Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Sanyi.mTs #149180 üzenetére

    Elmondom én hogy szoktam csinálni Google Authenticator-al - ez ugyan olyankor már nem segít ha megtörtént a baj.. és elég paraszt (és annyira biztonságos amennyire azzá teszed!) megoldás.. de ha valami megy akkor megy.. csak előre kell gondolkodni.

    Ha egyik készüléken sincs root:
    Google Authenticator-ban van olyan, hogy export, ekkor egy QR kódot mutat amit be kell olvasni az új eszközön import-ként. Ez egy ideje már védve van az ellen hogy simán screenshot-al menteni lehessen (FLAG_SECURE) de egy másik készülékkel vagy pl. root-ot használó screenshot app-al azért megoldható, hogy az export-nál mutatott QR kódot elmenthesd (lefotózd) egy képbe amit import-nál visszaolvashatsz. Ennek egy hátulütője van, mégpedig hogy ha hozzáadsz egy account-ot akkor érdemes minden egyes hozzáadott account után csinálni egy QR kód screenshot-ot és azt megfelelő helyre eltenni (én pl. a saját kis KeePass file-omba is meg BitWarden-be is elteszem (BitWarden-be a jpg-t base64-el átalakítva text-ként tárolom)). Ha nincs másik készülék hogy a QR kódot lefotózd akkor PC-vel pl. scrcpy-vel adb-n keresztül is elmenthető egy screenshot-ként a QR kód. Scrcpy-t tud pl. a Lovi27 által is linkelt WebADB: Chrome extension is - betegen egyszerű a dolog vele! De van még más megoldás is, mint pl. a ez az adb-n keresztüli kontrol megoldás (ami szintén az scrcpy-ra alapul) vagy pl. a Google Assistant-t is be lehet állítani arra hogy nézze meg mit lát a képernyőn.. azt meg le lehet menteni.. én ezt mondjuk nem használnám de kétségtelen, hogy megoldás.. több info erről a kettőről itt. Meg hát Smali Patcher-el kiiktatható..

    Ha legalább a régi készüléken van root akkor root-ot használó screenshot app lementi neked a képet amit visszaolvastathatsz ha eltörik a készülék vagy ellopják..

    Ha mindkét készülék root-olt akkor nyilván nincs kérdés.. Swift Backup, Titanium Backup, MyBackup.. bármi egyéb.. egyiken mented, másikon visszaállítod - 100% profit. Nem kell Smali pacher meg EdExposed kutyafüle se. :D

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák