- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KiSSuE
tag
és mit is jelent az a HT a prociknál?
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
Hgovi
aktív tag
válasz enginev3.0 #24051 üzenetére
Mondtam én hogy nem mehet tönkre.
Gratula.KiSSuE:Itt le van írva [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
janika226
csendes tag
Üdv
Segítségeteket kérném
Tegnap a régi gépem bios-át frissítettem mert nehezen kapcsolt be mindig (volt mikor gond nélkül indult de volt hogy 10 percig csak a kezdő képet mutatta)
a bios frissítés után feltelepítettem egy XP-t akkor még kb 20 percet használtam felraktam a Drivereket stb.
majd újraindítás után felakartam rakni a SKype-ot de a gép újraindut mintha megnyomtam volna a reset gombot
szépen felált a op. rendszer 5 percet használtam és ugyan reset
most már ott áll a dolog hogy efláll az oprendszer és kb 10-15 mp és reset mi lehet a baj
az alaplap: asus p5vdc-mx
válaszotokat előre is köszönöm -
KiSSuE
tag
válasz janika226 #24057 üzenetére
Régebben volt nekem is hasonló. Formázd le a vinyót, majd tegyél rá rendszert. esetleg memória modul. Ismerős bibi..
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
janika226
csendes tag
a bios frissítés előtt nem indult újra ha nagy nehezem beindult akkor ment szépen
megpróbálom a telepítést
lehetséges hogy a RAM meghibásodott? -
energy4ever
addikt
Asus crosshair v formula alaplapot hasznalok mar reg ota. Van rajta egy MOLEX csatlakozo, ami nem tudom mire valo...
Ha beledugot egy molex tapkabelt mi tortenik, mit erek el vele? -
ST05
őstag
válasz energy4ever #24061 üzenetére
második vga-nál ( CF/SLI)-nél javallott alkalmazni,
hogy a két PCIE sinen 2x75w kicsit masszívabban táplálhassa,
azt nem mondom hogy több áram, vagy nagyobb teljesítmény mint 75w, nemtudom,
szerintem föképp stabilitásnál lehet hasznos a 2vga tuningja esetén . -
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Adott egy PC.
Történt vele egy olyan, hogy többé nem kapcsolt be. Az alaplap ledjei világítottak, de nem indult.
Szétszedtem, átvizsgáltam, és kiderítettem, hogy az alaplap meghalt (Abit nForce-os deszka), amiben egyébként egy E1200 volt 1Gb 800Mhz-es DDr2 társaságában.
Vettem egy másik alaplapot, egy G31-es MSI deszkát. Összeraktam, elindult szépen az eredeti Xp-vel ami előtte is rajta volt..
Na már most 20 perc múlva elkezdett fagyogatni. Mondom újrahúzom. Igen ám, de a telepítés során is leállt, és lefagyott az egész. 30perc múlva már csak néha indult el, 10 percre rá ugyan úgy halott lett mint az előző deszka.
Megnéztem a tápot, és a fejemhez csaptam. Mercury 350W gányolat (jelzem 2-3 éves a táp).
Jujj, ezek után kipróbáltam a saját FSP-mel, de a lapnak már vége volt.Mivel nem az enyém a cucc, és ezt a gépet rám bízták, már így is 9K-ja bánja a tulajnak, végül is az én figyelmetlenségem miatt.
Úgy áll a helyzet hogy vásároltam újra egy deszkát, plusz egy jó tápot is mellé.
Kérdésem. A tápon kívül mi okozhat még ilyen kárt egy alaplapban?
CPU? RAM? vinyó?, optikai meghajtó?A legjobb felfogásom szerint ha egyszer egy CPU elindul, az 100%, hogy jó, RAM az másik lesz benne, bűár kétlem hogy ha csak nem zárlatos, akkor az előidézne ekkora kárt. Vinyó? ha azzal valami van, max az IDE vezérlő szenved tőle. Ha meg zárlatos, akkor gondolom el sem indul a gép.
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
Asus P8B75-M LX (13e Ft), Asus P8H77-M LE (15e Ft), vagy Asus P8Z77-M (20e Ft)?
Egyelőre egy G2030-as, vagy max. egy I3-as proci menne bele, fél év múlva upgrade I5-re.
Írnátok nekem egy ár/érték arány sorrendet?
-
flash-
veterán
a számítógépházak(ill alaplapok) front usb-jével mi az alapvető probléma?
többeknek tégla lett a telefonjuk mert a front usbvel csatlakoztattátk össze a telefont a számítógéppel..
vagy pl ha én a havira így másolom rá a szoftvert akkor kiakad mindig...
mi a front usb vel a baj?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Van egy asztali pc-m (kb 3éves).
Tegnap újraraktam a windows 7-et , minden drivert ,illesztőprogit feltettem rá (alaplap,vga) a gyári discről.
Tehát az alaplapom az egy GIGABYTE GA-770T-D3L amibe van integrálva wifi chip.
Windows újratelepítése előtt kezdett rakoncátlankodni a netem ,nagyon lassúvá vált .
Vírus is keringett a gépen tehát tegnap mindent leformáztam és újra raktam az op rendszert.De a netem sebessége nagyon alacsonnyá vált
5 megás invitel netem vanMiért lett ilyen lassú az internetem ?
Alapból van a gépemben egy wifi kártya is de gondolom az alaplap és a wifi kártya kiüti egymást mivel az alaplap is tudja kezelni a wifi hálózatokat .Mit próbáljak meg ? Egyszerűen nem értem mi lehet a probléma.
(Friss új windowsomra feltettem a "Norton Internet Securyti-t" programot és talált 8db vírusos cookie-t , ez normális dolog 1napos windows 7 nél? )
-
Ruszki
senior tag
válasz flash- #24065 üzenetére
Hát ez érdekes.
a számítógépházak(ill alaplapok) front usb-jével mi az alapvető probléma?
Most ha belegondolsz van négy érintkező az USB-ben(USB Vcc +5V,Data+,Data- és GND)!
Szóval ha jól van bekötve akkor az vagy működik vagy nem!Ha kommunikál akkor annak jónak kell lennie!Legalább is elektronika szemmel nézve!Üdv,Ruszki!
ui.:lehet.hogy még is csak a Biztonságos eltávolítást kellene használni.
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Apollo_21
addikt
válasz AsusBoy #24066 üzenetére
Legjobb tudásom szerint amit megadnak h x megás..azt osztjuk 8 al..tehát megkapjuk h neked "elvileg 0.625el kellene töltened..namost a speedtest.net képeden 0.41 van..ami sztem elég "jónak" mondható..mivel mint más szolgáltató..ők sem garantálják állandóra a max sávszélt..a pinged meg elég magas..azis bekeverhet..
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz AsusBoy #24070 üzenetére
Sajnálom, de csak az elöbb leírtakkal tudok szzolgálni..nálam a szerződésbe is benne van..hogy oké h x/x sebességü..de ha esetleg nem hozná a maxot..semmi aggódás mert x-1 amit garantálnak...tehát 120as upc-m volt múlt hónapig..mondták h jó..de csak 50et garantálunk...ha jön koxon akkor lehet 120...
Tehát én ellennék azzal a 0.4el...esetleg egy telefont eleresztenék ha ennyire zavar h ha tehetik nézzenek rá a hálózatra h nincs-e vmi ami lassulásra adhat okot...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
cinkoxid
senior tag
válasz tzsolesz #24063 üzenetére
Igazából leellenőrizném a ramokat, hogy nem-e sérült meg valamelyik. A memtest, esetleg több óra linx tökéletes erre. A hdd is sérülhetett a rossz tápellátás miatt. HDD sentinel mit mutat?
Jó eséllyel más okozhat gondot.
mandras81
A Z77-eset vedd, hosszú távra mindenképp az éri meg jobban.
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Üdv!
ThinkCentre M55P-be szeretnék egy ilyen kártyát venni. A kérdés hogy menni fog benne ?
Csak mert pl AMD HD5xxx és ennél újabb AMD kártyákkal nem kompatibilis..This is the way
-
energy4ever
addikt
válasz tzsolesz #24063 üzenetére
A tapon kivul mas nagyon nemszokott kart okozni. De lehetnek veletlenek, pl egy egyszeru IDE kabel is tud galibat okozni, ha hibas, es belul osszeer. Ha egy alkatresz elvan szallva, ami meghibasodast okozhat egy masik alkatresznek, az alltalabban eloszor csak melegszik. A HDD hibak nagy reszet a HD Sentinel progival kitudod szurni.
A Ram-nak nemhiszem hogy gondja lenne. Ha 2 van benne, nezd meg elosszor az egyikkel, merd le hany fokos, es hogy, hogy teljesit. Ha megvan, akkor ellenorzod a masikat is. Ha az eredmeny egyforma, kicsi az eselye a ram hibanak. -
QR
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
2010.08.10 -én vettem egy számítógépet. Nagyjából másfél év múlva a bekapcsolásnál 1 pittyenés helyett 1 hosszú 3 rövid pittyenéssel indult a gép, képet nem adott. Kb. minden 100 -ik indulásra tudott csak elindulni. Megnéztem a neten: Videókártya hiba. Ezért a 240GT helyett vettem egy 430 -at. Beszereltem, ugyanaz a hiba, vissza a boltba, még garanciális a számítógép. Itt rájöttek a hibára, nagyon poros volt a processzor, kitisztították, ezek után rendesen működött a gép.
Aztán jött a rosszabb hiba. WIN7 lefagy, vagy Kékhalál. 20 percenként. Mondom sebbi gond, új WIN7. Telepítés közben kékhalál. OK. Vissza a boltba. Ott elmondták, hogy a processzortisztítással egyben BIOSt is frissítettek, ez az új BIOS pedig nem hagyja futni, telepíteni a nem eredeti windowst.
A kérésem az lenne, hogy vissza lehet e állítani a gyári BIOSt? Tudna e ebben nekem valami segíteni? Budapesten bárhova elviszem a gépet.
Előre is köszönöm!
LAP: ASUS M4A87TD/USB3
-
ST05
őstag
ne vidd még vissza, mert nem tuti, hogy a lap rossz, lehet a táp is rossz..
ugye hiba kiszürésére ,mindig az alkatrészek cseréjével lehet cska biztosan rájönni,
tehát jó lenne kiprobálni a rendszert másik táppal, esetleg másik rammal ..
megprobálhatsz olyat, hogy a ramokat másik 2 modulba teszed, vagy csak 1db ramma,
esetleg adsz neki nagyon kevés 0,1V plusz feszt, lehet kevesli a ram a jelenlegi feszt...de ha nagyon használhatatlan már a rendszer, akkor vissza küldheted,
csak ugye sok sok hétig beletellhet, miközben lehet semmi baja, és akkor 1 honap mulva
ugyanitt leszel ahol elindultál, hogy ne tudod mi a hiba..
Bp-i vagy, próbálj segitséget szerezni, ott csak találsz valakit, akivel kiszüritek
másik táppal ,másik rammal ,az esetlegesen hibás alkatrészt, az volt még a legjobb ötlet...[ Szerkesztve ]
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Adott egy Supermicor H8DGI-F alaplap és egy SC745TQ-R1200B ház. A házban van egy SAS-743TQ Backplane amin vannak csatlakozók és szükségem lenne egy kis infóra hogy ezeket hova kössem az alaplapon? Manual nem sokat segít.
A kérdéses a backplane-en az 5-ös számmal jelölt Activity LED Header és a 6-7. Sideband Headers csatlakozók. 1 db 8pin-es kábelt adtak csak. Ha jól gondolom akkor az alaplapon a SGPIO csatlakozókba kell dugni ezeket!? 1 db 1TB-os winyó van csak, raid nincs. -
QR
csendes tag
Azt kérném, ha van valaki aki vissza tudja állítani ASUS M4A87TD/USB3 eredeti BIOS -át és Budapesten lakik kérem vegye fel a kapcsolatot. Előre is köszönöm.
-
energy4ever
addikt
Egy kollega mar elmagyarazta, hogy nem BIOS gond, de amennyiben felmesz a gyarto oldalara(asus), ott megkeresed a te lapodat, ramesz a tamogatasra, majd a letoltesre, ott megkeresed a legregebbi biost, megnezed hogy kell felrakni, es felteszed ra. Nagy valoszinuseggel kikell csomagolni, kirakni egy pendrive-ra, majd a bios-ban az EZ Flash-el felkell tenni. Nem egy bonyolult feladat.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi mindenkinek. Csak a táp volt a ludas. Minden további alkatrész jól működik már lassan 5 órája.
Táp ment a kukába.
Mercury tápot senkinek sem ajánlom. Erősen kerülendő. 2 vacsi új alaplap bánta. -
csoty
aktív tag
Üdv,
"Blue Screen BCCode 116" Problémával mit lehetne kezdeni? Ötletek?
Röviden tömören a gépem:
CTG600, 2500k, Asus 660Ti TOP, Giga Z68x-UD3H, 2x4GB Kingston Lowprofile RAM 1333MHz (de nem dual chanel kit, a probléma sc és dc módban is jelentkezik.)#csotykocsithajt
-
bajka
csendes tag
Valaki aki ért a számítógépekhez irjon már PM-et... Van egy gépem beszart benne az alaplap és vettem bele másikat.. Előzővel az volt a baj hogy nem adott képet... Most jo de mikor kapcsolom befele akkor nincs se egér se billentyű... Mind2 USB-s de egyik se világit nem is tudom használni... De a windows meg inditási javìtást akar csinálni de felajánlja hogy csinálhatok rendszervisszaállítást... De ahoz meg kéne nyomnom egy entert de itt elakadok ha valakinek van bármilyen tippje az irja bozzászólásba vagy PMbe nekem mindegy bármit meghallgatok
-
Ruszki
senior tag
Amikor indítod akkor próbálj belépni a BIOS-ba persze ah akkor jó a klvai.Ha nem akkor csinálj egy BIOS resetet.Aztán ha így se lenne jó szerezz kölcsönbe egy PS2-es klaviatúrát és onnan már jó lesz.
Azt lehet tudni pontosan milyen lap az "új".Alaplap csere után illik sőt kötelező lenne újrarakni az OS-t!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
KiSSuE
tag
válasz Ruszki #24089 üzenetére
Ahogy mondod. Sőt egy csomó gép Blue Screen-t (kék halált) ad be, ha alaplapot vagy CPU-t cserélsz.. Szóval fogadd meg Ruszki kollégánk tanácsát
Amúgy meg nem mindegyik alaplap ismeri fel BIOS-ban az USB-s egeret, billengyűt.. Kérj egy PS/2-es dugósat!
[ Szerkesztve ]
-
therón
tag
Sziasztok.
A kérdésem a következő:
Tudtok e ajánlani am3+ os alaplapot aminek 3.0-ás pce foglalata van és lehetne tuningolni vele?
Úgy 35k körül. -
therón
tag
válasz energy4ever #24094 üzenetére
Köszönöm.
-
-
ST05
őstag
-
törölt tag
Csak semmit nem ér jelen esetben ha rak a lapra egy akármilyen külső vezérlőt, mert a proci felé továbbra is a NB fogja az adatot eljuttatni (és vica versa), ergo az elérhető sávszélesség akkor is csak a 2.0-nak megfelelő lesz. De hogy jó legyen, a külső vezérlő miatt még megy bele egy jó adag késleltetés. Ez tipikusan a parasztvakítás.
-
Ruszki
senior tag
válasz #65675776 #24097 üzenetére
Hát akkor ez érdekes. Igazad van mert a gyártó szerint tényleg csak 2.0 tudja a 990fx chipset.
Akkor Asus-nal hazudnak?!?Üdv, Ruszki!
Ui. : hát igen parasztvakitas!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest