- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Z0mbi
senior tag
válasz Sub-ZeRo #73052 üzenetére
Hat figy... latatlanban nem biralom senki munkajat...foleg ha neki koszonhetjuk a topicot
Laikus velemenyem:
A kep alapjan neked egy komponens szetted van ahol a mely kozep piszok nagy kellene legyen mert 31Hz re leengedni nagyon nem szokas. A subod meg 63 Hz meredeken vagva... hat .. milyen hangszoroid vannak? Biztos nem kellene a bal magasat annyira feltekerni gain ben minden mast meg csillapitani. Nekem ez nagyon buzlik.persze modell alapjan nem lehet kerek perec megmondani de valami iranyt ad. Ezt fullre kell...
-
nagyúr
Hertz DBX 25.3
Hertz ESK 165.5
Audio system mx 75.4 az erőlködő.
Egy pio x5900 BT a fej."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
zsoika
addikt
Jaja...én 80Hz-en vágnám a SUB ot és a 165 -öst is.
Még azt nem értem hogy ha van a fejegységben HPF és LPF akkor minek a hangváltó?
Csak akkor kell a hangváltó ha nem megy külön vezeték a magas illetve a mély/közép sugárzónak...de akkor meg nem kell külön vágni a fejegységben. -
Z0mbi
senior tag
válasz Sub-ZeRo #73055 üzenetére
A komponens melykozep 60Hz en mar 3dB t esik... az k..vaelet hogy 3x Hz en csak torzit es ertelmes hang nem johet belole. Az egy melykozepnel nagyon alacsony. A szubod meg a 32Hz et ir a gyarto, szinte tuti nem tudja de tok tudja
En a melykozepet megprobalnam 70Hz 6dB meredeken vagni es a melyet 70-80 koze loni szinten 6dB meredeken.
Magasat ne piszkald nem tudom full aktivban vagy e vagy bentmaradt a gyari szuro/keresztvalto. -
Z0mbi
senior tag
Na meg par gondolat azert mert most vegre gepnel ulok:
Az hogy a magasak is csak 5k nal vannak vagva es bemennek 1k ala az nem jo.
es nem az 5KHz vel van a baj hanem az iszonyat lapos vagassal.
Elso nekifutasra ahogy irtuk lodd be 70-80 kore a szubot. A melykozepek 70 nel legyenek vagva. ezek 6-6dB/octave meredeken. Majd a magasat hagyd 5Khz n de azt 12dB vel vagd. (igy nem megy be 1Khz ala az tuti...(nem szamolom ki neked de kb 2KHz kornyeke lesz)
Ezek utan uj hangzas lesz az autodban. Persze fulre lehet meg varialni.A gain -t lehuzni 1-2dB vel altalaban a magasokon szoktak nem a sub on es a melykozepeken...azokat visszaraknam 0-0dB re. A magas meg pozicio fuggo. Azt csak fulre tudod megmondani hogy melyik visit feleslegesen hangosan...
Jo moka ez! Kepzeld el mekkora komplexiast visz bele a sztoriba a 3 ut -
nagyúr
Egyelőre arra kellene rájönni, hogy miért hallkabb a bal oldalam...
Utána mehet a hangzás belövése..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Z0mbi
senior tag
válasz Sub-ZeRo #73063 üzenetére
Hat ezt a kabelek cserelgetesevel tudod eliminalni. RCA -t parban cserelgesd. es figyeld hogy helyet cserel e a halkabb oldal. Ennek fugvenyeben a hangszorokkal ugyan ezt kellene csinalni. Ez de NEM a magas es a melykozepet hanem a R/L t.
Bar azt se zarnam ki hogy neked a melykozeppel van csak baj es nem konkretan egy egesz oldallal....
Merre laksz? -
nagyúr
Fejen megcseréltem a bal/jobb oldalt. Ugyan úgy a bal oldal volt halkabb. Szertintem vagy az erőben ment el valami, vagy a hangváltó esetleg... De érdekes, halkabb a bal, de szól a közép és a csipogó is.
Tápióbicske, Budapestől 60 km kb. Nagykáta van mellettem."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Z0mbi
senior tag
válasz Sub-ZeRo #73065 üzenetére
Ok akkor nem vagy a kozelben.
Az eron csereld meg a jobb/bal hangszoro kabelt. Ott lesz a kutya elasva sajnos...
Ha ekkor a jobboldal lesz halkabb akkor bingo! Erosito vegfok talan a baloldalon. (de azert megcserelnem a keresztvalton is hogy eliminaljam a keresztvalto problemat.) -
nagyúr
válasz zsoika #73067 üzenetére
Passz. nem tudom már milyenek lettek véve.
Megnéztem a csatlakozókat, nem volt semmilyen lazulás..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ear001
addikt
-
Z0mbi
senior tag
btw nekem ugy lett allitva hogy en mindent behuztam papirforma szerint majd kaptam egy telefonszamot egy srachoz aki 15+ eve beepit egy eleg hires cegnel + vajtfulu (nem adom tovabb .a kontaktot...ez volt a deal)
es beallitotta nekem. Nos koszono viszony nem volt az en beallitasom es az ove kozott... ennyit ernek a szamok. (ja es ami megfontosabb a hangzas is brutal jobb lett)Ezzel csak azt akartam mondani hogy aki teheti hozzaertohoz vigye es allittassa be. (felteve hogy er annyit a szett)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha erő lesz a baj, akkor kell majd egy utód ilyen rendszerhez...
Ez is már használt volt, szóval nem mondok rá rosszat. Ment így is 3 évet nálam."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz troll81 #73080 üzenetére
Kellene előtte valaki, aki meghallgatná vagy ránézne, hogy tényleg az erő a bajos.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
arnicode
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék válaszra lelni, hogy van egy kínai androidos fejegységem, van benne EQ és HPF állítási lehetőség is. Erősítős kiépítésem van, első szettet is az hajtja.
Az a jelenség, hogy ha az EQ-ban bármelyik frekvencián hozzá nyúlok, abban a pillanatban eltűnik az első hangszórókról elég sok mély. Ugyan ez, ha HPF-t a fejen vágom.
Mi történik szerintetek? Fázisfordulás talán? Nem volt még időm kikisérletezni a variációkat, gondoltam hátha tudja valaki.
Valamint tudom ne várjak csodát ettől a fejtől, de egyébként erősítős rendszerrel és első hifi kiépítésem révén, jól szól! Az RCA kimeneti jelszint is picsafüst lehet, no de ez most mellékes.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-Arni-
-
veterán
-
rejtettlampa
tag
Sziasztok!
Ford Mondeo mk4-ben szeretném a gyári hangszórókat cserélni. Sokat nem tudok rászánni, 40 lenne a keret két 16cm-es komponens szettre. Az első és a hátsó ajtókban is ilyen méret van. A fej egy gyári Sony.
Az egésszel a problémám az, hogy már kisebb hangerőnél is betorzítanak a mély hangok. Bízom benne, hogy a hangszórók miatt és nem a fej végfoka fogy el olyan hamar. Pl 30-ig van a hangerő skála a fejegységben és 12-13 körül már jelentkezik a probléma.
Tudtok ajánlani valami elfogadható komponens szettet, ami korrekt lehet helyettesíteni? A fontos az lenne, hogy ne 60-70Hz-től induljon, hanem ha lehet, akkor lentebbről, mert elég sok olyan zenét hallgatok, amiben alacsonyabb frekvenciák vannak.
Mac Audio szetteket néztem, a paraméterei alapján egész jónak tűnnek, csak nem tudom, hogy szabad-e hinni a leírt adatainak?
Vagy esetleg más, ami még szóba jöhet? -
zsoika
addikt
válasz rejtettlampa #73096 üzenetére
szia.
nem nézted miért torzít? Nem lehet hogy már kiszakadt a perem. -
zsoika
addikt
válasz rejtettlampa #73098 üzenetére
igaz.
Beépítőkeretre is szükséged lehet. Illetve érdemes figyelni a vastagsága... nehogy a mágnes beleérjen az ajtó üvegbe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest