- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi belépő szinten
- Logitech Z906
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
galbi1972
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget !
-
meri
aktív tag
válasz Mukucs #71401 üzenetére
OK, tehát akkor egyrészt elvileg minden csatorna jó, másrészt tudod ellenőrizni mindet. Szerintem ha így állítod és kötöd be, akkor szónia kell mindennek:
- fej: rear/rear
- fejtől 1 pár RCA (L/R) megy a channel 1-2-re
Erősítő:
- a 3/4 inputra nincs kötve semmi
- az INPUT MODE "2CH" állásban - ezzel elvileg meg kéne kapnia a 3/4 csatiknak is a jelet
- első körben minden X-over "FULL" állásban
- GAIN potik középállásban
- LPF/HPF - a "full" miatt ilyenkor mindegy, hogyan állnak
- hangszórók: 1-2-re kötve első két hangszóró (szett), 3-4-re gondolom hidalva, a felrajzolt ábrának megfelelően a szub (avagy az annak megfelelő teszthangszóró)Amit várunk: 1-2 csatornán szól a zene, 3/4-en is (a midbass-on).
Szerintem az "INPUT MODE" lehet a ludas. Nézd meg, hogy ez 2CH módban van-e. Ha 4CH módban van, az azt jelenti, hogy a 3/4 csatornák a megfelelő bemenetről kapják a jelet, a te esetedben az 1/2 jelet kell átkötnie a 3/4-be is, erre jó a "2CH" mód.(A manualban az angol résznél ehhez a "4c"-vel jelölt INPUT MODE csatihoz hiányzik a magyarázat; a német szövegnél ott van)
[ Szerkesztve ]
uff
-
Mukucs
senior tag
2 ch módban van, de csak az szól, ami az 1/2 csatornán van, nem ossza szét minden csatornára a jelet.
Nem lehet, hogy a fejegység kimenete lesz a ludas? Mert van olyan típus, amin van "Front Output" , nem lehet, hogy ehhez a malőrhöz arra volna szükségem? Ugye nekem csak Rear/Sub outom van.
Próbáltam úgy is, hogy az 1/2 re kötöttem a "subot"(hídban), 3/4 re az első szettet és fordítva is. Mindig az szól, ami az 1/2-re van kötve. Kapcsolókat is próbáltam mindenféleképpen. (középállásban mindkettőt, és a helyes vágással is)
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz Mukucs #71404 üzenetére
A fejegység kimenete jó, hiszen kapsz jelet. Ha lenne rajta front RCA is, azon ugyanez a jel "jönne ki". Tehát ha jól értem, akkor:
- azokkal a beállításokkal, amiket írtam, mindig csak az 1/2 kimenetre kötött hsz szól, de szól, sztereóban.
- ha a 3/4-es bemenetekrere kötöd a fejet, akkor szólal csak meg a 3/4-es kimenetre kötött hsz. (érdekes lenne megnézni, hogy ilyenkor az INPUT MODE 4CH állásban van-e, és ha átkapcsolsz 2CH-ba, akkor elhallgat-e).Ezek alapján - az általam vázolt felállást követve - még próbáld meg "kattintgatni" az "input mode" kapcsolót ide-oda (2CH-4CH), lehet, hogy kontakthibás, vagy hibás. 4CH módban - feltéve, hogy az 1/2 inputokra kötöd a fejet - csak az 1/2-nek, 2CH állásban a 3/4-nek IS szólnia kell.
Ha ez nem jön össze, akkor - mivel nincs még egy pár RCA kimeneted - egy RCA elosztó kell, amivel az 1/2-ről át tudod kötni a jelet a 3/4-re. Azt nem tudom, hogy ebből sztereó, vagy Y (közösített) lenne jó, ezt ki kéne próbálni, vagy hátha valaki itt tudja, melyik a jobb (amiért kérdezem: az Y összeköti az L/R-t monóba, és ez csak a szubnál jó, ellenben ha a 3-ba a bal, 4-be a jobb megy, akkor 2 külön jelet erősít a 3-as és a 4-es csatorna, amik aztán hídba vannak kötve - szerintem ez nem gond).
uff
-
Mukucs
senior tag
De be van kötve normálisan, nem bonyolult annyira, hogy ne tudjam összekötni ezt.. csak baromira idegesít, hogy minden úgy van, ahogy a bekötési rajzon, és az erő úgy viselkedik, mintha nem lenne rákötve semmi az 1/2 csatornán kívül. Az agyamat eldobom, tényleg!
Az első szettet nem én raktam be, de ha valamit elrontottak azzal, akkor is max annyit, hogy az egyik hangváltón van mondjuk a bal oldal csipogója és a jobb oldal mélyközepe. Tényleg.. ez lehet probléma, ami miatt nem megy a dolog!? Ha az első szett nem jól van összekötve?
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz Mukucs #71412 üzenetére
Hát. ha nem vagy benne biztos, hogy a hsz szett jól van bekötve, akkor azért elég nehéz a többi motyót tesztelni... kösd be a hangszórókat egyenként (csak bal, csak jobb), és hallgasd meg, honnan szólnak, és azonos oldalról jön-e a mély / magas, és tényleg "mélyközép" jön-e a mélyközepekből, vagy a magasnak szánt alulvágott hang - ekkor inkább hagyd abba, mert a magasakat tönkreteheted - arra ugyanis akkor a freki alsó fele jut. Mondjuk reméljük, rendben lesz.
uff
-
Mukucs
senior tag
válasz lautnermark #71414 üzenetére
meri kollégával végigmentünk egy rakás dolgon (köszi Uram), és rájöttünk, hogy sajnos.:
- az erősítő 3-4 csatija rendben van. (ott megy a balance)
- az 1. CH rendben van.
- a 2. CH bemenete halott, és a CH1 bemenete van átkötve rá (egyértelmű belenyúlás eredménye).Magyarul az erősítő hibás.
Ezért faderelt a balansz. És ezért nem kapott jelet a 3/4 es csatorna sem.
Még jó, h jövő héten jön az új ládika, aztán tehetem be nehezéknek...
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
Nem, ilyenkor az 1/2 csatornákat köti ät a 3/4-re is, hogyaszongya': "Einganswahl Schalter. Schalterstellung 2CH ermöglicht die Belegung aller vier Kanäle mit nur einem StereoEingangssignal (auf 1CH / 2CH Input anliegend). ". Ahogy a mellékelt, szintén a manual-ból származó kép is mutatja.
Sajnos a CH1-CH2 belül át van kötve, a CH2 érzéketlen, a CH1 jele jelenik meg a CH2 speaker kimeneten is, mindkét kapcsolóállásban (2CH/4CH), és a 2CH esetén nem köti össze a 3/4-et az 1/2-vel. Mindez arr utal, hogy vagy csak elromlott, vagy - ami valószínűbb - hogy miután ezt észrevették, kapott egy kis kezelést, hogy ezt más ne tudja könnyen (egyből) észrevenni. Ha valaki ráköt 4 RCA-t, akkor mindegyik speaker szól, de az, hogy a CH1-2-n ugyanaz a csatorna szól, az csak később derül ki - es nem is biztos, hogy mindenki meghallja...
[ Szerkesztve ]
uff
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mélyláda meghajtási gondban vagyok.
Van két darab Mac Audio STX 112 R Reference ládám. A két láda együtt 2000W RMS (ládánkánt 1kW) és a ládák darabja 4Ohm azaz tudom 2Ohm-ba kötni.
Na most milyen erősítőt tudok én venni hozzá ami legalább tud 1.5kW-ot 2Ohm-on 1% és alatti THD-vel? Mert nem nagyon találok. Nem tudom mi van a magyar piaccal de ez egy szar...
Illetve milyen 1din-es fejegység jó aminek nagyon jó az RCA jele? Mert most egy Kenwood KMM-BT304 van de 30-as hangerőnél (35 a max) torzítja a jelet már. Onnan tudom hogy nem a hangszóróknak van baja mert azok is külön erősítőről mennek mint a mélyláda és a mélyláda is rozít és a hangszóró komponens is aminek szintén bírnia kell mert Mac Audio Olympic Gold-ról van szó ami ugye kevlár és teljesítmény bajnok jószág.
Valamint mélyláda építéshez is kellene egy kis infó. Azt feltehetem itt vagy másik topik van erre?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71423 üzenetére
steg k2.03 vagy k2.04 es mar meg is vagy
-
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71425 üzenetére
meg rendesen kiepited az aramellatasat neki mert szereti az akut enni ha pufolod.elvileg otthon is van mindig elado... csak az arral van a baj mindig
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz troll81 #71426 üzenetére
Árba mit nyom a k2.03? Mert 150k körül lehet venni svédből MTX TX81000D-t és az is elvileg 2kW 2Ohm-on.
Amúgy a táp rész az úgy lesz hogy a mostani akku helyére megy egy Optima 55Ah-s akku, hátra húzok egy 50-es tápot, az belemegy egy 35-40Ah-s akkuba, onnan meg húzok 35-ös kábelt az elosztóba. Onnan meg szerintem 25 megy az erősítőbe majd. De ez majd erősítő fügvénye. Ha bele megy a 35-ös is akkor az megy bele. Persze elosztó fügvénye is hogy belemegy-e.
A második generátort be tudom majd építeni a motorra mert hely van stb... csak a szíjjal vagyok bajba hogy melyik kocsié kéne hogy jó legyen.
Smoke some weed nigga!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71427 üzenetére
miert is ???ha errol beszelsz.
CEA RMS Power : 1x 1000W @ 2Ω, THD+N ≤1%
CEA RMS Power in bridge mode : 1x 2000W ez a stegnelTHD distortion @1KHz - 90% 4ohm nom. pow 0,03
Damping factor @4ohm >1000en 4 ohmon fogom hajtani az a 2 db ot es minimum 50mm 2 csatlakozok majd jelenleg is 35mm2 es meteren beul van ofc kabellel
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71429 üzenetére
Ha csak 2kw körül kell erő akkor audio System h3000 eton fa 3000 pl Emphaser ea széria.hifonics bxi széria.rockford erők.az áram elegendő legyen az a lényeg.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz troll81 #71430 üzenetére
Nekem 2Ohm 2kW bőven elég. De ha már 1.5kW 2Ohm akkor is boldog vagyok.
Amúgy áramellátás meg lesz. Vagyis kábelen nem múlik, akkun se mert azért veszek olyat ami bírja egyedül a töltése lesz szar mert bár a kocsiba megoldható a 2 generátor de így is lesz vele szopás.
Amúgy az az MTX miért nem jó? Vagy az akkor tudja 2Ohm-ba a 2kW-ot ha a bridge alatt azt értjük hogy két erősítőt kötünk össze? Mert én úgy vettem ki az írásából az MTX-nek hogy van egy kapcsolós megoldású az a bridge mode az erősítőn.
Smoke some weed nigga!
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71431 üzenetére
Igen elvileg 2 erősítő tud 2 ohmon 2kw ot. Én is úgy veszem ki de a THD magas és a damping miatt vetnem el,én.egy bxi szériás Hifonics is tudná amit szeretnél szerintem. A bxi 4000 pl az 1.5kw 2 ohmon.
Ha akkumulátor akkor ezt ajánlották Odyssey Extreme 31M-PC2150 12 V 100 Ah nekem 5:kw így kb elég húzós tétel de ha kell áram akkor kell.
Jelenleg egy 80A es generátor tölt nekem egy 77 A és 2db 92Ah munka akut.semmi gond a 2 év alatt.max gyorsabban elhasználodik a generátor.
-
troll81
addikt
válasz Wiz Khalifa #71433 üzenetére
A ket optima eleg nagy tároló egyseget kepez. Ha meg külön vannak es rele kapcsol mindent akkor próbáld meg lehet ha hosszabb utakat jarsz elegendő a generátor. Ugy sem padlozod a zenet vegig. A hatso akut meg közvetlen a generátor töltse ugy vidd a töltő szálat. Biztosítékot szamoljbele en raktam elore meg hatra is.
-
Z0mbi
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71423 üzenetére
Alpine PDX M12... biztos kapni itthon is. Az ujabb szeria mar elvileg nem fog 40-50V DC-t nyomni a kimeneten (regi 1000.1 en meg regi m6 os nak voltak ilyen remiszto videoi... )
/Z -
Wiz Khalifa
veterán
válasz troll81 #71434 üzenetére
Külön lenne. Egy elöl a motortérben egy meg hátul. És amúgy nem nagyon lenne padlózva csak olyan helyeken (talik, bemutatók stb...) a hétköznapokba bent se lenne a kocsiba mert ha beteszem a két mélyládát (még ha át is építem egyedi ládába akkor is) akkor a kocsiból nem lesz csak 2 személyes. Mert pici a kocsi és így tudom megoldani.
Amúgy mindenképp akarok relét betenni hogy ha a hátsó akku leszívódáshoz közel lenne akkor kapcsoljon ki a cuccos. Meg mindenképp akarok betenni pár helyre megszakításhoz biztosítékokat.
(#71435) Z0mbi:
Nem tűnik rossznak de az Alpine-ok jók? Én azt hallottam nem olyan jó a hangzásuk.Smoke some weed nigga!
-
Z0mbi
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71436 üzenetére
en kulon allatfaj vagyok, szub ban nem gondolom hogy indokolt AB - jo a D osztaly. Alacsony torzitas, hangzas...en nem hallom a 15-80Hz es vagasok kozott a kulonbseget
-
Wiz Khalifa
veterán
Az is más.
De egy BR láda meg egy puhább mélynyomóhoz nem jó. Nekem pl olyan a két láda. Mac STX 112 R Reference
De pl van egy zárt ládám is amiben egy Hertz HX250D van. Az jóval merevebb. De a két Mac után betéve gecc tiszta szar a Hertz. Alig hallok mélyet akkora a különbség.
Smoke some weed nigga!
-
Z0mbi
senior tag
válasz Wiz Khalifa #71441 üzenetére
Olvastam en is irasokat a D osztaly damping factor -ja igy szar ugy szar. A tapasztalatom az (es jolenne ha vki megerositene ) hogy azonos arkategoriat osszehasonlitva a D osztaly dampingja jobb. Egy bizonyos hatar felett A-A/B nel meg kisebb kimeneti impedanciat lehet elerni -> megnagyobb damping faktor.
Pl: az M12 nek >1000, ami hasonlo arkategoriaju Helix AB osztalyban (G) az tud 200 at hidban...
Viszont ha megnezel egy Mosconi Zero 1 et az 6000+ hidban. Viszont itt 400 penzrol beszelunk -
logenka01
csendes tag
Sziasztok! Melyik autórádiót válasszam és miért? Alpine UTE-200BT vagy Pioneer MVH-S410BT?
-
Ear001
addikt
Egy jól felépített D-osztályú legalább annyira kontroll alatt tartja a mélyhangszórót, mint egy jó AB osztályú erősítő.
Maga a damping faktor olyan 2-300 környékén önmagában egy értelmetlen számmá válik, ugyan olyan hülye sport a növelése, mint a nagyonsoknulla a torzításmérésnél. Nem attól szól jól az erősítő, nem attól tudja megfékezni a hangszóró reaktív viselkedését.
-
Z0mbi
senior tag
válasz Ear001 #71446 üzenetére
Ez annyira igaz de nemakartam nagyon belemenni.
Mivel elektro/villanymernoknek indultam (de mar elmult) halvany emlekem van arrol hogy ez az egesz semmi mas mint a kimeneti impedancia minel kisebb legyen a terheles impedanciahoz kepest. Mivel a terheles valtozik igy egy negativ visszacsatolas es egy ellenallas ami ezt vegzi. 100000 es damping 5ft ba kerul kb. (Ezt tulsarkitom de higyjetek el igy van)
Az elet nagyon sok teruletere igaz ez hogy a szamok semmit nem jelentenek. -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Kinéztem a neten egy fejegységet ami jó lenne nekem viszont nem nagyon értek az autó elektronikához, de azt látom hogy ezt nem lesz olyan egyszerű bekötni.
Jelenleg ilyen rádió van az autómban ahol mind 3 ISO csatlakozó be van kötve és az antenna is. Viszont amit vásároltam, ezen a képen láthatón én csak egy antenna kimenetet és egy ISO-t látok...
Valaki tudna nekem segíteni, hogy ebben az esetbe mi a teendő, milyen átalakítót kéne vennem, vagy hogy tudom a 2. linken láthatót beüzemelni.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Monitor hiba topik
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest