Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter70

    senior tag

    Kevés szó esik itt erről, de ha már az aktív vágás szóba került, azért megemlíteném, hogy létezik néhány (igaz nagyon kevés) olyan erősítő, amellyel viszonylag költséghatékony módon meg lehet oldani első szett aktív meghajtását aktív aktív fej nélkül is.
    Jó példa erra a DLS CA 40 (használtan kb 20-25 e. ft), ami azon túl , hogy egy igen jó hangú erősítő, hihetetlenül jól konfigurálható keresztváltókkal rendelkezik.
    Van ugyanis rajta egy olyan kapcsoló (Multiply) amellyel a vágási pontokat az eredeti 10x-esrére lehet emelni.

    Ily módon LPF esetén 50-500 Hz helyett 500Hz-5 kHz, HPF esetén pedig 15-500 Hz helyett 150 Hz- 5 kHz-ig tudjuk állítani a vágási pontokat.
    Persze ezzel önmagában nem lehet kiváltani egy jó minőségű fejet, mert egy 20 ezres fejegység után köthetsz akár egy Thesis HV Venti-t is, akkor sem lesz jó hangod.
    De ha mondjuk valakinek van egy jó hangú régebbi fejegysége ami nem tud aktív vágást (lásd pl a sokat emlegetett Sony 7750), akkor sem kell rögtön kidobni azt.

    Persze azt belátom, hogy sokkal macerásabb a csomagtartóhoz rohangálni és analóg potmétereket tekergetni, ahelyett, hogy a fejegység gombjait nyomkodnánk de azért megoldható így is.

Új hozzászólás Aktív témák