- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz feka007 #18900 üzenetére
A szilícium ostya élettartama 25 év körüli, lehet belőle áldozni bőven.
Egyébként ezeket a chipeket a TSMC gyártja aki ugye a piac legjobb gyártástechnológiáival rendelkezik. Az Intel régen volt a gyártástechnológiai piacvezető a TSMC már egy ideje lehagyta őket.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
cizoe
őstag
válasz banderasz77 #18901 üzenetére
Nem arra, hanem egy gyári kiadásra, még a 4850 megjelenése után pár nappal volt egy olyan hír, miszerint egy rev2 szerű megoldás lesz , szóval új hűtés/vagy csak vezérlés, és OC. De akkor kamuhír volt az is lehet, Vr-zone on volt asszem.
Recon: Le lehet lassan állni cicabogár, mert diszkriminálva lecel.
Skizz: Nehogy elmenj selyemgubó! Recon így fejezi ki a cejetetet.
huhbammeg hányokmagamtól..[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz feka007 #18900 üzenetére
Ha a TSMC szerint ennyit bír, amit Abu szerint hivatalos dokumentumok támasztanak alá, akkor nagy valószínűséggel bírja azt a 100+ °C-t. Ezt persze nem kelk kézpénznek venni, lehet, hogy átlag 105 °C maghő fél évvel rövidíti meg az élettartamot, mondjuk egy 85°C-os átlaghőhöz képest, lehet, hogy két héttel. Lehet, hogy egyáltalán nem rövidíti meg. Minden esetre én bízom abban, hogy értik a dolgukat az AMD-s és a TSMC-s srácok.
Recon: Ittsevoltam, nem is ismerlek, hagyjatok békén.
cizoe: Ne dobáld a buzit héjj![ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
-
tibz03
őstag
"mert diszkriminálva lecel" - Nem vagyok buzi, vaze. Nah, eldob az ember 1-2 poént, és máris köcsögnek nézik. Homofób banda!
-
Bluegene
addikt
én se tudok róla h tönrement volna egy az enyém is még müxik új tulajánál boldogan, kevesebb ment tönkre mint nvidia talán, pedig a 3850 90-92 fokos is lehet terhelve
jah és 2 évet vállalnak a gyártók rászerintem a 3850/4850es gyári hűtője teljesen jó, tunningra sovány, de 12-15% benne van ha emeled a fordulatot, és abba lehet hagyni ezt az óvodás melgedést, teljesen álprobléma, ebből el fognak adni 10 millió hasonló kártyát szerinted a Gainward, Sapphire,.. stb nem figyelmeztette volna az AMD-t h sz*r a hűtő, szerinted ők nem félnek h belerokkannak 30 millió kártya gariztatsába? , szerinted olyan neves gyárók mint a Sapp. Gainw, merne 2 éves garanciát vállalni
igazából mérnökök hada áll szemben pár magyar fórumos gyerekkel(akik még 1 primitív chipet se terveztek), szerinted kinek lesz igaza? megsúgom esélyetek sincs
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Köszönöm a gyors válaszokat
Minden alaplap és a játékok is kompatibilisek az Nvidia illetve Ati vidkarikkal?
Van olyan hogy mondjuk egy asus lap nem szereti az ati 4850 est?Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős
-
-pooshy-
tag
válasz Habzsi-Dőzsi #18912 üzenetére
Alaplap biost néha kell frissiteni egy-kettőnél,de nem jellemző...
-
D.Orion
veterán
válasz Bluegene #18911 üzenetére
Én sem tartom valószínűnek, hogy megfőne a chip. Ott írnák le végleg az AMD/ATi-t, ezzel a kártyával kimászhatnak a gödörből, blődség lenne elégtelen hűtéssel gyártani.
Ha lenne itt egy milliomos, akkor igazán megtehetné nekünk, hogy vesz egy 48xx kártyát főzésre Befűthetné a kedvünkért 1hónapon keresztül 100°C-ra a VGA-t, és ha nem hal meg, akkor mindenki megnyugodhatna. AC és Cooling meg "éhen halhatna"
-
Skizz
addikt
válasz Bluegene #18911 üzenetére
Na, tudtam hogy Bundás22 szelleme egyszer még visszaszáll hozzánk.
szerintem a 3850/4850es gyári hűtője teljesen jó, tunningra sovány, de 12-15% benne van ha emeled a fordulatot, és abba lehet hagyni ezt az óvodás melgedést, teljesen álprobléma, ebből el fognak adni 10 millió hasonló kártyát szerinted a Gainward, Sapphire,.. stb nem figyelmeztette volna az AMD-t h sz*r a hűtő,
A hűtő maga teljesen rendben van. Egy hibája van, hogy nem a házból kifele tereli a levegőt, ergo képes pár perc alatt úgy befűteni, hogy az csak na. A Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. Az ő dolguk az, hogy rányomják a saját plecsnijüket a kártyára, aztán vígan továbbadják a nagykereknek. Másba nemigen szólnak bele.
igazából mérnökök hada áll szemben pár magyar fórumos gyerekkel(akik még 1 primitív chipet se terveztek), szerinted kinek lesz igaza? megsúgom esélyetek sincs
Te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Ki akar itt szembeszállni a mérnökök hadával? Max. te. A hűtést nem pár "magyar fórumos gyerek" kritizálta, csak te nem ismersz a PH!-n kívül más fórumokat, IT magazinokat. Ebből az egészből te csinálsz éppen cirkuszt. Teljesen egyértelmű, hogy az AMD azért adott ki ilyen hűtőt, mert többre becsülték a csendet, mint a hosszabb élettartamot. Ennyi. Ne személyeskedj itt. Egyszer szerintem már kitiltottak innen, a hangnemed, a stílusod és a viselkedési zavarod miatt. Vagy fogd vissza magad, vagy távozz önként.
-
-
Bluegene
addikt
Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. rosszul tudod ők veszik meg az AMD-től a chipet ők gyártyák a nyákot, a dobozt a kellékeket és a hűtést, ő vállalja fel a marketinget és a garanciát
szerinted ha ők ebből akár több milliót is legyártanak, annyira ostobák lennének h nem vizsgálnák meg tüzetesen a terméket?
Te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?és még én személyeskedem , ez sértés
jó hidd azt hogy tönkremegy engem nem érdekel, vegyél rá drágán hűtést az se izgat te pénzed
Ki akar itt szembeszállni a mérnökök hadával?
szövegértelmezésből 1-es, nem azt írtam h szembeszáll, hanem h a (véleménye) szemben áll, ergo ha a mérnökök szerint megfelelő és nem megy tönkre és pár geek aki folyon lesi everestben a hőmérsékleteket(itt nem rátok bárkire lehet gondolni) szerint szar, akkor inkább hiszek azoknak akik összerakják, megtervezik, mint aki fikázza[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
arsenlupin
aktív tag
Azt azért nem értem, hogy az AMD (vagy Nvidia, tök mindegy) miért nem szerződik le egy profi hűtő gyártóval, pl Arctic cooling vagy coolink etc.... Mint látható mindent meg lehet csinálni normálisan, ha nincs rá kapacitás meg kell fizetni és pasz.
A helyükben már rég ezt tettem volna, max 2k-val többe kerulne a cucc, de megérné....
Nem lennének ilyen vélt és valós problémák, felhangok, fórumok!Üdv:F
-
tibz03
őstag
"Teljesen egyértelmű, hogy az AMD azért adott ki ilyen hűtőt, mert többre becsülték a csendet, mint a hosszabb élettartamot."
Miért? Csendes és jó hűtő nem létezik? De. Szerintem a gyárit se kellett volna sokáig alakítgatni, hogy jobb legyen: sűrűbb, vékonyabb lapátok, magasabb venti, kétslotos kiképzés. Ezek mind olyan dolgok, amik alig drágították volna a költségeket, mégis komolyabb hűtést érhettek volna el vele.
Szerintem sokkal inkább azért van ez, mert mindenképp egyslotos kártyát akartak, hisz mostanában a kétslotos a divat, és ha mindkét 4800-as kártya kétslotos, sokkal kevesebben vennék meg a nagyobbat (lehet, furán hangzik, de hidd el, így van, ezt hívják marketingnek mocskos egy szemét dolog ez, de hát ez van). -
janos1988
addikt
Nah megis marad egy 4850-es Gigabyte (34 800 Ft brutto). De leglabb helyben van.
Az a kerdesem, mi a velemenyetek errol a tipusrol?Gepem: p5b-e, e6420@3ghz (1,5v), 2x1gb geil ultra, dvd-iro,2x320gb seagate vinyo, zalman ventiszabalyzo es 2db venti. mindezt egy 360W-os zalman tap (az ujabb tipusu) viszi, szerintetek ha belerakom a 4850-est birni fogja meg a tap?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
TTomax
félisten
A hűtő maga teljesen rendben van. Egy hibája van, hogy nem a házból kifele tereli a levegőt, ergo képes pár perc alatt úgy befűteni, hogy az csak na. A Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. Az ő dolguk az, hogy rányomják a saját plecsnijüket a kártyára, aztán vígan továbbadják a nagykereknek. Másba nemigen szólnak bele.
Pontosan ez a bajom,amit próbálok itt pár hozzászólás óta ecsetelni,de megint mindenki lehülyéz...Az eddig 38Cfokos NB-m ami terhelés alatt eddig 45-50Cfokra melegedett most idle 45-48Cfokos,és innen szépen melegszik fel 65-70C fokra.Ha meg egyszer átmelegedett minden akkor nem is hül vissza 50Cfok alá...idle én ezt nem is sokallom de load attol félek eltávozik a lap,most éppen arra gyúrok,hogy egy CM Stacker házat valahogy meg tudjak venni...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Skizz
addikt
válasz tibz03 #18920 üzenetére
De létezik. De sokkal egyszerűbb volt továbbvinni a HD3850-esen már bevált hűtést. A marketinges dologban van valami. Engem is vonz a HD4870, már a kinézete miatt is, simán megvenném. Aztán látom, hogy potom 20k-val többet kéne kicsengetnem érte, áhh.
Bundás22: Te engem hagyjál békén. Állandóan kiprovokálod holmi sértegetéssel mindenki haragját, aztán óvodás módjára sírod itt el magad, ha valaki esetleg rendbe tesz. Nagyon unom már ezt a viselkedést.
[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
Hello!
Nagyon dillemázok egy 4850 Toxic és egy Gainward 4850 + GFX Chilla között, ez így kb. egy árban lenne, és a Toxic lenne az egyszerűbb, de azt olvasgattam, hogy nem hűti le túlságosan és még hangos is. Gondolom Chilla már bőven hűvös és halk eredményt produkálna. Akkor most mennire használható a Toxic hűtése?Ha Chillát választanék, amit adnak hozzá ramhűtőket, azok elegendőek a vrm-ekre? Tehát a doboz tartalmán kívül kell-e még barkácsolni, vagy bőven kielégítő?
[tuningolni nem akarom, és játszani nem a 3dmarkkal és nem is a szőrös fánkkal szoktam ]
-
janos1988
addikt
válasz janos1988 #18921 üzenetére
Mar mint nem tul forrfeju, nem fagy ki 1-2 ora utan a gep? Illetve ventije remelem nem egy porszivo.
Bar beszeltunk az eladoro larrol, hogy 3 napon belul visszafizetik az arat ha nem fexik a kartya.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Skizz
addikt
válasz szaby_gyerek #18926 üzenetére
A toxic jó kis VF-900-at kapott. Ezzel addig semmi baj, míg meg nem hallod a hangját. Ugyanis no pwm, 2 ered kábel, folyamatosan 12V-ról üzemel. A Gainward+Chilla (vagy S1) a javallott.
-
tibz03
őstag
Csak abból következtettem erre, mert egy csomó olyan számítástechnikai eszköz van, amiről lerí, hogy minimális pluszköltséggel (vagy akár anélkül) jobb teljesítményt érhettek volna el. Pl. szerinted egy átlagos tuning-RAM-ra, amin van hűtőborda, mennyi plusz költség lenne tenni egy alumínium-hűtőbordát? Fillérek. Sok esetben mégse teszik, mert akkor az adott gyár nem tudná eladni a jóval drágább "Über-giga-szuper-cool" típusú RAM-ját, hiszen sokan csak a külső alapján vesznek meg egy számítástechnikai alkatrészt.
-
Bluegene
addikt
e engem hagyjál békén. Állandóan kiprovokálod holmi sértegetéssel mindenki haragját, aztán óvodás módjára sírod itt el magad, ha valaki esetleg rendbe tesz. Nagyon unom már ezt a viselkedést.szerintem a sértegetést csak odaképzelted, még helyesen se tudtad értelmezni, de szerintem ezt is sértésnek fogod fölfogni, javaslom fusd át mégegyszer
egyébként nem igazán neked szántam inkább "új" -ra kellett volna klikkelnem a "válasz" gomb helyett, engem a folyamatos fikázás bosszantott fel(alkotni nehéz, fikázni könnyű)
szal tutkó nem megy tönkre a gyári vadonatúj kártya(2 éven belül se), pedig egyesek azt hiszik
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
Figyusztok az nem okozhat hosszútávon gázos szitut, hogy az S1+venti kicsit legörbíti a karit? kép
Recon: Nekem is lepotyogtak a bordák a ramokról amiket az s1-hez adtak, ki volt szikkadva a ragasztó rajtuk. Most nálam is paszta fogja oda őket.
[ Szerkesztve ]
-
V3RT3X
csendes tag
Én a Toxic mellett voksolnék, mert nem szeretek hűtést barkácsolni, és szeretem, hogy OC mellett is él rá a gari. Bár már lassan kezdem magam úgy érezni, mint aki aranyat talált, mert annyi szidás éri itt a VF900-at, hogy lassan már nem hiszem el, hogy 3 óra Crysisezés után, (1280x1024, maxon, 2xAA-val) még mindíg csak 56 fokos, és szerintem csendes, lehet képzelődök 8)
Viszont ha nem rettensz meg egy kis Chilla-hegesztgetéstől, akkor nyugodtan vedd azt, rossz bizniszt szerintem egyik vétellel sem csinálhatsz -
tibz03
őstag
Elegendő a hozzáadott hűtőborda, csak az a gond velük, hogy szeretnek leesni. Nekem most átmenetileg szilikonpasztával vannak "felragasztva", amíg be nem szerzek valami normális bordát (Thermaltak BGA 2).
(#18932) cizoe: Nekem az alaplapom már 1 éve ilyen görbén van a gépházban. Egyébként milyen bordák azok, és honnan szerezted be? Jók, nem esnek le?
[ Szerkesztve ]
-
bunfi
őstag
hát én úgy voltam a 8800GT-mel (nem revhűtős!), hogy addig szórakoztam, míg a tápcsatit nem tudtam gyorskötözővel a házhoz kötözni és "kiegyenesíteni". szal engem nagyon zavart és szerintem a kártyának sem tesz jót, mert "megvetemedhet" a nyák.
meg reménykedem hogy nekem nem fogja csinálni, mert én is 4850+S1-ben gondolkodom. a VRM-eket mivel hűtöd?[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
SzlobiG
félisten
Felraktam a 8.8 bétát, hát szórakoztam vele vagy félórát az biztos, hogy betudjam lőni. Rárakni nem is lehet a 8.7-re mert előtte lekell törölni, majd fel és a két monitoron egyszerre nem volt kép kikellett húznom az egyiket, majd vissza és jó lett.
Driver dátuma nektek is 2008.07.22. ?
-
szaby_gyerek
tag
Értem, köszi a válaszokat!
Hát a barkácstól alap szinten nem ijedek meg, csak az zavart volna ha a vrm-ekre nekem kellett volna elővarázsolni valami megoldást.
A Toxic-ban az OC nem igazán hat meg, átlag 5%ot jelent tesztek alapján, de nekem úgy is lesz egy kis cpu limitem [6000+ x2]
Az a leeső ramborda kicsit zavaró, de pár száz huf-ból már meg is lehet oldani.
Köszi a véleményeket, még alszom rá. -
tibz03
őstag
válasz D.Orion #18945 üzenetére
Igen, szilikonpasztával. Ha kiveszem a kártyát, és nem vízszintesen tartom, hajlamosak elcsúszkálni a helyükről a bordák, de ha a gépben van a kártya, akkor a bordák a helyükön maradnak... ez ilyen félmegoldás.
A Chilla nem ferdíti el semennyire, itt nézem a plexin keresztül.
-
TTomax
félisten
Nem gáz,a 3850em kb 6-7mm meg volt görbülve.Azóta is szépen megy,ha nagyon zavar rakd vissza hátsó crossbow-t.
Én nekem nagyon jol ragadtak a S1 bordák... Jobbak voltak mint a kék Zalman sünik...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
D.Orion
veterán
válasz tibz03 #18947 üzenetére
A jelek szerint jól értelmeztem, ez esetben én inkább maradok a kétoldalú ragasztócsíknál, az legalább helyben tartja a tüskéket, a hőátadáson se tud rontani(tolómérővel is elég macerás megmérni).
A Chilla kicsit könnyebb is, valszeg a PCI-E foglalat rögzítőjétől is függ, hogy kinek mennyire képes meghajolni a kártya. Van ami ad némi alátámasztást és van olyan rögzítő aminél még zárt állapotban is ki lehet venni a vga-t... Meg az se mind1, hogy mit aggatunk rá, mennyire van meghúzva a tartócsavar stb, stb. Csak nem hal meg tőle
[ Szerkesztve ]
-
V3RT3X
csendes tag
Ezzel ha így van, azért megnyugtattál, de dacára annak, hogy tizenpáréve géptulaj vagyok, még sosem kellett ilyen ügyek miatt szervízbe járnom, és nem most szeretném elkezdeni
De tényleg megnyugtató, hogy ha egyszer komoly tuningra adnám a fejem (amolyan, "szakadék széléig eltolom" fajtára), emiatt nem kell majd aggódnom ;)
Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest