Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    Hejjhó. Van coil whine problémám sajnos, kellene egy kis ötletelés. A hiba leírást nagyjából átmásolom a 3070-es topicból, picit kiegészítve:

    Nálam is van coil whine, nem is gyengén. Viszont az egész gépem új, úgyhogy próbálnám kitalálni, hogy pontosan mi okozza. Megvan még a régi gépem is, ami segíti a probléma gyökerének megtalálását. A következőket tudom eddig:
    - A coil whine főleg 3d-s üzemmódokban jön elő. Aida64 stress test alatt is hallani, ha a gép fölé hajolok, de sokkal kevésbé.
    - A coil whine három helyről is hallatszik: bal felül alaplapi VRM, videókártya, tápegység.
    - Táp: CoolerMaster Mwe Gold 750W V2, illetve Corsair HX850W. Mindkettővel kipróbáltam, pontosan ugyanúgy van coil whine.
    - Videokártya: van egy Evga 980Ti is még, azzal is van coil whine, azzal valamivel nagyobb. Másik alaplapban és gépházban is.
    - SSD m.2e Pcie csatlójú. Elvileg az is okozhat, bár fura lenne, hogy miért csak 3d-s üzemmódban. De kipróbálnám, hogy mi van, ha kiveszem, de csak késve küldik a csavarhúzót, amivel le tudom szerelni.
    - Processzor: 5900x. Annak se nagyon kéne. Viszont annyi megfigyelhető, hogy sokkal gyengébben boostol, mint tesztekben.
    - A másik gépbe nem tudom átrakni az MSI kártyát, mert vagy 3 centi híja lenne.
    - Még elállni bármitől el tudok január 1-ig, kártyától tovább is.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák