- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
M6 és M8 fizetős..? Mert több térkép úgy számol hogy nem fizetős..?
-
Tomate
veterán
Mit takar az, hogy életciklus garancia? A szerver reklámon akadtam rá.
-
Balint133
aktív tag
válasz toth_janika #23149 üzenetére
ha command promtbol nemtudsz pingelni egyik gepre se akkor ott valami elso retegbeli hiba lehet... kabelezes/routert nyalazd at... ha mar tudod pingelni az egyik gepet a msikrol mar fel siker
Két küklopsz négy szem közt!!
-
Balint133
aktív tag
ugytudom vendegfiok nemkell neki, legalabbis nalam nincs vendegfiok az XP-s gepen...
de lehet entudom rosszul!
Egy off ninja kerdes: nemismer vki publikus mysql szervereket amikre 'kivulrol' is lehet csatlakozni? (pl C# programbol)
[ Szerkesztve ]
Két küklopsz négy szem közt!!
-
Ch4os
aktív tag
Hol tudom megnézni, hogy mi alapján változnak a PH-s szintek? Pl: újonc...tag...fanatikus tag...őstag...
[ Szerkesztve ]
-
mykes
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a laptopomba (Satellite A100-436) új memóriát szeretnék venni, csak nem tudom, hogy ha 667MHz-es RAM-ot vennék, akkor az jó lesz-e, érzékelné-e, mert a termékoldalán 533MHz-es RAM-okat írnak hozzá. Mint az asztali gépeknél, itt is visszaveszi a rendszer a memória sebességét az általa kezelt maximumra? Azért gondoltam a 667MH-esekre, mert a Intel® 945GM Express lapkészlet elvileg onnantól támogatja a Dual Channel módot.
Előre is köszi a válaszokat
-
VINIKOR
senior tag
Nem tudjátok hogy néz ki a közép-európai billentyűzet (még nem magyarított)? Képet tudnátok linkelni?
-
galóca18
tag
válasz GrandeP #23105 üzenetére
Köszi a linkeket, majd kipróbálom.
A helyzet:
2 HDD:
SATA - ezen van az XP (működik)
ATA - ez elszállt formázáskor. Mondjuk elég harcedzett már, pár hónapja meg-meghibásodgatnak rajta a fájlok, ezért is gondoltam, hogy leformázom, hátha segít.
Így már 2 napja nem hibásodik meg rajta semmi.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz Hosssszu #23107 üzenetére
Köszi, tudom, csak sajnos nem tudom az oldalukról letölteni, mert nem találok linket. A Google pedig csak "fura" találatokat ad, ha pedig kifejezetten a www.hiren.info-n kerestetem a Google-t, csak más találatokat dob ki onnan.
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
zkiss0
tag
HI!
Segítség, eltűnt a gyorsindítás eszköztáram a tálváról (vista)!
Tálca jobbklikk, tulajdonságok, eszkötárak, beklikk, mindhiába!
A többi megy, ha ráklikkelek, de ezt hozzá se tudom adni!
SegítsetekTHX
[ Szerkesztve ]
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
harry
veterán
válasz toth_janika #23152 üzenetére
Ha a vistás gépről látni az átjárót, netet, megosztásokat, stb (ugye ezen vagy most), akkor a másik géppel lehetnek gondok, nézz rá ott is ezekre (ne localhost címet pingelj, az mindig elérhető, hanem a saját belsőhálós IPdet).
Balint133 - azt hiszem akkor kell, ha ki van véve az egyszerű filemegosztás, mert akkor ha ntfs szinten 'mindenki'-nek állítasz jogot (avagy nem kell helyi fiókkal rendelkezni/belépni), akkor a vendég diók nevében akar hozzáférni a megosztáshoz. Legalábbis nálunk volt egy ilyen probléma, és engedélyezés után már simán ment.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
zkiss0
tag
válasz Sk8erPeter #23091 üzenetére
HI!
Elég egy TV tuner kártya, vagy valami, amin van 75 Ohm-os koax bemenet. Ha újabb a video, akkor van rajta RCA-s video out (sárga), és azzal tudod átvinni a jelet a gépre. A TV tuner kártyákhoz általában mellékelnek digitalizáló felvevő progit. Ha nem akko gogli, és keresni kell.
Kérdésedre válaszolva. Általában elég megbízhatatlanok a TV tuner kártyák...Pinnacle nem rossz, és 5k körült tudsz már nemrosszat venni.
Egy ilyen konvertálának viszint van egy gépigénye, amire illik odafigyelni, különben izzadni fogsz te is meg a proci is!SOk sikert!
üdv
-
fero02
nagyúr
válasz Sk8erPeter #23166 üzenetére
Sztem elég egy TV kártya is, amin van bemenet...illetve érdemes lenne megnézni, h magán a kamerán nincs-e USB, vagy 1394 kimenet.
zkiss0: a koaxal nem hinném, h sikerülne...még az összekötés se. S-video inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fero02 #23168 üzenetére
"érdemes lenne megnézni, h magán a kamerán nincs-e USB, vagy 1394 kimenet."
Bocs, de ezzel a tanáccsal nem tudok mit kezdeni, láttam már jópárszor a kamerát, ha USB- vagy Firewire-kimenet lenne rajta, akkor már rég nem kérdezősködnék itt..."Sztem elég egy TV kártya is, amin van bemenet..."
Ez ismét olyan javaslat, amiből semmi nem derült ki... Szerinted én nem ilyet keresek?(#23167) zkiss0:
"Elég egy TV tuner kártya, vagy valami, amin van 75 Ohm-os koax bemenet. Ha újabb a video, akkor van rajta RCA-s video out (sárga), és azzal tudod átvinni a jelet a gépre"
A kamera RÉGI (eléggé), kamerakazettákról szeretnék digitalizálni felvételeket, így csak a kamerán keresztül megy.
Igen, van a kamerán RCA-s video out, de pont az a problémám, hogy értelmetlennek látszik készíteni egy RCA-koax összeforrasztgatott, toldozott-foldozott kábelt készíteni, ennél már sokkal egyszerűbb lenne, ha eleve lenne RCA-BEMENET a TV-kártyán.
Ugyanis hiába akarnám bedugni az RCA-csatlakozót a koax-bemenetbe, nem fog menni...Tehát akkor mi lenne a megoldás a problémára?
Hogyan tudnék digitalizálni csupán RCA-kimenettel rendelkező kameráról felvételeket?Ja, és az a megoldás NEM játszik, hogy TV-re kirakom, majd onnan koax-szal tunerkártyára, mert az már kétszeres minőségveszteség, és a felvétel már amúgy is sz@r.
Konkrét ajánlatok???
Előre is köszi!!!
Sk8erPeter
-
toth_janika
őstag
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Mit lehet szerintetek kezdeni 3-4 régi p1 vagy annál régebbi gépekkel azon kivül,hogy porosodnak?
Dobjam ki öket? -
zkiss0
tag
válasz Sk8erPeter #23169 üzenetére
HI!
Bocs én veszthettem el a fonalat...
Arra gondoltam, hogy a kazit adapterbe, azt videóba, és a jelet onnan koaxra... lehet, hogy macerásabb, de nekem már egyszer sikerült egy usb-s hauppage külső bigyóra, csak Vista alatt nem tom használni...
Az említett minőségvesztés jogos , (nem erre gondoltam...ez is jogos... )
Ilyet már használtam! Jó volt...
[link]swoody: Tegyél bele virágot, a táppal meg hajtsál meg valami villanyt! Vagy tedd rájuk a mostani gépet, könnyebb lesz elérni a DVD-ROm-ot...
[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
Köszi a válaszokat.
Marad a kuka. -
bush84
csendes tag
Sziasztok! A segítségéteket kérném Wifi-ügyben. A lakásunktól nem messze van két ingyenes hotspot is, de leárnyékolja őket valami, így a laptopon hol van jel, hol nincs. Nézegettem külső antennákat de azokhoz venni kellene klienst is. Mit javasoltok, hogy csiholjak netet?
-
Csabee.
nagyúr
válasz swoody #23179 üzenetére
neméri meg vele foglalkozni ezt komolyan mondom! lassan már a p3asok is kukák lesznek.. mert elértéktelenednek!
Bush nemfeltétlen erősebb a beépített mint a külső, nekem egy noname külsőm van egy régi laptophoz és tökéletesen megy, jól befogja a jeleket! és ha kilógatod az ablakon tutira befogja a jelet, mert nincs födém a fejed felett
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
gege71.hu
addikt
Szaisztok
adott egy lemezjátszó (bakelit)
Ez:
[link]össze tudom kötni ezzel: ???
[link]A lemezjatszo rca audiokimenetes
a kis dekkes hangszórópáron ahogy nézem van stere LR (aux?) bemenet meg minjack
van RCA-minijack vagy RCA-AUX kábel amivel bakelitet ezen a hangcuccon megszólaltatom?
help plz
muteréknak akarom karacsonyra tesómékkal közösbe megvenni és tudnom kellen.
kösz
gege[ Szerkesztve ]
-
zkiss0
tag
válasz gege71.hu #23182 üzenetére
HI!
Nem könnyű a kérdés! Csak ha van phono bemenet az erősítőn!
Ha nincs, akkor gáz van! Mert a phono kimeneti jele kisebb, mint amit egy CD-DVD-AUX (videó hangjele, tv hangjele stb.) bemenet érzékelni tud.
Egy előerősítőt kellene szerezned, amit 8000-22000 kp ért tucc megvenni. A drágább már NAD, nagyon komoly, rendesen szépen szól! (nekem is van, mert a házimozis erősítőn nincs phono , asszonynak kellett, és stereoban hallgatok mindent az én erősítőmön van... , de az egy régebbi típus)Mindezek nélkül is meg kell, hogy szólaljon, csak maxra vett hangerőnél se nagyon lesz rendes jel...talán fel lehet ismerni, ha tudod, hogy mit hallgatsz, de búgni fog mint az állat, mert gondolom ha nincs phono bemenet, akkor nincs foldelés se rajta...
[link] A pp2-es nem usb-s ezért olcsóbb (ez van nekem)
Remélem segítettem...
U.I.: Megnéztem az erősítőt... Előerősítő kell...
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Üdv. Lenne egy "kis problémám" erre még én se tudok rájönni
-A gép átlagba megfelelően múkodik de néha sistergő hangot kezd el nyomni valahol s azonnal levág mindent. Ezután csak úgy tudom bekapcsolni ha elötte teljesen áramtalanítom. Reset után minden megy normálisan de kép nincs.
Elsőre ezalapján a videókártya volt sanszos de mivel szimplán lehúztam róla a tápot miközbe ment a sistergés az nem szűnt meg így mentem tovább. A végén ezt eljáccottam a vinyókkal az optikával s a ventikkel proc hűttővel is. A zúgás azomban maradt így a lap memó környéke nem stimmelhet. De ott egyszerűen nem tom megmondani mi lehet a baj hiába dugom a fejem a gépbe hogy merröl is jön a hang... Ezt a műveletet kb 3 naponta eljáccuk s kezdem unni. Amúgí hibátlanul megy a gép s így még jobban nem értemA profilomba lévő dobozkárol lenne szó
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
bikmakk
tag
Sziasztok!
Van egy idegesítő problémám, és nagyon megköszönném, ha valaki tudna rá megoldást.
XP-t szeretnék installálni, de mindig megáll közben... vagy azelőtt hogy a licenszfeltételeket kell elfogadni, vagy az "Információs fájl betöltése: setupp.ini..." közben. Próbáltam már két különböző (eredeti!) install CDvel, két különböző optikai meghajtóval (egyik IDE másik SATA), két különböző HDDvel (egyik IDE másik SATA).
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a baj?
Előre is köszi!~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
zkiss0
tag
válasz gege71.hu #23185 üzenetére
HI!
Ha ez igaz (nemtok róla, hogy lenne ilyen, de ez nem kizáró ), akkor csak rádugni és megy...
Ennél többet nem tudok...de ha ki tudod próbálni a lemezjátszót, akkor tedd meg ha tudod, hogy mindenki valóban örüljön...
Boldog karácsonyt!
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Emesene-t szeretnék letölteni a gépemre, és ezt a linket találtam.
Itt azt írja, hogy OS: Windows All.
Tehát futnia kell windowson is a programnak, amit viszont ha letöltök egy tar.gz kiterjesztés fogad engem, ami legjobb tudomásom szerint, Linux telepítőfájl.Most akkormivan?
Én vagyok a muveletlen es valoban lehet tar.gz-t rakni windowsra vagy a kiírás rossz ami a linknél van?Üdv
Misi -
Rivaul
addikt
ollie, hcs57
Nem a hangszóróbol jön hanem a gépböl. A tápom egy 450 es stability power. Elég betegecske darab cserélem is jövő hónapba s én is gyanakodtam rá de nem belőle jön a hang. Resetnél, kikapcsnál a sistergés megszűnik tehát ahogy nem kap áramot. Viszont ha sorba menet közbe lehúzgálom a tápot az alkatrészekröl ahogy írtam akkor a sistergés ugyan úgy marad. De nem a táp sistereg. Lehet hogy a táp miatt nem tetszik valami a lapnak
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zkiss0 #23173 üzenetére
hmm, eddig azt hallottam, hogy az USB-re átalakítós megoldások elég szar minőségűek.
Mi igaz ebből?
Amúgy azért problémázom ennyit rajta, mert nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb minőségveszteség érje a felvételeket, mert azok már így is nagyon régiek, szóval ratyik. (Ja, és hogy ezzel együtt viszont max. 15 rongyot tudnék rászánni)Egyébként köszi, hogy foglalkozol a problémával, rendes tőled, eddig nem sokan törődtek a kérdéseimmel
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
zkiss0
tag
válasz Sk8erPeter #23195 üzenetére
HI!
Igen az usb-re átvitt analóg 108-dB-es bakelit jel az szar lesz! digitális 95 dB ismer. Dehát nem tehetjük meg, hogy hdmi 1.3v-s lemezjátszónk legyen...
-
bikmakk
tag
válasz Kloden #23191 üzenetére
Próbálkoztam, de nem segített Ráadásul a memóriám a Qualified Vendors Listben van, így ennek amúgy sem lenne szabad bezavarnia.
Viszont ha installált XP-t dugok rá, akkor a betöltőképernyő után kékhalál és újraindul. Valami hardverhiba lehet esetleg? Más ötlet?~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
misirulez
senior tag
Hello!
Egy 1.7ghz 1gb ram-os gépre most tettem fel a legújabb gom playert és akadozik a divx lejátszásnál...
Mit csináljak?Üdv
Misi -
bikmakk
tag
válasz misirulez #23198 üzenetére
Kodekprobléma lehet, esetleg próbáld meg a Media Player Classic Home Theater-rel lejátszani. Vagy az is előfordulhat hogy túl sok programot futtatsz egyszerre, de ha eddig nem volt ilyen gondod, akkor az előbbire tippelnék.
~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest