-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmaxxx
senior tag
válasz Mulderpapa #66847 üzenetére
Valószínűleg a Q67 chipset miatt nem kezeli a PCI-e 3.0 videokártyákat az alaplap.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
nagyúr
válasz madmaxxx #66852 üzenetére
A Q67-es chipsetnek ehhez vajmi kevés köze van... inkább a szerver lap BIOS-ára gyanakszom.
Nekem is van Q67-es lapom (kínai E5 3.2s1), és csont nélkül megy benne a pci-e 3.0-ás R9 380 Radeon (és az RX 550 is).
Az meg más tészta, hogy az első x16-os slot sáv bekötése a CPU-hoz van (cáfoljon meg valaki, ha a supermicro nem így kötözte be a lapot), azaz ettől függően lehet 2.0-ás (Sandy Bridge) vagy 3.0-ás (Ivy Bridge).
BIOS Update nálad:
Windows alól kipróbáltad ?
Bár, nem értem, miért nem megy a BIOS segédprogijával...
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz madmaxxx #66852 üzenetére
Csak azért érdekes, mert ezek a kártyák mennek még egy G31-es alaplapban is, amin PCI-e 1.1 van.
Ennyire "ipari" lenne a Q67 chipset?De így belegondolva nekem is volt korábban HP 8200 gépem, amiben simán ment a 1050 ti. És az is Q67 chipsetes.
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
nagyúr
válasz Starchm #66855 üzenetére
Ügyesen kötöztek a kicsi kínaiak, azt meg kell hagyni. Sandy/Ivy Bridge EP CPU + quad-channel DDR3 1866 ram support + 2 sata 3 + 2 USB 3.0 hátul + 2 előre, illetve van egy működő 3.0-és x4-es M2 NVMe is, boot képes, AMI APTIO UEFI BIOS-al.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Starchm
őstag
válasz jokeph #66856 üzenetére
Mielőtt kijött a ryzen ráakartam utazni egy hasonló kinai lapra amin 8 ramslot van, bele egy viszonylag értelmes ghz/core arányú xeon-t aztán dawai. Csak közbe jöttek a ryzenek...
Egész jókat csinálnak a c602-es chipsettel is, kár hogy xmp profilok és turbók elég bugosak néha a biosokban.
VRM hűtés meg egy darab műanyag sajnos a legtöbb lapon szintű eredményt hozza.. -
nagyúr
válasz Starchm #66857 üzenetére
Ez a lap (E5 3.2s1) egy elég jól sikerült példány, normálisan össze van rakva, az anyaghasználat is közelít a minőségi felé... a BIOS sajna ebben fapados, OC nincs, egyetlen kivétel az unlocked CPU-nál a szorzót fel tudod lökni minden magon, turbó órajelig kb. stabil is lesz, esetemben az E5-1650v2-nél alap 3,5@3,9 all-core, ezt 24/7-ben bírja, így is használom.
A hűtőbordák (VRM, Q67-es chip) elég jók, aluból vannak, átadják a hőt. a VRM bordáját megtámogattam egy aktív megoldással, az E5-1650v2 + OC (6 mag) miatt elkezdett fűteni, az E5-1620v2-vel nem melegedett el (4 mag).
A Q67-es chip fityfenét se melegszik.
-
GodGamer5
addikt
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az Asrock H370m-ITX/ac alaplapomon nagyon régi, -most nem tudom fejből hányas- bios van fent és bár minden frankón működik, szeretném befrissíteni. A problémám az, hogy az inspectre programmal vissza szoktam gyorsítani a gépet, de ha felrakom a legújabb biost amely tartalmazza az új mikrokódokat, akkor is működni fog az inspectre?
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Starchm
őstag
válasz Mulderpapa #66860 üzenetére
Nem valószinű, nálam is sandys procinál ment pcie 3.0-ás kártya. Ha van vhol egy ivys proci amit teszt erejéig elkérhetsz megérheti, de beruházni rá vaktában fölösleges.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok asus prime b360m-k alaplapon akarok manuális bios resetet csinálni. Hogyan csináljam? Legyen áram alatt a gép vagy ne?
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
nagyúr
válasz Mulderpapa #66860 üzenetére
Megérne egy misét, ha tudsz kölcsönbe szerezni egyet, de kicsi esélyt látok rá.
A pci-e sávoknál pont az oda-vissza kompatibilitás a lényeg, pár esetet kivéve egy 3.0-ás VGA is simán megy akár az 1.1-es verzióval is, csak persze akkor nem 8 GT/s lesz az átviteli sebesség, hanem 2,5 GT/s.
-
ricsi99
addikt
válasz Mulderpapa #66847 üzenetére
Szia
Van neked a lapod biosában a chipset résznél valami "PEG" control vagy ilyesmi beállitás?
Kicsit kisérleteztem és sikerölt reprodukálnom a te hibádat ... szintén egy 2.0 ás lappal
Low end 9200 se elindul pci-e 1.1 ben ,de a amd7700 meg se nyikkan ha piszkálom azt a részt
ui:sandy bridge mellett simán megy a 3.0-ás kari... z75 ös chipset alatt többet is probáltam. 2.0-ban mennekEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
ricsi99
addikt
válasz Mulderpapa #66867 üzenetére
Oh Yes ...
Ez valami csajna opcio?
Csak 2 sort tévedtemEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
vaakuum
addikt
A procihűtő kerete fölött srégan balra az a két kis fémes közepű téglatest is a vrm részét képezi, amit érdemes lenne némi légáramlatnak kitenni?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Garsza
veterán
Intel Round Lake DH87RL
Helló! Adott a felül megnevezett alaplap, amibe vettem egy I5-4690 CPU-t. De nem szerepel az alap által támogatott CPU -k listáján, És nem is indul el vele. Van rá valamilyen lehetőség mókolással hogy elinduljon? Vagy esélytelen.
-
vaakuum
addikt
válasz Starchm #66871 üzenetére
Csak azt tudom, hogy a proci gyári hűtője topflow, előlről hátrafelé lamellázással, tehát a hátsó vrm borda felé várhatóan fog mozogni levegő, de a felső kettő kis kockára nem hiszem, hogy tud a procihűtő tolni levegőt. Ezért lehet oda venti kellene a ház oldaláról. (fekvő alaplapos ház)
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
apollo12
veterán
Heló lenne egy AsRock B350M pro 4 alaplapom, sajnos csak 4db sata csatlakozó van rajta, alaplap csere nélkül meg lehet oldani hogy több sata kimenetem lenne ?
-
Garsza
veterán
-
madmaxxx
senior tag
válasz jokeph #66853 üzenetére
Nem kifejezetten a chipsetre gondoltam, hanem arra, hogy nagyon sok gyártó a "Q"-s chipseteket limitálja. Gondolok itt processzortámogatásra vagy egyéb hasonló dologra.
Saját: sajnos a korábban leírt hibával nem fogadja a BIOS-t
[ Szerkesztve ]
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
freelanced
addikt
Üdv!
Gigabyte Z390 Aorous Pro + i7 9700k, NOCTUA D15 kombót szeretnék tuningolni.
A Giga alaplapos topik kissé leült, tudna esetleg valaki segíteni, van itt valakinek ilyen setup?
Köszi!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz freelanced #66878 üzenetére
A Coffee lake processzorok fórumában kérdezhetted volna; ott már volt ez a válasz. De van itt is birtokos. Telefonról képtelen vagyok még linkelni,de egy általános kereső oldalon beírod "Z390 overlock guide gigabyte" akkor van videó és PDF a találatok között.
- Glaz-doz-fhut -
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
A biosban a legújabb frissítés óta nem működik az egerem, több usb portban is próbátam!
Konfig:Asus B450i ROG
Ryzen 3 2200G
2x8GB GSKILL TridentZ
Logitech G502A 2301-es bios rendben volt, de most a 2406-ban az egér nem megy.
Valakinek van-e hasonló problémája? Mi a megoldás erre a hibásra?YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Ablakos
őstag
Ryzen 3900X tennék egy Asus PRIME X470-PRO lapba. (új hardverek, gyári dobozban.) A lap júniusi bios frissítése teszi ezt lehetővé. Ha netán régebbi a biosa, akkor nem indul el, tönkreteszem bármelyiket vagy mi várható?
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Hugom gépe a következő hibaüzenettel nem indul/újraindul: "error 0251 system cmos checksum bad" és
"no microcode update loaded for booting processzor"Intel core 2 processzor, 2.83ghz/1333mhz,4x em64t core. A cpuról ennyit mond a bios
A gép fujitsu siemens esprimo p5925 epa. Nem tudom milyen alaplap van benne/lett-e bolygatva.
Mit jelent az üzenet? Az elemet kivettem/visszatettem. Nem segített.
-
xNAGOYAx
tag
Üdv, tudnátok segíteni abban, hogy az alaplapom melyik 3.gen es procit bírja el maximum stabilan és úgy hogy nem ég le ?
alaplap : asus rog strix b450-e gaming alaplap
Előre is köszi a válaszokat !
-
nagyúr
válasz I02S3F #66884 üzenetére
Üdv !
első hiba:
BIOS elemet cseréld ki újra.
második:
cseréltél benne CPU-t ?
az üzenet arra utal, hogy részlegesen megismeri a CPU-t, de fel kell tenni a legutolsó BIOS verziót (és még előtte utánnaézni, hogy abban támogatt e a benne lévő CPU).
[ Szerkesztve ]
-
secular
tag
Sziasztok!
Össze raktam az új gépem, minden csodásan haladt, viszont akkora a videókártya, hogy eltakarja a sata csatlakozókat az alaplapon. Van rá mód, hogy valamilyen átalakítóval máshova kössem be a hdd-t? Esetleg a megoldás a külső vinyóvá alakítás lehet végső soron?
Alaplap: ASRock A320M-HDV R4.0 [link]
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX [link]Köszi előre is!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz secular #66889 üzenetére
Rá kell mennie a csatlakozásnak. Manapság mindegyik alaplapnak ilyen a kialakítása, na meg tervezés során azért kipróbálták legalább egyszer videókártyával is. Az alaplaphoz adott sata kábelek nem elég vékonyak? Először rá kell dugni a merevlemez kábelét, utána a videókártya be.
Ne tudd meg nálam mi van. Sikítok, ha hozzá kell nyúlni.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
symonbor
csendes tag
sziasztok! van egy asrock 970m pro3 alaplapom,és van mikor nem bootol be,fekete kepernyő jelentkezik.Csak ujrainditasnal van bootolas, vagy csak 3x -i ujrainditasnal.Mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
Udv. Olyan letezik, hogy ha veszek egy uj procit a gepbe akkor nem ad kepet ha inditom? Van egy asrock a320m-dgs lapom es vettem bele egy athlon 200ge procit. Alapjaraton tamogatnia kene de a bios reg nem volt frissitve. Amiota beletettem a procit nincs kep. Lehet ez a hiba? Meg a biost se tudom megnyitni annyira sincs
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Filmvilág
- Autós topik
- PlayStation 5
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs