Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Okami68

    csendes tag

    válasz pitiless #9486 üzenetére

    Köszönöm a memóriával kapcsolatos gondolatot, én is így tudtam, ezért a 2x4 volt az alapterv. :)

    A videó kártyás dologgal azonban nem értek egyet.
    Az, hogy alkalmanként játszom, nem azt jelenti, hogy igénytelen vagyok, vagy hogy az újabb játékok nem jönnek szóba. Az elmúlt hét évben volt olyan hónap, amikor játék közelébe se mentem, és volt olyan, amikor hetente több napot élveztem az élményt.
    Az új konfigom összeállításánál a kép- és videó szerkesztési feladatok minél hatékonyabb megoldása az elsődleges cél. Ez mindent felül ír.
    Mindig 5-7 évre terveztem a gépeimet, úgy, hogy ez idő alatt lehetőleg ne kelljen a fő alkatrészeket cserélgetnem (alaplap, proci, vga). Előző három gépemnél ez mindig sikerült, ezért erre törekszem most is.Ha jól csinálom, akkor egy SSD vásárlásán - következő évi terv -, és az esetleges memória bővítésen, netán a proci húzásán kívül nem lesz más feladatom 2022-2023-ig, mint, hogy élvezzem a vasat.
    Nem akarok olyan videó kártyát venni, amit talán már 1-2 év múlva cserélni kell, és az rx 460-al, a megfelelő kompromisszumok mellett, lehetséges évekre tervezni.

    Az ssd-ről szólva, az árakat böngészve azt látom, hogy egy minőségi 120Gb-os 20k környékén van. Az ár-érték arányt, a Windows 10 64 bites rendszert, a szerkesztési műveleteket és a játékokat figyelembe véve jobban járnék a nagyobb, 256 Gb-os ssd-vel. Csakhogy abból a minőségiek már a 30k nyakán vannak.
    Lehet, hogy félreértettelek, de nem látom, hogy a 30 ezres videó kártyámban hol van az a pénzmag, amiből beleférnék egy 20-30 ezres ssd megvételébe.

    A jelenlegi gép sorsa még nincsen eldöntve. Idős szüleim nem kevésbé idős gépének a lecserélése az egyik opció, az eladás a másik. Utóbbiban segíthet, hogy ezen a gépen van egy legális Windows 10 digitális licensz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák