- OLED TV topic
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Remélem jó helyre írok.
A lényeg hogy szomszédnak rendeltem egy ilyen cuccot, amit azóta be is szerelt: [link]És szerinte rossz, egész pontosan így írta le a hiba jelenséget:
"A készülék ANT-CON vagy PWR ANT: Antenna erősítő kimeneti vezérlése nem működik( kék vezeték). A készülék kikapcsoláskor is rajta marad ezen ( kék vezeték ) a kimenetén ACC + 12V. Csak gyújtás kulcs kihúzása után kapcsol ki ANT: Antenna erősítő kimeneti vezérlése ( kék vezetéken )az erősítő. De gyújtás kulcs bedugása azonnal rajta van( kék vezetéken ) ACC+12V. Szakember szerint sem működik jól."Én laikus vagyok, de nem értem, hogy miért nem jó így. Ebayen megreklamáltam az eladónak, azt írta vissza, hogy ez így teljesen normális.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
dmad
aktív tag
válasz RexpecT #71901 üzenetére
Nem normális!
A kék vezetéken csak a rádió bekapcsolásakor jelenhet meg a 12V.
Sőt egyes modelleknél az antennavezérlő csak a rádiónál kapcsolta be a 12V-ot, tehát ha kazettára váltottál megszűnt rajta a jel.
Pl öreg Sony-k voltak ilyenek...
A lényeg nem szabadna bekapcsolás nélkül a 12V-nak kijönni rajta...Élj úgy, hogy.......
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, milyen lehet ez a fejegység?
https://www.aliexpress.com/item/Eunavi-2-Din-7-Octa-core-Universal-Android-9-0-4GB-RAM-Car-Radio-Stereo-GPS/32881498024.htmLengyel, PX6, Eight core beállítással 250 dodó.
Eleve van itt olyan ember, aki tudja mi a különbség a PX verziók között? Vagy mi az amit megéri megvenni?
Vagy felesleges ennyit költeni rá, és jó lehet egy ilyen, 137 euroért?
https://www.ebay.com/itm/Panlelo-S4-Max-1-Din-8-Kerne-Android-8-1-4G-RAM-32G-Autoradio-Doppel-Din-7-Zoll/283464044747Az autó amibe betenném, egy 2007-es Honda Civic Hybrid, a gyári, amúgy egész jó hangrendszerével. MP3 hallgatás lenne a cél (esetleg flac), meg videólejátszás (meg persze az ebben a fórumban irreleváns GPS és tolatókamera)
Köszi
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Fogalmi zavarban vagyok biztosítékügyileg
Itt egy autóhifi bekötési rajz: [link]
Invertert szeretnék bekötni ami 1000w-os, majd valamikor a jövőben jönne még egy sub is végfokkal de nem tudom milyen, mekkora.
Tápelosztót is bekötnék mert nincs elég hely később még egy kábelt behúzni.
Tápelosztó után rakhatok külön-külön biztosítékot vagy elé kell mindenképp?
Mondjuk ha a végfok csak pár száz watt lesz akkor ugye a tápelosztó elötti biztosíték nem sokat ér mivel az inverter több áramot vesz fel mint a végfok, így az erölködő gyakorlatilag olyan lesz mintha biztosíték nélkül lenne bekötve.[ Szerkesztve ]
-
gxyb
aktív tag
válasz troll81 #71908 üzenetére
Nem a kábelátmérővel van gondom hanem a biztosítékkal.
Rakhatok a tápelosztó után is külön külön mivel nem tudom mekkora kell majd az erölködőhöz?
Mondjuk ha most rakok tápelosztó elé pl egy 100a-ost az inverternek és később a végnek csak mondjuk 40-es kell akkor mi van? Ez esetben a vég vèdelem nélkül marad mert a 100a-os bizti virít a kábelen pedig 40-esnek kellene lennie? -
norbert1998
nagyúr
Sziasztok.
2-es Megane-om hangján szeretnék kicsit javítani.
Jelenleg egy valamilyen JVC fejegység van benne, kis olcsó valami, tud mp3-at meg aux-ot, "4*50w". Ez megfelel, viszont előfordul, hogy elkap a hév, és feltekernem a hangerőt. Mp3-as forrás esetén 40-45%-ig tudom el tekerni, mielőtt a gyári hangszórók jeleznek, hogy ácsi. Azok teljesítménye kész rejtély. Egy csipogó és egy mély közép van elöl, hangzásra nagyon is megfelelnek, de csak addig, amíg a kakaót rá nem adom.Szóval valami olyan kellene, ami egy kicsit több pávört viselne el, míg hasonlóan szép hangja van.
Komponens szetteket nézegettem, illetve különálló mély közepet is.hogy csak azt cserelnem.
Ennyire le tudtam szűkíteni a kört, de ha van más ötlet, szívesen meghallgatom. 20 ezer forintot gondoltam költeni a hangcucc ezen részére maximum, de nem baj, ha nincs kimásolva.
A cél annyi, hogy jól érezzem magam vezetés közben, és ne halljam a saját hangim, ha én is Powerwolf-ot énekelek, illetve néha dnb/dubstep-re bologatok. (van sub, de majd azon is kell fejleszteni)
Szóval a versenyzők... Nem szinkronizálta a könyvjelzőket a pc még a telefonnal csak egy része van meg.Hertz ESK, DSK és UNO 130, Audison AP5.
Volt Ground Zero és néhány Kicx is. Ők nincsenek meg még.Szóval az ennyi pénzért kapható komponens szettbol, vagy egyszerű mély középbol kellene választani, hogy melyik milyen lehet. Megmondom őszintén, egyikről sem tudok semmit, szóval ha a legrosszabbat mondjátok, képes lennék megvenni
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Amarth
aktív tag
válasz norbert1998 #71912 üzenetére
Én egy Hertz Uno K165-öt raktam előre,erősítőröl hajtom,pár napig állítgattam a hangzást mire jó lett.
1-es Megane-om van. Ha ez segít.Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Amarth
aktív tag
válasz norbert1998 #71914 üzenetére
Állítólag Crunch-ok még jók Megane-ba.
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Amarth
aktív tag
válasz norbert1998 #71916 üzenetére
Nekem a Crunch GTI-6.2C-t ajánlották.
De miért nem 16-ost keresel? Nem fér be?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
szaszab
aktív tag
válasz Gabady #71899 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Megtaláltam. Viszont szintben jelenleg ez van, és méretben lentebb, ellenben minőségben és teljesítményben fentebb szeretnék lépni. Nem gond, hogy ha a háromból csak az utóbbi kettő teljesül.
@civicfan: Most épp egyik sincs (pedig kerestem a jófogáson, fb marketplace-en, és a ph aprón is)
-
Gabady
aktív tag
válasz norbert1998 #71918 üzenetére
Bebattyogsz márkakereskedésbe és veszel egy szett Cabasse hangszórót előlre és hátra, meg leszigeteled az ajtókat. Le fog esni az állad tőle.
Cabasse[ Szerkesztve ]
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Carmack
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem tudom eldönteni, hogy milyen első komponens szettet vegyek.
A régi autómból vinném tovább az alábbi cuccokat:
Androidos fejegység RCA kimenettel és DSP-vel
2db Phoenix Gold Sapphire 1.0x erősítő
mélyláda.Egyelőre ezeket néztem ki:
U-Dimension El Comp 6
Kicx 6020 (bár ehhez lehet kevés az erősítő)
illetve ezt meg ajánlották nekem: Ground Zero GZRC 165AL-IVAz ajtóban elvileg van hely, régi Mercedes C coupe.
Ti mit ajánlotok? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Carnage will ensue my friend!
-
gramofon89
tag
válasz Carmack #71921 üzenetére
Ez egy nagyon jó kis régi pg pakk. A kicx felejtős ez az erősítő nem igazán tudná kiaknázni azt a mélyközepet, gz-t nem ismerem, de titán magasa van ahhoz kell némi önsanyargatás, hogy azt valaki szeresse. A felsoroltakból én az udimensiont venném vagy esetleg egy régi dls-t vadásznék ez annyira oldschool kompozíció, hogy kár lenne elrontani valami újjal Audison esetleg hertz ami ebbe a 40-60 ezres kategóriába még szóba jöhetne.
-
Wiz Khalifa
veterán
Ha az alábbi paraméterekkel keresnék mélynyomót, mit ajánlotok, ami nem horror árú de szép mélyre le tud menni?
15L-es zárt ládába kell, 25cm-es mélynyomó. Ennyi a feltétel.
Smoke some weed nigga!
-
lejo
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném hátha találkozott már ezzel valaki.
Nyugodtam autózom amikor egy bukkanó után teljes hangerőn elkezd dübörögni az egész hifi.Hangerőt nem tudtam szabályozni.
Kihúztam az első szetthez tartozó erősítő RCA-ját és most csönd van.2 erősítő van a kocsiba(első szett+nyomó) meg egy pótakksi,így nagy vonalakban.Valaki találkozott már ilyennel?
RCA kuka?"szemet szemért,s a világ megvakul"
-
lejo
csendes tag
válasz troll81 #71926 üzenetére
Rendben köszi szépen!
Közben ma mentem egy kört vele és az alábbi történt.
Elsö szett erösitöröl megy(ez nem ment),a kalaptartó hangszórói meg fejegységröl ami ma reggel rendesen tette a dolgát.A Sub erösítöje is tökéletesen müködött.Az elsö szett erösítöjénél az RCA továbbra is ki volt húzva viszont indulás és megállás elött egy olyan magas hangot adott ki(az elsö szett) mintha R2D2 akart volna kapcsolatba lépni velem Megnézem a csatikat hátha ott csúszott szét valami.Köszi mégegyszer"szemet szemért,s a világ megvakul"
-
Carmack
csendes tag
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71924 üzenetére
15 liter elég karcsú egy 25ös szubnak, biztos van amelyik ebben is jól érzi magát, de én nem tudnék egyet se felhozni. Ha ennyire kevés a hely érdemes inkább 8"ba gondolkodni. Nekem az aliante ugyan reflexbe van, de volt már nálam 20 literes zártba is az alá még ezt a nyomót se nagyon ajánlják pedig ez tényleg nem foglal sok helyet fizikailag.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz gramofon89 #71931 üzenetére
Emiatt lenne a 15 liter. Persze az is lehet hogy ezt nem tudom a Sedan-ba betenni de ahogy néztem a méreteket stb... meg a kasztni alakját pont be tud menni a Sedan-ba is.
Smoke some weed nigga!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71932 üzenetére
Keress 8 ast vagy 16 cm subot abból is akad jo és terhelhető darab bar 20 ala sedanba tuti nem mennék vagy keress flat kész ládákat mert vannak 30 ad ban is.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz troll81 #71933 üzenetére
Igazából itt a Mac Audio STX 112 R. Kettő darab is.
Gondoltam arra hogy az egyiket átépítem egy slim ládába ami a csomagtérben faltól, falig ér hogy minél vékonyabb legyen és a gyári ládának a liter tartalmát megkapja. De bezsongatott hogy ott a hely a kocsiba ki kéne használni. Bár tény és való hogy egy üres ládáért sokallok, nagyon is 35k-t kb...
Így lehet akkor az lesz hogy átépítem az STX-et. Mert amúgy a gyári ládába se foglal annyira sok helyet de lehetne szűkebb.
Smoke some weed nigga!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71934 üzenetére
Ha hely kell vegyél kesz slim ládát a leg egyszerűbb megoldás vagy kicsi dupla 20 as es minden okes
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz troll81 #71935 üzenetére
Hát hogy őszinte legyek az STX-eket nem akarom eladni annyira megszerettem őket.
Inkább őket építeném át. Bár az egyik STX így is eladó lesz szerintem mert kettő sok már nekem is.
Viszont slim ládákat hol nézegessek? Hol érdemes keresnem? Megnézném mi a felhozatal.
A beépítő keret megjött az ajtóba, 2.5cm-ert emel ki. Kíváncsi vagyok ezzel befér-e az Olympic akkor...
A hangváltóknak a helyet is kitaláltam, a pedálok feletti kis kábeltakaróra teszem bentre. Annyi hely van ott hogy táncolni lehetne.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Ear001
addikt
válasz Wiz Khalifa #71932 üzenetére
Hát szerintem ez a matek nem fog összejönni.
Vannak olyan szubok, amik jók 15 liter körüli térfogatba. Mondjuk egy ilyen Cadence. Az ilyen konstrukcióknál a levegő minimálisat csillapít, a főszerep a membráné, a nagy mágnesé, a strapabíró tekercsé, a durva pilléé. Alapvetően hangnyomás versenyre készülnek, de meglepően pici tűrésekkel, pont ezért gyorsak tudnak lenni, precízek, pontosak zenén is.
Ezekkel viszont van pár gond. Nagyon kell nekik a watt, jó minőségű, és jó sok watt, inkább 4 számjegy mint 3. 500 watt alatt a legtöbb azt sem mondja, hogy fapapucs. A másik, hogy ugyan belül elég nekik kis láda, de muszáj nekik az atomstabil doboz, az előlap meg duplázva még ha 22-es MDF-ből is készül, mert szétráz mindent. Azt a dobozt, amit linkeltél, szétszedné, mint Floki a lábtörlőt.
Aztán hogy jön ki az a 15 liter? Ennyi most? Mert ha abba beleteszel egy hangszórót, pláne olyat, ami a paraméterei szerint jó lehet ilyen kis térfogatban, az kivesz még 2-3-4 litert, ami meg arányaiban nagyon sok, itt nincs olyan tolerancia, mint egy himihumi 40 literes reflexdobozban.
-
diox
tag
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem,méghozzá egy beárazásra! A 2 alany pedig: Pioneer premier gm-x624 és hozzá egy Pioneer TS-W257D4 gyári ládával (dögnehéz)! Egy képet csatolnék róluk! [kép] Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
norbert1998
nagyúr
Szóval akkor melyikkel kapok a legnormálisabb hangot ezek közül, melyiket vegyem? Egyet mondjatok és már itt se vagyok
Hertz DSK 130(.3) vagy Kicx ALQ 5.2?
(esetleg még Ground Zero GZIC 13X, Crunch GTi 5.2c, és Impact KS 50)Marad a fejről hajtás, és ennél többet egyelőre nem költök rá. Cabasse hangszórókat is kihagyom mostmár.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71936 üzenetére
Én ezt javaslom (hivatalosan 12 - 18 liter közötti dobozba való és nekem a Focal-okkal nagyon jó tapasztalatom van): Focal P 25 FS.
Legalábbis a SUB P DB szériával, eszméletlen mélyre megy, a 25-ös 22 liter körül, a 30-as is, bár annak már kell 33 liter. Meghajtani pedig nagyon könnyű őket.
Az új ára a németeknél 219 EUR...
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71941 üzenetére
Miért 80k az meg hagyján is.majd ha 850 eu lesz akkor jöhet a ...... ilyenkor félre kell dobni a fránya anyagi dolgokat. Ha ugy gondolod neked abban jó akkor keresni kell bele subot és hajtani. meg a Mac után ha magadnak epited ezek a subok nem hozzák azt a szintet hangnyomasban a 3 -400 rms max terhelhetőségükkel.amugy van sok kis helyigenyű sub.a kérdés mindig az összeg megjelenésénél dől el,és ott jön az H nem kell.
De ha egyszer jót vesz az ember akkor az jó lesz. Pár évig.[ Szerkesztve ]
-
gramofon89
tag
válasz Wiz Khalifa #71943 üzenetére
Ha tökéletes a mac akkor mire ment a kérdés? Vannak olcsóbb szubok is ebbe a térfogatba csak nehéz találni Dobd bele akkor a tiédet egy zárt ládába és hallgasd meg mit mutat.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71943 üzenetére
El hiszen h tökéletes neked tetszik akkor csak érdeklődnék kérdés volt? Német boltokban találsz 16 20 25 cm subokat amik passzolnak es 200 eu alatt is van
En meg embert keresek lada méretezes hez aki jartas segut nekem ebben abban. Es nincs meg ha fizetsz erte mondod neki nincs ideje. 2db dupla ládát kelle egy sima 30 as ládát meretezni.nem igazan talalok ra alkalmas segíteni akaró embert. Az asztalos melo az enyém lenne mindenképpen. Az a biztos. Ezert all 2 projektem is.
Ha valaki tud lada tervezesben jártas emberkét ne tartsa magaban...
-
gramofon89
tag
válasz troll81 #71945 üzenetére
Itthon kb már kihaltak, akik foglalkoztak ilyenekkel. Se normális szerelőt se senkit nem találni. Akik értettek hozzá már mindenki kiszállt ebből, érthető okokból. Nemtudom hány hét volt mire ráakadtam egy srácra, aki nem kókány módon megtudta csinálni a fejegység rca kivezetékelését.
De láda ügybe esetleg Rábl Bencét tudom ajánlani, fb autóhifis csoportokba megtalálod. -
Wiz Khalifa
veterán
Az eredeti tervem az volt hogy a kerékjárati ívre rakható ládába akartam építeni valamit. De mivel megtudtam hogy normális sub nincs olyan áron ami megéri nekem így marad a Mac.
Smoke some weed nigga!
-
Lite
őstag
válasz Wiz Khalifa #71947 üzenetére
Azért ne add fel! Keress akkor a Kicker CVT (Comp V Thin) vagy a Comp R T(hin) sorozatból, azokat a használtpiacon fillérekért árulják és nagyon jók (az árukért). A Focal-t csak azért írtam, mert ha arra beruházol, többé nem akarod lecserélni. Én is néztem az Octavia 1u2-be a kerékjárati ládát, ez lett volna bele a nyomó, csak el kellett adnom a kocsit, így a projekt megállt.
Például (11,5 - 35 liter között kéri a zártat): [Kicker Comp RT 10" 2 Ohm] - és ezt még hajtani is könnyű.
Árban pedig fele a másiknak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz gramofon89 #71946 üzenetére
Nem használok facebook ot meg nem adtam fel keresgetek tovabb. Ez van sajnos ha meg megunom keresek mas projektet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest