- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
gabyyy
csendes tag
Hello!notebookot szeretnék ma venni. acer 5536 642g25mn szerintetek elég a fifa10hez,vagy inkább a 3 giga ramos testvért vegyem?és ugye 1 év garancia van alapból,de ha most nem lenne pénzem kiterjeszteni 2 évre,attól 1 hónap múlva kterjeszthetném gond nélkül?
-
tzsolesz
nagyúr
Nagy kérdésem lenne.
Gondolom sokakat foglalkoztat a kérdés ezekben a nagy Youtube-os években.
1. Mi az a minimális processzor teljesítmény, és RAM mennyiség/sebesség, amelyek esetében akadás mentesen, és teljes képernyős üzemmódban - ez azért nem létszükséglet - (1024x768) elfutnak a nem HD minőségű flash videó tartalmak.
Mivel, hogy: Adott egy 500Mhz-es celeron (128kb cache, 66MhzX7.5), VIA PT(nemtom) chipkészlet, és 192Mb SDRAM, ami ha jól gondolom - mert nem néztem - 66mhz-en fut.Na már most ezen nem fut. Álló kép fogad, viszont a hang szépen megy közben. A prociból maximum 563Mhz-et sikerült kipréselnem eddig, de még próbálkozok(ebből nem lesz semmi, előre látom, mert a deszka nem nagy szám).
Ez a gép egy haveromé, aki szeretne klippeket nézni videómegosztó oldalakon.
Egy biztos: Egy 1Ghz-en járó Pentium 3, 512Mb SDRAM-al, vígan játssza a filmeket. Persze egy két HQ tartalommal már meggyűlik a baja, de lényeg hogy viszi, a HD-t nem.
Még egy kérdés: Milyen szoftveres lehetőségek vannak a gyenge processzor kiküszöbölésére ebben az esetben. Tehát van-e valami egyéb beépülő videólátszó mondjuk Mozilla 3.5-re, ami nem terheli annyira a processzort.
Előre is köszönöm.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok! Egy olyan még aktív fórumot keresnék ahol Socket A-s Athlon XP-k húzásáról beszélgetek, és tanácsot lehet tőlük kérni. Köszi, sziasztok.
Eladó cuccaim: -
-
válasz tzsolesz #39957 üzenetére
Ezeket a videókat a beépülő flash player játssza le mindig, nincs külön plugin hozzá (nem lenne egyszerű megírni).
Gyanítom, hogy kellene legalább 32-64MB-s vga hozzá, plusz több rendszermemória is.
És a proci sebessége nagyon cinkes, egy celeronból tuti nem elég az 500MHz.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
david007
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki egy olyan magyar kiosztású billentyűzetet mondani, amelyiknek van háttérvilágítása (gombokat is beleértve) és nem kerül nagyon sokba?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tzsolesz #39957 üzenetére
Gyenge a vas, azzal nem igen tudsz már semmit kezdeni. Esetleg tegyél bele egy 1GHz-es Talatin-os Cerkát (ha megeszi a deszka) kb egy milka csokiért megkapod, az megbírkózik vele, meg 256/512 ram-ot és kész.
Van otthon elfekvő SD ramom (128+64MB) ha kell tiéd egy sörért.#nincsbennetarcsi
-
Vulkhaan
csendes tag
Lefixáltam 100mhzre a pci-e-t. bootolt szépen, tökéletesen ment 445 mhzes fsbvel. rebootoltam, és máris jött az említett teljesítmény visszaesés. Őrület. beállítás után jó, első reboottól számítva meg elromlik. mi a fene lehet ez?
-
tzsolesz
nagyúr
Egy 32Mb-os TNT2 van a gépében. erős a gyanú, hogy, hogy még a rendszermemória növelése sem lenne megoldás, mert közben kipróbáltuk 320Mb SDRAM-al is, és változatlan a téma.
(#39965) Qru Sajnos nem hogy a Tualatint nem eszi meg, de még csak nem is FCPGA370 a foglalat, hanem sima PGA370 ami még a coppermine-t sem támogatja. Őt szerettem volna belerakni, de sajnos kiokádta magából.
Köszi a felajánlást, de sajnos (vagy nem) nem az enyém a konfig. de egy sörre anélkül is meghívlak, ha találkozunk az életben valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Bambinoo
csendes tag
Sziasztok!
az alábbi problémát felvetettem már a wlan topicban is de ott nem kaptam választ... lécci ha vki tud vmit akkor közölje
Adott egy fix ip-s net amit egy TP-Link WR340GD hivatott szétosztani (a legfrissebb firmwarerrel megy is neki)
A következőképpen nézne ki a hálózat:
TP-Link router amihez kábelen csatlakozik 1 gép, majd kb. 15 méterre egy másik asztali gépnek kellene netet kapnia Wi-Fi-n keresztül ( 2 falon megy át a jel)
Probléma: a 15m-re lévő gépen nem stabil a kapcsolat. A következő eszközökkel próbáltam: Linksys wmp54g pci (durván 30% jel van), D-link dwl-g122 usb ( kb. 20% jel és szaggat).
Laptoppal ellenőriztem a jelerősséget és 80% stabil volt.
Milyen eszközt ajánlanátok ami tuti stabil lesz???
ThxFringe...
-
Ultram3jor
senior tag
hello mindenki!
Olyan progit keresek, amivel a beszkennelt szöveg átvihető word-be, nem mint kép, hanem mint szöveg! Valaki tudna esetleg egy ilyen, - lehetőleg ingyenes - programot ajánlani? Fontos lenne
Előre is köszi!Üdv, Dávid
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Office-t kellene raknom az eeepc-mre, h tudom megtenni külső meghajtó nélkül?
Köszi.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
aero.
veterán
válasz runner 125 #39976 üzenetére
pendrive, memóriakártya, hálózat.
-
aero.
veterán
válasz Ultram3jor #39975 üzenetére
talán ez, de még nem sok programról hallottam, ami ilyet tudna.
-
localhost
Közösségépítő
Pedig ez még csak a "gyalog" változat, mégis fizetős!
[piacvezető nagyon nem olcsó változat] [link]
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
marsu
veterán
válasz Ultram3jor #39975 üzenetére
Én Recognita 5.0-t használok, amit még régen egy HP scannerhez kaptam.
Teljes verzió, és magyar.
Gondolom azóta már van frissebb verzió, és talán a 30 napos próbaváltozata is megtalálható a neten.
Press any key to continue ...
-
localhost
Közösségépítő
Recognitából lett a Scansoft, most valami ismét más a nevük (nuance?) Meg felvásárlás/egyesülés/bekebelezés.... Recognita régen nincs már!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
MODERÁTOR
Üdv!
Adott egy 500 gigás merevlemez, ami 4 részre van perpill osztva, abból az egyiken van a win, ami úgy meg is felel, viszont így utólagosan ugy érzem hülyeség volt a másik 3-at különvenni, mert így csak keverednek a dolgok, mert most kb ott tartok, hogy oda megy minden, ahova épp fér. Szóval meg tudnám azt valahogy oldani, hogy ezt a 3-at egyesíteni eggyé, és mindezt úgy, hogy az adatok megmaradjanak? Elég sok minden van rajt, így nem kéne, hogy elvesszenek, és sajnos kimenteni sem tudom máshova őket.
Megoldható ez valahogy biztonságosan?Everybody lies.
-
aero.
veterán
válasz runner 125 #39987 üzenetére
van ilyen
-
RootRulez
félisten
válasz Barthezz2 #39986 üzenetére
Vannak erre szakosodott particionáló programok. Paragon Hard Disk Manager,
Q Partition Magic. De a használatuk, nem 100%osan biztonságos... Nekem eddig még nem volt belőle bajom, pedig sokszor csináltam már (kopp-kopp-kopp). Talán csökken az adatvesztés esélye, ha több hely van a merevlemezeken és lefuttatsz a művelet előtt egy töredezettségmentesítést is[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Mian
aktív tag
Hello Mindenki!
Olyan problémám lenne, hogy tegnap az 5.1emből egyszer csak nem szólt a beszéd, vagyis csak nagyon halkan, csak akkor hallani ha közel hajolok a hangfalakhoz, a normál kb 1/10én szól még ha maxon van a hangerő akkor is, a háttérhangok tökéletesen szólnak csak a beszéd nem, zenéknél kb csak az ütem filmeknél meg csak a háttérzajok.....a center hangfal az nem szól, arra rájöttem h ezért nem jó vmi, mert abból kéne jönnie a beszédeknek ha jól tudom, de pl az első hangfalak is elég furák mer ha csak a balnak kéne szólni a jobb is bal is szól és fordítva....már megnéztem minden jól van bedugva a mélybe, ahogy 1 hete (mert volt egy kis szobaátrendezés), a vezérlőben is minden be van állítva, eltekergetve sincsenek rajta a gombok szóval nem értem, egyik pillanatban még jó volt aztán nem.....A kérdés , mi lehet a baja és ha meg tudják csinálni kb mennyibe kerülhet? Most vehetek egy új 5.1et?
jah és 3om éves a szett, bár hyundai, nem volt a legolcsóbb, legagyibb, szóval szerintem még bőven bírnia kéne.....nem értem
Tipp?(jah és kipróbáltam a centert a hifimen is, a hangfallal nincs gond, a hifivel szól....úgyhogy gondolom a mélyben ment el valami.....)
[ Szerkesztve ]
-
N4nI
tag
sziasztok
eloszor is, ellnezest a zavarasert (az aktualis - jatek topic tegnap ota csendbe)
prototype kérdésem lenne:
win7+gamepad.....azt irja h minden ok, kalibraciot el lehet win7 vegezni, mukodik, de a jatekban nem tudom hasznalni....tudnatok tanacsot adni?
a gamepad egy "manta mm814 sky usb game pad"
tettem fel egy help hirdetest, valaki tudja is a valaszt, de penzert akarja adni, gondolom akkor nem lehet vmi bonyolult dolog, sot egyszeru, de reg nem jatszottam mar, egy sli-s laptopot probalgatok épp.
köszönöm elöre is ha tud valaki segiteni, akit pedig zavartam a nem a megfelelö helyre valo irasommal attol ellnésért.
üdv.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vulkhaan #39942 üzenetére
Nem véletlenül linkelték a többiek már ezerszer a Tuning, kezdőknek, szájbarágósan topicot, épp arra való, hogy feltegyél ilyen jellegű kérdéseket. Ott eléggé vágják a témát, sok tuningolós arc mozog arrafelé (nekem is sokat segítettek!), tedd fel ott is a kérdésed, hogy mikkel hogyan próbálkoztál, valaki hozzáértő tuti segít.
Sk8erPeter
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Barthezz2 #39993 üzenetére
Azért csak NAGYON óvatosan, körültekintően, mert a HDD topicokban rendszeresen olvasni rémhíreket az ilyen jellegű programokról, és hozzáértők véleménye szerint sem ajánlatos az ilyen utólagos buheráló programok használata. Rengeteg adatmentő cégnél találkoznak olyan vinyókkal, amiket előtte partícionáló programokkal buzeráltak... A problémák megelőzése érdekében: adatmentés mindenekfelett.
Sk8erPeter
-
MODERÁTOR
válasz RootRulez #39995 üzenetére
Játék egy sincs fent, csak a helyzet a következő.
500-as winyó, 4 partíció, 32G(18free), ez marad így, emelett van egy 300(26free), 100(15free), 33(13free) és utóbbi 3-ból szeretnék 1-et csinálni. Namost ha lenne hova kimenteni az adatokat, nem lenne gond, de sajnos nincs(van még egy 160-as winyóm, de az is tele..)Sk8erPeter: adatmentés a fent említettek miatt nem lehetséges.. Adatvisszaszerzésre meg van egy GetDataBack, meg egy két más cucc is készenlétben
Amugy egy hülye ötlet, ha törölném a 3 partíciót, csinálnák egyet helyettük, és GatDataBack-el visszaszedni a cuccot?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
RootRulez
félisten
válasz Barthezz2 #39999 üzenetére
bohóckodtam már én is eleget vele, de abszolút nem megbízható még akkor sem, ha azon nyomban visszahozod, meg mivan, ha amit "visszahoz" lehet egy másik, még "elveszett" adatra írja és akkor egy dolgot visszahozol, mindent bebuksz... Bizonytalan dolog az kérem
═════════════════════════════════════════
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest