Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kreon21

    csendes tag

    válasz HSM #4871 üzenetére

    Ez már nagyon off, úgyhogy csak röviden válaszolok.
    Ha elolvastad, amit írtam, akkor láthattad, hogy azt írtam, hogy a teljes költség a tervezői asztaltól a kiszállításig, és a humán jellegű költségektől a gyárig minden cakli-pakli + 10-15% nekem az elfogadható.
    Ha valóban csak kb. 40% a tiszta nyereség az Applenél, akkor valamit nagyon elszúrtak, mert az alkatrészek ára töredéke a kész termékeik árának. Nem kellene annyit elverni a cégközpontokra, a marketingre és hasonlókra. Vagy azt is megemlíteném, hogy nem kellene offshore számlákon tartani az eltitkolt milliárdokat, hanem tisztességesen le kellene adózni az USA-ban. Mindjárt kiderülne, hogy az a 40% tulajdonképpen 200-500%.
    Azt sem tudom biztosan, hogy a korábbi árak mennyire tükrözték a valóságos költségeket, de nem hinném, hogy a 2010 körül vásárolt ADATA XPG Gaming series DDR3 1600 8GB 4GBx2 RAM-om, amit 15.000 forint alatt vettem olyan nagy veszteséget jelentett volna a gyártónak. Ha kicsit buktak is rajta, nem hinném, hogy belerokkantak volna.
    Ehhez képest több csíkszélességet léptek azóta, vagyis a gyártás sokkal olcsóbbá vált, a kihozatali arány is sokat javulhatott, mert a DDR4 nem most indult. Továbbá a Forint sem gyengült sokat, így a 16 GB-ra a 45-85.000 Ft. árnak nagyon sok. Ha azt számolom, hogy az áraknak elvileg feleződni kellett volna ezen idő alatt (HDD, SSD és RAM áraknak elvileg gyors a felezési ideje), akkor ez azt jelenti, hogy nekem ugyanennyiért kellett volna megvegyem az én 8 GB RAM-omat. Vagyis két lehetőség marad. Töredékáron jutottam hozzá akkor, vagy most szálltak el irreálisan az árak?

Új hozzászólás Aktív témák