- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz die Destic #18550 üzenetére
OFF: Gondolom az tiszta, hogy "kamatmentes" vagy 0%-os THM-es hitelnél is halál biztosan legalább 10%-al biztosan többet kell visszavizetni.
Max. olyan címszó alatt amit nem kell a THM-be beszámítaniuk."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
éN79
addikt
válasz Komplikato #18552 üzenetére
Nagyon off: Hmmm, én már találkoztam színtiszta 0%-os hitellel, ahol nemcsak a THM volt annyi, hanem valóban zéro kamat és költség volt egy kp-s vásárláshoz képest.
-
Dupladd
csendes tag
4870 -es vaga ról valami vélemény game-k szempontjából érdemes megvenni? milyen táp kell hozzá?illetve hogy a régebbi játékokon is érződik a teljesitménye? plod2
-
BemAnyó
senior tag
válasz Dupladd #18554 üzenetére
Cod2 semmivel nem lessz szebb vagy gyorasabb mondjuk egy 9800pro hoz képest, ezért ne költs ennyit, ahogy szoktam mondani volt... mint Ferrari a krumpliföldön
( az ilyen kérdéseknél sokat segít ha rendesen kitöltöd az adatlapod, vagyis belírod a konfigodat )
[ Szerkesztve ]
-
-
D.Orion
veterán
Vááá
Tegnap este megyek fel IPON-ra, hogy megrendeljem a gépet, mert összejött a pénz...
Erre se Gainward 4850, se Sapphire 4850 Toxic, se CSX 2048MB/1066MHz CEC nincs. Vááá most várhatok míg újra lesz, de ha közben meg elfogy a C2D 8400-as, akkor biza abból az egyel kisebbel is be kell majd érnem. Hogy az ég szakadna le, vá...Elnézést, kicsit kiakadtam...
Ui.: Most nézem, hogy IPON oldalán ami van AC S1... nincs odaírva, hogy melyik verzió
-
V3RT3X
csendes tag
Úgy emlékszem még az sem, rá félévre, hogy kijött, adtak ki hozzá egy OpenGLide-os exe-ét, de szerintem még az is softwares megoldás volt.Viszont az év stimmelhet, csak nem tudom melyik game hozta az áttörést.
D.Orion: Viszik az árut, mint a cukrot, 4850 Toxicot a futár elmondása szerint 11 darabot vitt ki csak a megyében (Szabolcs) aznap, mikor én megkaptam (múlt hét péntek). De nekem még jutott Türelem, ilyen kereslet mellett lesz utánpótlás...
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
arsenlupin, V3RT3X, oliba thx a helpet, most már kicsit okosabb vagyok és nyugodtabb
Ui: pix-el meg tényleg nem sokra megyek, de azért thx.
-
HSM
félisten
Próbálta már valaki a Sapphire Toxic 4850-et, hogy mennyire hangos? Valaholazt írták, hogy halkabb, mint a gyári, valahol azt, hogy hangosabb, sokkal.
Most akkor halk vagy hangos? -
west
őstag
hany forint lesz a 70x2?
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
D.Orion
veterán
A gyári hűtés vagy csendes vagy hűt...
A Tocix úgye VF-900CU-val van szerelve, nekem volt szerencsém egy ilyen coolerhez és az 12V-on is eszméletlenül halk volt. Egyébként itt található egy egész komplett kis Toxic teszt.
oliba: Volt VF-700Cu, FS-V7, VF-900Cu is a birtokomban. Egyedül az FS-V7 volt hangosabb a gyári S939-es 3200+ AMD hűtőnél(ami úgye elég halk darab). Továbbá a 700-ban és a 900-ban nem ugyanaz a venti van. Típus és fordulatszámuk is eltérő volt, 900-as halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
Egy - szerintem - érdekes dolgot tapasztaltam: Chilla van a 4850-emen, és a hozzá adott bordákkal (amik nem ragadtak fel normálisan, ezért szilikonpasztával "ragasztottam" fel őket) elég gyenge (na jó: sz*r) teljesítményt mutatott. Ezt úgy kell érteni, hogy terhelés alatt a GPU Temperature #2 felment akár 120 C°-ra is, de legalábbis 110 C° simán megvolt! De a többi érték is szokatlanul magas volt.
Most azonban rászántam magam, és a gyári borda VRM-hűtését lefűrészeltem, és rátettem a VRM-ekre egy kis paszta társaságában. Érdekes módon minden érték (a GPU hőmérséklete is!) sokkal lejjebb ment.
Tudom, hogy ezek az értékek még mindig magasak pl. egy S1-hez képest, de ne ahhoz viszonyítsunk, hanem a Chilla bordáihoz. A GPU Temperature #2 92 C° terhelés alatt, a Chilla bordáival pedig 120 C°-ig is felment. Azért majdnem 30 C° elég nagy különbség. Az nem valószínű, hogy nem jól volt feltéve a Chilla, mert többször is levettem/feltettem. És azt végképp nem értem, hogy a VRM-hűtés lecserélése miatt miért csökkent minden hőmérséklet, a GPU-é is...
Egyébként - lehet, hogy csak nekem volt újdonság, de - a gyári borda nem is réz. Ahogy szétfűrészeltem, kiderült, hogy csak festett alumínium az egész.
-
Eagle16
addikt
válasz tibz03 #18576 üzenetére
A hőcsövek ugye nem érintkeznek a ram bordákkal? Tehát ahol kikanyarodnak a hőcsövek, ott nem szabad hozzáérniük. Ha hozzáér, az azt jelenti hogy nem fekszik fel rendesen a GPU-ra a rézmag.
Másik ötlet: ha a GPU körül van gyárilag lesarkazásvédő, akkor nem szabad rárakni a kis szivacscsíkokat, amiket adtak hozzá.
A ventis dologhoz: A Vf-700 ventije 12V-on tényleg hangos, nekem is volt. A Vf-900-on meg ugyanolyan van, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
D.Orion
veterán
Az én SocketA gyári hűtésemhez képest az. Öcsém gépe mellett el tudok aludni, enyém mellett nem. Az, hogy nem hallatszik ki a zárt gépházból a ventilátor, nekem azt jelenti, hogy halk. Neked nem tudom mit takar a halk szó...
700 és 900 pedig más sebességen forog, ha valaki ennyire nem hiszi, akkor dugja rá az alaplapra azt nézze meg, én anno megnéztem...
Nah nem OFF-olok tovább.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibz03
őstag
válasz Eagle16 #18579 üzenetére
Nem érintkeznek vele, tuti jól van feltéve. Én viszont feltettem a kis szivacsokat is. Mivel maga a GPU vízszintesen kb. 0,5-1 mm-rel kiáll a kártya síkjából (nem tudom, érthető-e ). Van körülette valami "keret", de nem hinném, hogy lesarkazás-védő, mivel "kiáll a GPU a kártyából". Szerinted le kéne vennem a szivacsokat?
oliba: Hát, úgy látszik, ennyit tud. Bár hozzá kell tenni, hogy zárt házban van, és csak 1 db 12 centis venti van az egész házban, szóval nem szellőzik túl jól.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Tudom,hogy már lejárt lemez,de a 4870 kb mennyivel nyomja el a G92 Gts-t?
-
-
Eagle16
addikt
-
oliba
őstag
válasz arsenlupin #18590 üzenetére
Én ezt már írtam. Sőt azt vettem észre, hogy a lammellák fele mintha alu lenne
HD 3850-be pedig mindegyik alu volt, ha jól láttam. Alaposan szemügyre vettem a hűtéstAmúgy elég gyenge minőségi alu
-
Tommmmka
senior tag
Az lenne a kérdésem h. Catalyst-ben csináltam 2 profilt egy 3d és egy 2d-t. Azt szeretném elérni h. a 3d profilban az emelt órajalek is megmaradjanak, ne csak a venti módosítás. 2d-ben meg persze minden alapon. 3d-ben venti 60% órajelek 700/1050 csak az órajeleket mindig visszaállítja alapra ha 2d profilból 3-dbe váltok:S
Előre is köszi a választ
-
Eagle16
addikt
válasz arsenlupin #18595 üzenetére
Jajj, én a Chilla-ról beszélek
Bocsi, akkor nem szóltam
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
luw2win
őstag
8.8 Beta
Várom a CF teszteket TTomax, SzlobiG.
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
laci06
senior tag
Vf700-alcum volt már, ha leszabályoztam minimumra a fordulatát akkor is kihallottam a gépből picit...
Ha hagyod, hogy a vga saját maga szabályozza a ventijét, akkor én a HD4850-t nem hallom ki a gépből IDLE-ben, viszont LOAD alatt egyértelmüen elnyom mindent...
Tehát a zalman IDLE-ben hangosabb, de LOAD alatt egész biztos, hogy sokkal halkabb, márcsak azért is, mert min fordulaton is lehüti normálisan... De ez attól függ milyen ventijeid vannak.. Nekem 4db 12es noctuam van és 600körül pörögnek percenként...
Mondjuk auton a gyári hütővel a kari terhelés nélkül is 70-80fok, váltok is hütőt a héten... -
horvathkrisz
addikt
válasz luw2win #18597 üzenetére
Pont tegnap akartam megkérdezni, hogy vajon mikor jön már a 8.8, de csak vicc lett volna, mondom inkább nem flémelek. Erre itt van!
Letöltöm, kipróbálom.
Tényleg, nektek nem csinál olyat hogy "CCC hibát észlelt ezért leállt"?
Csak úgy, asztalon egyszer csak feldobja.
Már raktam fel XP-t is az eddigi Vista helyett, mégis naponta 1X eljátssza... -
tibz03
őstag
válasz Eagle16 #18592 üzenetére
Hehe, kezdem egészen megkedvelni ezt a Chillát.
IDLE (szivacsokkal)
LOAD (szivacsokkal)IDLE (szivacsok nélkül)
LOAD (szivacsok nélkül)Azért mindjárt barátságosabbak az értékek! Köszi a tippet, nekem eszembe nem jutott volna levenni őket.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest