Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lite

    őstag

    válasz szvoboda #73655 üzenetére

    Hűha,ez aztán szépen forgatja a fázisokat... Meg kiolt, ezért tűnik monónak. Amit hallasz, hogy minden középen szól, az részben ennek a következménye. Illetve ez az a pillanat, amikor az időkorrekcióval széthúzhatod a teret.

    Viszont, ha tényleg az egyik mélyközép van csak megfordítva, akkor azért nem tetszik, mert eléggé kiolt a rendszer. Általában az jön be, ha a szub és a magas azonos (de fordított) polaritáson van, a mélyközép stimmel. Az SL-C esetén azt nagyon helyesen tetted, hogy hagytál egy kis távolságot a közép és a magas között, de jelenleg az egyik oldalad esetén a két sugárzó azonos, míg a fordított mélyközepes oldalon ellentétes fázisban lesznek. Ebből jó nem fog kisülni...!
    Nekem is SL-C-m van, ha szabad javasolnom, a két magas polaritását fordítsd meg, a két közép viszont azonosan, normál polaritással legyen bekötve. Ebben az esetben a vágási frekik a magasnál 4 kHz/12 dB, a közép tetejénél 3.15 kHz/12 dB, a közép aljánál 63 Hz/12 db legyen, bár ezt felviheted 80 Hz/12 dB-re is.

    Most rakd össze a hangot, színpadot. Így középen lesz, ami középen kell, hogy legyen, de ki kell nyílnia a térnek (időkorrekció!).

    Ha tetszik, amit hallasz, akkor alá kell illeszteni a szubot (eddig az be sem legyen kapcsolva!), amihez a javaslatom, hogy szintén fordított polaritással menjen, 12 dB meredekséggel. Ha a szettet 63 Hz-ig leengeded, akkor is engedd fel a szubot 63 Hz-ig, 80 Hz esetén pedig mindenképp 63 Hz legyen. Így próbáld az időkorrekcióval aláilleszteni a szettnek. Megpróbálhatod a 24 dB-es vágást, ha az tetszik jobban (bár az becsapós, mert a mély jobban el fog különülni a szettől, ha nem pontos az időkorr, akkor elég hangosnak fog tűnni). Viszont a 18 dB-es vágás mindenképpen fázistolást eredményez a többiekhez képest, meglepődnék, ha azzal jó lenne...
    Van Focal mélyem is, remek tulajdonságuk, hogy igen lassan halkulnak a nagyon mély frekik, zárt ládában. Elsőre nagyon dögös hangnak tűnik, hogy igazi szubbasszus hangok szólnak, aztán kiderül, hogy az a pontatlanságból fakadt. Amikor jól be van állítva, akkor viszont... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák