-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz zenit73 #97500 üzenetére
20 órát soha se tudott az M1 nekem. Mindig 12-14 óra között alakult valahol. De mondjuk ezt bekapcsolt wifi, bluetooth, közepes fényerő és interneten böngészés mellett. Nincs beakadva semmi sem, legalábbis a CPU használat alapján nincs.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
ntomi0730
senior tag
válasz pethYeti #97505 üzenetére
Köszönöm! Meg is találtam.
TigerCat: Neked is köszönöm! A %-ot tudtam -
-
-
aktív tag
válasz ntomi0730 #97503 üzenetére
Ahogy már előttem is írták, tevékenységfigyelő-energia fül. Felraktam még a Stats-ot, ez ingyenes, és így kiírja a fejlécen (elfelejtettem csocsált almáék ez hogy nevezik) a százalék alá a hátralévő időt. Biztos jól írja, mert a rendszerből veszi az infót, vagyis mindig egyezik az érték a tevékenységfigyelő által kiírtal.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz trobi28 #97511 üzenetére
Igen, én is próbáltam de 25% az annyira elég hogy teljesen sötét szobában ne vakulj meg. Inkább olyan 40-50% nálam ami elfogadható ha napsütés is beszűrődik az ablakon. Persze nem rásütve telibe a monitorra. Egyébként úgy néz ki, hogy az újraindítás megoldotta a dolgokat, mert most 13-14 órát ment akksiról, mikor töltőre tettem 20%-on.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
aktív tag
válasz trobi28 #97511 üzenetére
Igen, kb. ez a gép a tv-s szobában van, itt vagy alvás, vagy tv-zés, vagy netezés van, vagyis mindig félhomályra van sötétítve. Ezt a gépet erre vettem, mindig az ágy közelében van, hosszú üzemidő, nincs venti, ezért rakhatom bárhova nem szívja be a port/szöszt, hetente egyszer töltöm.
-
GreenGoblin
őstag
Ti használtok AdGuard-ot Safariban? Eddig tök jól tette a dolgát, de most valahogy elb@szódott valami és nem fogja meg a reklámokat YouTube-oldalán. Vagy megint csinált valamit a Google amiről lemaradtam?
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Thusor
őstag
válasz GreenGoblin #97514 üzenetére
Én használom. Pont most is YouTube videók pörögnek nálam, de semmilyen reklámot nem kapok. Szerintem nálad állítódott el valami, vagy nem kapcsoltál be egy szűrőt, ami kellene YouTube-hoz.
-
Thusor
őstag
válasz GreenGoblin #97516 üzenetére
Store-ból töltöttem le és utána állítottam be a filtereket.
-
madle
őstag
válasz GreenGoblin #97514 üzenetére
Nekem sem mukodik a Wipr mar egy jo ideje…. Nem tudom mikor javitjak mert a youtube mostmar nagyon eroszakos reklamban.
-
TigerCat
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz TigerCat #97519 üzenetére
Így, így. Főleg, hogy nálunk az egész család elég sokat használja, megérte a családi csomag. És még YT Music is van hozzá.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
TheMarci
addikt
válasz GreenGoblin #97524 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy jajj, a gonosz Google lopja az adatainkat, akkor mindenki eldontheti milyen oldalt latogat meg.
Do You Dream?
-
TheMarci
addikt
válasz GreenGoblin #97526 üzenetére
Ez oke, de akkor az ember aktivan vedekezik az altala ismert modszerekkel azellen, hogy kovetheto legyen. De a legtobb ember, aki yt reklamokat akar tiltani, kozben a sajat accountjaval van belepve, ami a facebook accountjaval is ossze van kotve, a telefonszama mindenhol megadva, netan Huawei telefont hasznal, es nem az a celja, hogy anonim maradjon, hanem hogy ne fizessen egy szolgaltatasert cserebe.
Do You Dream?
-
bmakszim
senior tag
Majd nem lopom (mit is amúgy?), ha nem fogja önkényesen lefordítani a címeket magyarra, ha beállíthatok fix felbontást (és nem indul néha magától 480p-ben, mikor simán bírja a netem a 4k-t is - mobilon ugyanúgy), vagy kikapcsolhatom a videók végét eltakaró kártyákat, stb, stb.
-
Bagan
aktív tag
Képernyőt szeretnék tükrözni vezeték nélkül 17 es Air-en Samsung tv re.
Milyen képernyőfelbontás mellett tudom megtenni?
Illetve 4K filmet hogyan tudok streamelni közvetlenül laptopról ezzel a módszerrel? Bírja a hardver? -
válasz TheMarci #97527 üzenetére
Ha valaki anonim szeretne maradni a kugli elől, az YT-re használjon másik accountot, másik böngészőt, talán még másik gépet is.
De igazad van, legtöbben csak a reklámokat akarják tiltani. Itt a PH-n sem tiltjuk a reklámokat (vagy legalábbis szerintem nem illik), talán a YT-n sem kellene. Én előfizettem, sokan lenéznek ezért.
Persze ha valaki itt felveti, hogy drágák az alapvető szoftverek a Mac-re, akkor rögtön megkapja a "ha van pénz majomra..." mantrát. Más cég esetében már rendben van a banánlopás.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Årpi
őstag
" Én előfizettem, sokan lenéznek ezért."
Dettó és én sem értem miért Mióta van internet kb. azt az oldalt használom ilyen-olyan célokra (szórakozás, edukáció etc.) a félmillás macbook, a 200-300k-s iPhone meg a konzolok (ezeket szoktam látni aláírásokba) mellé csak belefér az az 1-2 ezer forint havonta iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
-
Divinity
őstag
válasz GreenGoblin #97526 üzenetére
Megjegyzem, hogy a GCP-nek vagy AWS-nek konkrétan semmi köze az adatok gyűjtéséhez
Syl
Ezzel én is így vagyok, a reklámokból befolyt összegből fizetik a feltöltőt, amíg érdekel amit csinálnak, hisz azért nézem, addig nem fogom tőlük ezt megvonni, nekem ez egy szinten van a kalóz filmekkel, sőt még kicsit rosszabb helyen is mivel azért egy YouTuber nem egy nagy stúdió (általában)return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
GreenGoblin
őstag
Feltettem egy kérdést egy legális appal kapcsolatban aminek legálisan az egyik tulajdonsága, hogy képes reklámot blokkolni. Választ is kaptam rá és már rég túl léphettünk volna a témán ha nem Teréz anyáskodnátok!
Szerintem akkor itt az ideje lépni srácok!!!.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
consono
nagyúr
Félreérthető voltam, én a YT prémiumra fizettem elő
A reklámok blokkolása meg szerintem messze van a szoftver lopástól, a TV-t is elkapcsoltam régen, ha reklám volt, aztán meg leginkább hagytam a fenébe és lett helyette Netflix. Ez kb. ugyan az.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bmakszim #97528 üzenetére
Személyre szabott, hibátlan szolgáltatást ingyen! (vagy olcsóbban).
Úgy gondolom ilyen YouTube meg ilyesmi szolgáltatások használata esetén el kell fogadni a használati feltételeket, amik ha nem tetszenek, akkor nem kell használni a szolgáltatást (nem kötelező).
Érdekes ötlet amúgy, a mozikban is be lehetne vezetni, hogy ha tetszett a film, majd utólag kifizetem.* Ha kényelmes volt a szék és fázni se fáztam a klímától. Ja és ha nem dumáltak mellettem mert akkor nem fizetek! 🤣
*bár igazából akkor se, mert az nekem jár! 😁 -
fogtunder
nagyúr
válasz consono #97536 üzenetére
OK, nem egyértelmű lopás, de vannak a szolgáltatásnak feltételei, amiket elfogad az ember, ha használja. ha nem tetszenek a feltételek, akkor nem kell használni és kész. és amúgy amíg nem volt lehetőség előfizetni, én is blokkoltam a YT reklámokat. de ha napi szinten használok valamit, akkor egyrészt nincs pofám blokkolni a reklámokat, amikből élnek, másrészt mivel nem szeretem én se a reklámokat, inkább előfizetek a prémiumra. nyilván ha valakinek nagyon ki van centizve minden hónap, akkor ez nem opció, de általában aki alaphangon 380K-ért vesz laptopot (tudom, lehet használtan is), azt nem egy ilyen előfizetés visz anyagi romlásba.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
bmakszim
senior tag
válasz lugosi #97538 üzenetére
Elfogadom, hogy nem hibátlan. De pénzzel már nem vagyok hajlandó hozzájárulni.
Amíg maga a Chrome Webáruház is elérhetővé tesz (kifejezetten a youtube-ot is célzó) reklámblokkolókat, nem is gondolom, hogy ez illegális lenne.Hozzáteszem, ha bármilyen tartalom megtalálható más szolgáltatónál is (zenék, podcastok), akkor nem is a Youtube-ot használom, hanem pl a Spotifyt, amiért viszont fizetek.
-
TigerCat
nagyúr
Térjünk vissza a topikot témájához, köszi!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
bads1
aktív tag
kicsit off de remélem befér
Ide is bemásolom az iPhone topikból, hátha több választ kapok:
AirPods Pro-nak van valami alternatívája ami mondjuk egy nagyságrenddel olcsóbb (AP Pro 70k újan legolcsóbban) tehát olyan 40-50k max de hasonló tudású/teljesítményt nyújt? Vagy etalon annyira hogy megéri beruházni rá még ezen az áron is? A 20-30k-s kategóriát sem vetem el ha van értelmes ajánlat.
Főleg zenehallhatás menne, telefonálás annyira nem lényeges mert keveset beszélek.köszi
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
attól függ, mire van szükséged abból, amit a pro tud. aktív zajszűrést nem sok TWS headset tud, az eszközök közötti passowert is csak az Apple és a Beats cuccok tudják. ha ezek kellenek, akkor egyértelmű választás. a hasonló kategóriás Sony drágább, a Sennheiser Momentum is hasonló árban van.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Mate
nagyúr
Tudom, hogy van az összefoglalóban összeírva néhány app, de milyen alkalmazásokat ajánlatok egy kezdőnek? Nem feltétlen baj, ha fizetős, csak jó legyen. Leginkább alkalmazáseltávolító érdekel.
Egyébként egyelőre nagyon tetszik, de iszonyat fura Win után
Illetve vissza akarom állítani gyári, dobozból kivett állapotra. Annak mi a menete?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 10C CPU - 24C GPU - 64 GB RAM - Garancia - ÁFÁ-s
- MacBook Air Retina 13" M1 Chip / 8GB / 256GB / Magyar billentyűzet - 60 nap garancia
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- MacBook Pro Retina 13" M2 8C / 10C / 16GB RAM / 256 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest