-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
-
Mate
nagyúr
válasz consono #96951 üzenetére
“Mentsd le az adataidat, jelentkezz ki iCloud-ból, iMessage-ből és a Face Time-ból, iTunes-ból és indítsd újra a gépet. CMD+R billentyűk lenyomásával lépj a Recovery menübe és töröld a Macintosh HD-t, majd ugyanitt indítsd el az online telepítőt. Apple magyar nyelvű leírás: [link] Saját tapasztalatok: [link]”
Ezeket?
-
GreenGoblin
őstag
Amúgy már napok óta nézek appokat amiket mások ajánlanak. Review-okat nézek-olvasok róluk és durva mennyire minőségi appokat dobnak össze a fejlesztők és hogy milyen jól beleillik a rendser dizájnjába. Elég sokat találtam eddig amit használnék de nagyon elszomorító mennyire drágák. Van egy-két app amit szó szerint Linux-ból húztak át ami ott természetesen ingyenes itt meg brutál drága. Eddig ez a legnagyobb hátránya ennek az OS-nek, az appok árazása.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
-
válasz GreenGoblin #96955 üzenetére
Ismered a mondást a majom és a banán kapcsolatáról? És ezt a fejlesztők nagy része maximálisan kihasználja.
Én (is) Linuxról jöttem, nagyon átérzem a helyzeted. Amire nagyon szükségem van, azt megveszem (pl. Forklift), a többire meg keresgélek free alternatívát ([link]).Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! M1Air vásárlás előtt állok - pár kérdésben segítsetek kérlek, mert ezekre nem találtam választ.
1. a monitorkérdés. FullHD monitorra kötném rá dokkolóval, viszont az Összefoglaló is azt írja, hogy fHD felbontásban csúnya... De itt a topikban is többen írták, hogy fHD monitorral használják... Mit jelent az, hogy csúnya? Kerestem YT-on videót, próbáltam több keresőkifejezést de csak irreleváns találatok jöttek... Egy Dell U2412 monitorom van, nem akarok 4k monitort venni most még. Mire számítsak, vagy hogy nézzek utána ennek?
2. Dokkoló. BlitzWolf BW-TH14-et néztem ki Banggood-ról. Ami nem tiszta, az a töltés... Elvileg a Mac-hez 30W-os töltő jár, tehát (laikusként) úgy gondolnám, hogy a 100W-os dokkoló fogja tölteni rendesen. Viszont van rajta egy PD-port is, és a leírás is írja, hogy "Have 100W Power Delivery, and the PD charger separately need to buy by yourself.High-speed charging your laptop via PD3.0 port.". Ezt segítenétek értelmezni? Tölti "normál" módon, mint a gyári töltő, de ha gyorstöltést akarok, akkor kell a külön kábel csak, ugye?
Köszönöm előre is!
-
GreenGoblin
őstag
Az normális, hogy a görgetés a trackpad-en tökre akadozik?
Már próbáltam minden beállítani a beállításokban meg az accessibility-n belül... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
TigerCat
nagyúr
válasz waccamár #96963 üzenetére
A felbontás önmagában kevés információ, kell a méret, hogy kiderüljön a PPI. Vagy 110, vagy 220 körül az ideális. Én ennek figyelembevételével válogatnék. A dokkolóról nem tudok nyilatkozni, csak egy USB-s vackot használok néha...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
MBA M1 16GB:
A gép nagyon sokat bír, ameddig el nem indítom a VSCode-ot. Akkor valami brutális gyorsasággal lemerül és melegszik is, egyébként pedig majdnem hideg használat közben is.Ilyet tapasztalt valaki már VSCode-al?
-
Divinity
őstag
válasz zapikanka #96970 üzenetére
MBA M1 16/512: elég durván személyre szabott VSCode, rengeteg pluginnal és minden földi jóval, szerintem 1 hete nem zártam be, esténként is csak a fedelet csukom le, tökéletesen fut minden, semmi problémát nem tapasztaltam a VSCode kapcsán
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
GreenGoblin
őstag
Szerintetek érdemes letölteni cleaner appot?
Anno se windows-on se Linux-on nem használtam... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
r4z
nagyúr
válasz GreenGoblin #96974 üzenetére
Ket hasznos tisztogatos app van, de azokat is csak celiranyosan erdemes hasznalni: AppCleaner (FreeMacSoft) es Onyx.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Nem konkrétan MacBook téma csak részben. Van arra lehetőség, hogy hogy közvetlenül az iCloud-ba nagy darabszámban töltsek fel fényképeket, külső merevlemezről? Több 10 ezer darab képet? Esetleg valamilyen program?
-
tl-x
őstag
Ma megjött az ebayrol a billentyűzet “takaró” kendő csak sajnos kicsi . Tuti tipp helyette, esetleg itthoni bolt, hogy ne várják rá heteket?
-
pethYeti
addikt
M1-es macekre elérhető a natív Spoitfy (beta) app.
-
TigerCat
nagyúr
válasz vadászcsiga #96983 üzenetére
+1
Szövetet nem tennék, mert az sem elég vékony, esetleg pókháló szerű szupervékony anyagot.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
patyil
tag
válasz waccamár #96963 üzenetére
Mi pontosan a kérdésed?
A 30W os macbook töltő csak kevesebb mint 30W-al fog tölteni dokkolón keresztül is, viszont szerintem elég hogy meghajtsa a dockot és funkcionáljon.
100w közeli töltés csak akkor van ha 100w-os pd adapterrel hajtod meg.Illetve az m1 mac csak displaylink képes adapterrel képes több külső monitoron egyszerre megjeleníteni, ennek nézz utána vásárlás előtt. Ha csak egy monitor lesz nem gond.
+ én a helyedben tuti olyan dockot néznék ami csak egy portot vesz el nem mind a kettőt, hátha kell később egy kártyaolvasó vagy valami plusz kiegészítő.Monitor képre én is egy hasonló dell monitort használok, amit korábban szépnek hittem, de
a macbook beépített panelja mellett sajnos elég gyászos képe van -
zapikanka
tag
válasz pethYeti #96971 üzenetére
Szia (+ @Divinity),
About this Mac/Storage/Manage alatt "Universal" van a Visual Studio Code mellett, szóval akkor gondolom az ARM valtozat.
Nem modoltam, nem csináltam semmit vele, de egyszer csak szólt, hogy "Using significant energy" és még csak bezárni sem tudtam, parancssorbol kellett kill-elni.
-
waccamár
senior tag
válasz patyil #96988 üzenetére
Óóóó na most ahogy a választ elkezdtem írni közben megnéztem újra a terméket és megláttam azt, ami eddig nem ütötte ki a szemem, azért volt a kérdésem... Most már értem.
Szóval ha jól látom, ezen a dokkolón nincs alapból egy hálózati táp amit be tudok dugni, tehát ha a PD-adaptert nem használom, akkor nem tölt, csak egy hub-ként funkcionál... Jól értem? Valamiért úgy gondoltam, hogy ezt a dokkolót alapból hálózatra kell dugni és úgy működik és tölt - a PD pedig csak egy gyorsabb alternatíva.
Jó felvetés az is, hogy jobb lenne olyan, ami csak 1 portot használ - viszont ugye a dokkolón is van USB, szóval oda tudok dugni még kártyaolvasót meg külső vinyót pl.
Meg hát ahogy néztem ez a Blitzwolf elég ár-érték bajnok, nem nagyon láttam más normális dokkolót, ami az én igényeimre elég lenne (ami: irodába be tudjam dokkolni a gépet, legyen 1db külső monitor, 1-1 usb egérnek és billentyűzetnek, legyen bedugva egy hangfal, plusz maradjon még 1-2 szabad USB ha kell. Tudsz esetleg itthon normális dokkolót ilyen célra mondjuk a 30-40k-s kategóriában?
-
vadászcsiga
félisten
Vegyél rá egy spigen üvegfóliát inkább, mielőtt elrondítod fénymásolópapírral ezt a szép gépet, ami úgy sem védi meg a kopástól. Napi használatban az ember többször is lecsukja a fedelet, akkor meg gondolom nem fogod minden egyes alkalommal rárakni ezt a kendőt.
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz vadászcsiga #96992 üzenetére
Elrontani nem akarom. Fénymásoló papír csak vicc volt. Minden lecsukáskor oda teszem a korábbi laptop védőjét csak annak kicsit kilóg a széle. Üveg fóliát nem akarok rá, eleget szívtam a többi cuccommal mire ráment tökéletesen a fólia.
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Használ valaki Synology nas-t? Melyik app-ot érdemes leszedni hozzá
Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 2019 13" i3 8GB 256GB notebook - i3 1000NG4 8GB 256GB garanciával
- ÚJ !! - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD / ÁFÁ-s
- Macbook Pro 14" - 2024 gyártás, M3 Pro, 36GB/1TERA, 18 ciklus, Apple garancia
- 2021 MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 10C CPU - 24C GPU - 64 GB RAM - Garancia - ÁFÁ-s
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest