére
ez az egyik verzió
/dl/upc/2017-09/27/660278_dlhaeryjghagrrxc_asd.jpg
/dl/upc/2017-09/27/660278_dlhaeryjghagrrxc_asd.thumb.jpg(L:/dl/upc/2017-09/27/660278_dlhaeryjghagrrxc_asd.jpg)(/L) -
Kenzzi
csendes tag
válasz philoxenia #108496 üzenetére
Nem mert formazva is és törölve is volt
-
Kenzzi
csendes tag
válasz philoxenia #108499 üzenetére
Nincs, a másik fajta probléma hogy mihelyst eléri a frissitesek telepítése részt ki fagy a telepítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Escape from Tarkov
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest