- Acer notebook topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Nagy különbség van az aktiv és passziv PFC között?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
tomcsi23
veterán
Benyomom ide is, hátha.
Üdv!
Egy GA-MA785GT-UD3H lappal állítok össze egy gépet. Elég meleg az SB, NB, ill. az R60-as (tán feszültség stabilizátor) részek. Konkrétan az első kettőt még éppen elbírja a kezem, de a többi megégetné. Maradhat így vagy intézzek rájuk valami hűtést?...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
szakalistvan
senior tag
válasz FRENK1988 #40601 üzenetére
Loptam,innen : [link]
A PFC lényegében csökkenti a kimenő hálózati zavart. Ahhoz hogy a hálózat gazdaságosabban működjön teljesítmény tényező javítást (PFC-t) használnak a tápok (már amelyikben van ilyen áramkör) .A PFC-nek két megvalósítása van, a passzív (kvázi) és az aktív (Full). Számunkra az a fontos, hogy a PFC nélküli táp teljesítménytényezője kb. 0,65. PFC-vel szerelt társaié pedig passzív: 0,7-0,9 és aktív: 0,9-0,98.Magyarországon nem fogod az előnyeit érezni a PFC-nek, mert hazánkban KWh-ért fizetünk, tehát a nettó fogyasztást számlázza ki a szolgáltató, a veszteséget pedig lenyeli. A nyugat-európai országok viszont KVA-ben mérik a fogyszatást, és a szolgáltatók itt kifizettetik a bruttó felhasznált teljesítményt a fogyasztókkal.[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
válasz szakalistvan #40604 üzenetére
Akkor a passziv PFC-nek max hatékonysága 90% lehet. Másban nem különbözik? Ugyanolyan biztonságos?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
marsu
veterán
Nem tudjátok, hogy melyik az a program, ami grafikusan kirajzolja egy táp feszültség leadását ... 5V, 12V ... stb.
Vagy menjek a Melyik program ami .... ? topikba?
Press any key to continue ...
-
szakalistvan
senior tag
válasz FRENK1988 #40605 üzenetére
Ahogy én értelmezem a hozzászólást még abban különbözik hogy a passziv pfc-s tápon van 115V-230V átkapcs,aktivnak meg teljesen mindegy a tápfeszültség.
Ha nem jól értelmezem pls javítsatok kimarsu : Everest- Rendszer stabilitásteszt is tud ilyet . De szoftveresen feszt mérni nem ajánlott nem sok köze van a valósághoz.
Nekem pl Everest 3V-ot mér a 12V helyett pedig múkodik[ Szerkesztve ]
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Kapcsolódnom kéne egy távoli géphez. Megvan cím, user, pwd.
Próbáltam VNC, SCP. nem sikerült... "Connection timed out" (a távoli gép biztosan megy)
A winfos remote desktop és a VNC között van különbség? ez esetben még azt megpróbálom.Valaki aki csinált már ilyet PLS HELP!!!!
-
total90
veterán
Hi!
A tápoknál a sárga a 12 V-os, a piros meg az 5 V-os ág?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
klambi
addikt
tud valaki ebben segíteni?
[link]"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
total90
veterán
tomcsi23 & szakalistvan
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
e=mc²
őstag
válasz Jarod1 #40596 üzenetére
A digitalizalassal annyi a gond, hogy ha meghibasodik egy cucc, es kerik a garanciapapirt, akkor nekik az eredeti kell altalaban.
Legalabbis keves helyen volt jo a beszkennelt valtozat.
A mappas rendezest kicsit kifejthetned, mert en is arra gondoltam, csak kivancsi vagyok, hogy masok hogyan csinaljak. Hogy lenne esszerubb.
Ambulimax Provider
-
pincehely
addikt
[link]
Hátha ez jó lenne!http://kefetemap.deviantart.com/
-
P100
senior tag
Sziasztok,
Van ez a sor, ami idegesít Everestben: "A burkolatba behatolás történt: Igen"
Ezt hogy állíthatom át? Hogy bírhatom működésre ezt a funkciót?Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
rioside
csendes tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek ötlete ...
Alaplapi integrált hangkártya (Realtek HDaudio 888-as), Toslink ( optikai ) kimeneten nem ad ki hangot. A 75 Ohm-os kábellel nem próbáltam, nincs hozzá másik végpont.
A Win hangerőszabályzójában és a hangkártya saját Audio manager-jében is olyan, mintha le lenne tiltva a kimenet. (a hangerő csúszka nem aktív). A hang tulajdonságoknál próbáltam már nem asztali, hanem 5.1, 7.1-es hangszóróra állítani, de akkor sem lett aktív. A driver tegnapi.rio
-
Blaze71
őstag
válasz rioside #40624 üzenetére
A SounManager-ben tudod elővarázsolni. Van egy pici ikon, ami egy villáskulcsot ábrázol. Arra kell kattintani. Illetve van egy másik, ami olyan, mint a könyvtár ikon. Ezeket keresd. A digitális kimenetnek és az analógnak külön van beállítási lehetősége. Ritka szarul lett megoldva, az biztos. De ha egyszer megtalálod, akkor már jó a cucc. Itt egy kép róla, bár ez kimondottan a Gigabyte driver:
P100! Vannak olyan házak, amit rá lehet kötni az alaplapra. Egy sima kéttüskés csati, mint a jumper. Ha leveszed a ház oldalát, akkor érzékeli és jelet ad. Persze ez csak akkor értelmes, ha jelszóval is védett a BIOS, akkor nem tudja bárki visszaállítani.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
rioside
csendes tag
Nem vagyok egy hi-fi szakértő A virtuális, tulajdonképpen sztereó, de mind a 6 hangfal szól, aprocesszor próbál a sztereó hangból térhangzást előállítani. (ha valami nagyon oldalról jön, akkor inkább szól a hátsó hangfalakból, ha teljesen középen van, akkor a centerből) . Legalábbis így emlékszem, nekem is volt ilyen erősítőm valmikor.
r
-
addikt
Hali!
tudja valaki,hogy a T-sat műholdja egybe esik a digi műholdjával.Vagy kb mennyivel kéne elforgatni az antennát és merre?
-
marsu
veterán
Tegnap néztem, hogy amikor FireFox 12 ablakban meg volt nyitva, akkor a CPU 100%-on ment. 1,8GHz Celeron S478
Ma beszereztem egy 2,6GHz-es Pentiumot. Most ha FireFox 12 ablakban meg van nyitva akkor a CPU 8-12%-on megy.
De már nincs is annyira belassulva a gép ....
A memória maradt 2x512MB DDR.
Press any key to continue ...
-
törölt tag
MS Office 2003-ban hogy lehet beállítani azt, mint egyes weboldalakon, hogy a dokumentumból ne lehessen szöveget kimásolni? csak elolvasni és semmi több?
-
Blaze71
őstag
Meglátom, hogy visszakapom-e azt a gépet, amit még csak félig fizettek ki. Ha igen, akkor érdekel. A hétvégén lerendezem a dolgot, mert rohadtul idegesít, hogy a fél gép árával lógnak több, mint egy éve. Majd irok privátot.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Haveromnak egyre hangosabb a (noname) tápja, és mondta nézzek neki egyet, arra lennék kíváncsi, ezzel mik a tapasztalatok: FSP ATX-400PNF
Szempontok: megbízhatóság, hangerő
mod:
Mondhattok mást is , de maradjunk 8K alatt[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Hugo85
aktív tag
Ez szerintem nem a processzor miatt volt. Van amikor egy szkript vagy flash kiakad vagy valami, és pörgeti a procit 100%-on (Index nekem gyakran csinálja). Az, hogy hány fül van megnyitva ilyen szempontból mindegy, mert egyel is ki lehet terhelni 100%-ra.
Nekem Operával néha előfordul ilyen, és én nem 12 hanem 30-40 tabbal (igaz ebből 15 PH! ) operálok (egy Pentium M 2 Ghz-en). Az átlagos prociterhelés ilyen max 20% nagyon sok tabnál, de memóriából megeszik több, mint 300 megát.
Azt se szokták szeretni a weblapok ha mondjuk az AdBlock csak bizonyos elemeket blokkol, de valami meg akarja azt hívni, ugyanakkor nem megy neki és elkezd bugzani...
A 9-es Opera előző verziójában volt valami memory leak, és többször volt, hogy elszaladt és megette az összes memóriát az Opera (1,5 GB) és teljesen megölte a gépet. Sajnos a screenshotot nem tartottam meg
#40641 - Az FSP-400PNF egy klasszikus régi vágású táp, az "olcsó és jó" szinonímája. Nekem egy 300-as szolgál itthon. Megbízhatóság csillagos 5-ös, hang meg erős 3-as. Nem túl hangos, meg elvileg tán szabályozza is a ventit (bár tán nem mindegyik), de nem mondanám rendkívül halknak sem, egy viszonylag csendes 12 centis venti van benne. Egy átlagos gépben valami olcsóbb procihűtő és VGA mellett ugyanakkor nem ez lesz a leghangosabb elem, az biztos. Én például aludni is tudtam mellette gond nélkül. (egy Corsair VX450-el tudom most direktben összehasonlítani, az jóval halkabb, és jóval drágább is).
[ Szerkesztve ]
-
lancellott
tag
Sziasztok! Adott egy config... ASUS Striker II NSE, Intel core2 Duo E6750, 2x1 G Cruical Ballsitic (2000MHZ), 2db 9600GT (SLI-ben).
Problémám a következő. Amióta megvettem a lapot csak szívok vele. AZt hittem, hogy a gyenge tápom miatt lehet. Egy 450 Wattos Chieftech volt a gépben. Most tudtam venni úl tápot. egy 630Wattos FSP-t, de sajnos a hiba megmaradt. A gép gyakorlatilag hibamentesen üzemel, kivéve, ha valami durvább játékkal el nem kezdek játszani. A régebbi COD-nál semmi probléma nem jelentkezik, de pl COD4, COD5, vagy NFS Shift-nél kb fél óra játék után fagy a gép. 10-ből egyszer kékhalállal. A maradék 9-nél csak simán gerjed a hang és áll a kép. Próbálkoztam már memória finomhangolással, alapórajellel, tuningal, feszültségállítgatással, VGA cserével (8800GTX), Op-rendszer újratelepítéssel, de a hiba marad mindig. Kipróbáltam Xp-t és 64-bites VISTA-t is. COD4-nél produkált olyat, hogy elindítottam multiban a játékot, és SLI-ben volt kb 10FPS-em, és szaggatott mint az állat. Kiléptem, újra elindítottam, akkor viszont ment rendesen 140-160 FPS-el full grafon....amig egy fél óra mulva ki nem fagyott...
Orthos, és memtest nem jeleztek hibát akár fél órás futás után sem.Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
Hugo85
aktív tag
válasz Hugo85 #40642 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből:
#40641-hez még:
Megnéztem az iPon-os linket, és erről eszembe jutott a Melyik tápegységet vegyem topik első hsz-ének vége. Amit linkeltél az PNF-nek árult CRG450 (jobb oldalt, alul fel van tüntetve, hogy "Típus: CRG450"), és ha elolvasod a tápos topik első hsz-ét, akkor meglátod, hogy egy igazi PNF-el még jobban járnál de ez sem rossz.
Amúgy inkább tedd fel ezt a kérdést a linkelt tápos topikban, majd a szakik ajánlanak esetleg mást is, de ebben az árban max ez van, meg a Gigabyte SuperB460.#40644 - Akkor vetesd meg vele ezt, elégedett lesz. Egy kodegánynál mindenképpen halkabb/hosszabb életű/biztonságosabb/szebb/jobb/márkásabb...
Amúgy ha nincs atomerőműve, akkor lehet egy FSP-350PNF is elég neki, az meg talán még olcsóbb. Amennyiben nincs quadcore procija és/vagy SLI/CF az is el fogja vinni a gépét, persze a 400-asban van még több tartalék#40646 - A noname táp alapból veszélyes lehet, hát még egy noname táp, amiben esetleg megállhat a ventilátor. Az olajozás legfeljebb átmeneti javulást hoz, de egy idő után még rosszabb lesz (jól bedzsuvásodik az olaj). Szerintem érdemesebb venni egy FSP-t, mint elkölteni min. 2k-t egy új ventire, amivel meg lehet megsül az egész utána, illetve kakiból nem lehet várat építeni (és tápban csak az piszkáljon aki ért hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz lancellott #40643 üzenetére
VGA tesztelés ment már?
Szőrös fánkot adhatsz neki vagy egyéb más progit, ha kifagy akkor valamelyik SLiben lévő karival van a god, egyébknt szeritem eleve nem valami jó 5let az SLi de te tudod. -
lancellott
tag
válasz 8nemesis8 #40647 üzenetére
a szőrös fánk részt nem vágom, de 3DMark 06 ment rajta gond nélkül. egyébként írtam lejebb, hogy másik VGA-t is raktam bele... Annál is ugyanezt csinálta. Drivet is cserélgettem rajta. Az sem segített
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
aero.
veterán
válasz lancellott #40649 üzenetére
Furmark - azt hiszem.
Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu LifeBook E756 i5-6300u I 8GB I 256GB SSD I IPS 15,6" FHD I jó akku
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest