Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wsanyi

    aktív tag

    Üdv. Mindenkinek!

    Bocsánat, ha kicsit OFF a téma! Tegnap, vagy tegnapelőtt láttam egy notebook-ot, amit ASUS jelentett be a Computex-en, és a RYZEN 1700-ra építették. Gamer Notebook. Úgy látom, nagyon bíznak ebben a 8/16-os megoldásban. Ha már az ASUS épít rá egy ilyen komoly notebook-ot RADEON-nel, ez már jelent vmit a játékoknál. Lehet, hogy már az újak tényleg ki fogják aknázni a 8/16 adta lehetőségeket? Akik az FX-re utalnak vissza, azért azt ne felejtsük el, hogy akkor a 2 magos processzorok voltak a legkelendőbbek, és nagyon kevés alkalmazást írtak 1-nél több szálra, viszont mára világossá vált, hogy az órajelet és az IPC-t nem lehet a végtelenségig növelni, viszont alacsonyabb órajelen több mag és szál sokkal jobb hatásfokkal dolgozik, így ezt az utat érdemes járni. Ha ez igaz, és anno az intel is ezzel jött elő, miért ne menne errefelé a piac? Sok játék fut már 8 szálon, onnan csak 1 lépés a 12 és/vagy 16 szál. Csak bele kell programozni, hogy nyisson "egy" új szálat, ha van rá lehetőség. Elvileg nem túl bonyolult. Van olyan kollégám, aki csinált ilyet automatizációs szkriptben, amit én már inkább programnak neveznék, mint szkriptnek, de sebaj. ;)

    A másik, ami nagyon tetszett az a 4/8-as ultrabook. Az egyetlen a piacon, ami 4/8-as. Gyönyörűen vitte a videót, ami a képen futott. Nem lesz olcsó, de aki egy olyannal jelenik meg egy üzleti tárgyaláson, arról tudják, hogy van pénze, és hogy tud vmit. ;) De csak olyanoknak ajánlanám, akiknek van is rá szüksége. ;)

    Szép délutánt és jó hétvégét mindenkinek! Reméljük, most kicsit sikerül odaverni a kékeknek! Főleg, hogy a 10 magos i9-et is deildelni kell. 1000 dolláros CPU-t??? :O

    Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

Új hozzászólás Aktív témák