- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #2650 üzenetére
*"betanak" a 16.7.3-at hivom a wattman miatt.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Laja333
őstag
válasz #Morcosmedve #2651 üzenetére
Feladom ezt a Wattman-t egyelőre, úgy sz@r ahogy van...
Beállítottam egy magasabb venti sebességet tuning miatt, de már kezdett elég hangos lenni, és nem akart 81-2 °C-ról lehűlni. Gondoltam jó, visszaveszem gyári ventiprofilra, hogy akkor legyen halk,és már az se érdekel ha 85°C lesz. Erre nem megy 77 °C fölé, és halk is... Tuningolt órajelet változatlanul tartja. -
füles_
őstag
ASUS RX 470 has been pictured
Már azt hittem hogy erre is azt a batár nagy hűtőt fogják rakni
Remélem hogy lesz RX 470-ből 8 pines kártya(#2639) myckey
Az a fogyasztási érték amit a GPU-Z mutat csak magára a GPU-ra vonatkozik,az nem az egész kártya fogyasztása[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sapphire RX480 Nitro+ OC RushKit venti kipakolós
Kicsit bohóckodik de a kártyát jól bemutatja. -
=WiNTeR=
senior tag
Sziasztok!
Adott egy MSI P67A-GD65 b3 alaplap melyben egy 2500K ketyeg jelenleg. Ide jönne egy Sapphire RX480 Nitro+, de az alaplap esetében nem tudom, hogy kompatibilis-e a VGA-val úgymint legacy vs UEFI VGA BIOS. Tud valaki erről valami konkrétat mire lehet számítani?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Puma K
nagyúr
A GPU-k (és CPU-k, stb) alapjául szolgáló szilícium lapka ami egy szilícium korongon (slicon wafer) van, eltérő mennyiségben és minőségben sikerül a gyártás során: GLOBALFOUNDRIES Sand to Silicon
A szivárgási áram működés során egy kész szilíciumlapkánál állandóan jelenlévő tényező, amit a gyártástechnológia fejlődésével-csiszolásával lehet csökkenteni a gyártó részéről a gyártáskor és azután szerzett tapasztalatok alapján.
De ezt a szivárgást teljesen megszüntetni nem lehet, sőt az AMD-nek ezzel nem is olyan rég volt problémája:"A legutóbbi pénzügyi jelentés szerint az AMD legalább 33 millió dollárt dobott ki 20 nanométeres GPU-k tervezésére, melyekből végül csak tapasztalat lett, piacképes termék nem. A problémát a magas szivárgási áram okozta, nem lehetett kordában tartani a grafikus processzorok fogyasztását. "
Forrás: A Sarkcsillagból merítenek erőt az új RadeonokHa megvannak ezek a tapasztalatok mondjuk (csak írok valamit) 20ezer egység gyártása után akkor a gyártósoron lehet módosítani és az addig tapasztalt hibákon finomítani vagy megszüntetni azokat (attól függően mik az elképzelések a cégnél a saját termékével kapcsolatban amit a piacra szán és el akar adni).
Az oké, hogy van a gyártó által készített alap-referencia felépítéstől eltérő egyedi nyákos és egyedi hűtős példány amik közül elvétve néhány tudja az 1400Mhz-cet, 59°C-on játékban, de az már más kérdés, hogy a szoftver amivel tuningolták (ezt még csak a Wattman tudja) tudja-e tartatni a GPU-val azt az órajelet és nem esik be az alá másodpercenként 100-200Mhz-cet ugrálva órajelben és így teljesítményben, akár gyári alap órajelre terhelés alatt amikor igazán szükség lenne az erőre.
Plusz az első verziós GPU-k nagy átlaga szerintem nem fogják tudni normális azaz hűthető hőmérséklet mellett hozni ezt az órajelet.Ezért is mondják, hogy a tuning az lutri és aki nem akarja az alkatrészeit kinyírni az tesztel... alaposan tesztel és csak azután véglegesít bármit 24/7-re.
Erre jön még rá a VRAM ami megint nem mindegy melyik gyártótól van (Samsung, Micron, Elpida, Hynx stb) és melyik generáció (DDR3, GDDR3, GDDR4, GDDR5, GDDR5X, HBM1-2) mekkora gyári órajelen.
VGA tuningnál meg akkor van értelme az egésznek, ha a GPU-ból és a VRAM-ból is az elérhető és még hűthető stabil-hiba nélküli maximumot kihozzuk.
Nem szokott meglódulni egy kártya sem ha csak valamelyiket húzzuk egyedül.
Kell mind a kettő mert az adja a kártya összteljesítményét.Viszont a memória ha nem jófajta (Elpida-n kívül kb mindegyik jó...) akkor hamar véget érhet a történet és értelmetlen a kártya tuningja ha a memóriát nem lehet a gyáritól (típustól függően) pár száz mhz-cel magasabb órajelen üzemeltetni stabilan hiba nélkül. Viszont a memória egy VGA által felvett áram elég nagy részét kiteszi, így ha azt nincs külön hűtve megfelelően akkor arról gondoskodni kell, mert szétsül, aztán a forrasztások elengednek és jönnek a grafikai hibák majd a használhatatlan VGA... ami kezdetben 3D-ben hibázik végül 2D-ben sem tud hiba mentes képet adni mert szétesik a kép... végül nem ad egyáltalán képet és kész ennyi volt a VGA. Lehet sütögetni meg trükközni de az már nem lesz olyan mint gyári állapotában volt, és később megint elkezdi a grafikai hibákat csinálni amik utána állandóak lesznek
Szóval aki tuningol és nem ész nélkül csinálja annak sok mindenre figyelnie kell és ki kell tesztelni alaposan mi az amit az adott komponens bír.
Helló!
A 0.8.9-es GPU-Z szerint UEFI kompatibilis azaz ott a pipa, szóval jónak kell lennie:
Az alaplap oldalán is van ezzel kapcsolatban infó: ClickBIOS: Easy-to-use UEFI BIOS interface
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Malibutomi
nagyúr
Tuninggal nemigen lehet karositani az alkatreszeket, max tulfeszelessel, azt meg bajos kitesztelni....hogyan? Elfustol vagy nem fustol? Plusz meg ha tul is van feszelve lehet hogy csak 1-2 ev mulva karosodik, akkor sem biztos hogy elromlik, csak esetleg mar nem birja az orajelet visszabb kell venni. Ezt is bajos lenne kitesztelni.
-
Puma K
nagyúr
válasz Malibutomi #2660 üzenetére
A túlzottan magas fesz mellett a hő az ami megöli az alkatrészeket ha nincs vagy nem megfelelő a hűtés, mert a forrasztásoknak nem tesz jót hosszútávon az állandó magas hőmérséklet.
VGA esetén erre főleg a memória az ami érzékeny, de VRM-nek se tesz jót ha 100°C felett jár tartósan.10éve a gyári hűtős Inno3D 6800GT-met, folyamatos napi 8-16órányi TES: Oblivon (és a többi többi játék) közben a GPU 93°C-on járt terhelés alatt hónapokig.
Gondolhatod a többi része a kártyának milyen meleg volt.
Az Nv driver akkor még mutatta a GPU hőmérsékletet és abban az időben tapasztalat-tudás hiányában (nem olvastam teszteket és nem fórumoztam annyit akkoriban) nem gondoltam, hogy a 93°C káros lehet hosszútávon mert a max az 105°C volt a skálán, azt meg nem érte el a kártya... vagy csak nem láttam.Pár évvel később egyik koma oda adta az Asus 7900GT-jét hogy nézzem meg mi a gond vele.
A VRAM egyáltalán nincs hűtve... a korábbi élményeim alapján kapásból ráerősítettem egy 12cm-es ventit a kártyára úgy hogy fújja rá a levegőt max fordulaton és elkezdtem játszani. Nálam nem hibázott akkor az első próbák során. Havernál is teszteltünk. Nála a gépház egy asztalba volt téve... a grafikai hibákat már 10 percen belül terhelés alatt produkálta. A gépházat kiraktuk a "kemencéből" az asztal mellé s vett egy másik VGA-t, plusz ventilátorokat. A 7900GT-t megtartottam, mert a cimborának nem kellett. Használtam kb fél évig gond nélkül extra hűtéssel az akkori 7600GT-m helyett-mellett a 7900GT-t. Egy ideig hiba mentesen működött, majd az idő múlásával egyre többször és egyre durvább grafikai hibákat produkált. Végül kikerült a gépből.De ismerősi körben anno MSI 8800GTS 640MB VGA is döglött már meg mert nem volt megfelelő házba téve kellő házhűtés mellett.
Monitorozni kell a hőmérsékleteket ha variálunk a gépben bármit is.
Saját véleményem és tapasztalatom szerint sem a CPU sem a VGA nem jó ha 65-70°C-nál melegebben jár 100%-os terhelés alatt.Nem nevezném egészségesnek hosszú távon ezt sem:
AMD Radeon RX 480 - Heating Up - Metro Last Light 4KEz már nagyon nem jó:
AMD Radeon R9 Fury - Sapphire R9 Fury Tri-X: IR / Heating Up - Default BIOS (Furmark))
Max 115fok a VRM...Legfrissebb magas hőmérséklettel kapcsolatos tapasztalatom:
A 4790K procimat pl addig nem is terheltem míg alul nem feszeltem és ki nem teszteltem, hogy bírja-e a 4.4Ghz-cet 1.115v mellett, mert a dobozból kivéve és az alaplapba berakva 95°C-ra felment 100% terhelés alatt... most meg megáll 71°C-nál 26°C-os szobában.A saját és ismerősi körökben tapasztalt hibák után senkinek nem döglött meg több alkatrésze. Csak annyira új volt mindenkinek a nagy teljesítményű VGA, hogy a hőmérsékletekre a nagy játék közepette külön senki nem gondolt, hogy gondot okozhat.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
Érdemes csekkolni a videót és az infókat amiket közben megemlít
RX480@1700 (Liquid Nitrogen!)
Érdekes amúgy hogy stabil csak 1600-on volt fölé nem tudtak menni mert visszahűlt túlságosan a gpu és eldobta magát.Illetve egy moddolt bios amit kreált (ref hűtőhöz nem ajánlja inkább combosabb custom vagy víz): [link]
"TDP up to 225 W (+50 %)
Voltage unlocked to 1.40 Volt"Az is érdekes, hogy valamelyik videóban ha jól vettem ki pont azt ecseteli, hogy adott esetben nagyobb felárat nem igazán éri meg egyik custom sem ha amiatt vesszük hogy nagyobb OC-ban reménykedünk. Szerencsével és nitrogénnel lehet összehozni 1600 körüli stabil beállítást ami viszont nem ajánlott 0/27-es használatra. Ellenben egy jó hűtéssel vagy vizezve az 1500-as OC elég valószínű és használható 0/24-ben.
Szóval aki esetleg tuningban és vízben gondolkodik kb nyugodtan vegyen inkább jóárasított refet fc blokkal aztán essen neki sanszos előrébb lesz mint egy custom megoldással.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
A PCI-E plusz fesz terhelésre gondolsz ? Ezzel kapcsolatban is említ ezt az valamelyik videóban.
Persze OC saját felelősségre a továbbiakban is, semmire nincs garancia .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
HSM
félisten
"Persze OC saját felelősségre a továbbiakban is, semmire nincs garancia ."
Ez így nettó hülyeség. Ki lett mérve, hogy még gyári beállításokon is határon mozog az áramerősség felvétele a kártyának a PCI-E slotból a PCI-E patch után is. Nem fesz, áramerősség. Ami a legkisebb tökéletlenségnél úgy fogja megsütni a foglalatot a lapon egy alaposabb tuningnál, hogy öröm lesz nézni. -
Omli85
őstag
Én is olvastam az infókat meg követek pár OC-s figurát is és annyira azért nem katasztrófális a helyzet mint ahogy az tálalva van. Plusz érdekes módon nem hallani, hogy tömegesen füstölnének el a deszkák a 480-as konfigok alatt... Pedig aztán boldog boldogtalan piszkálja tuningolgatja.
Az meg, hogy valaki kicsit sem figyel oda és ész nélkül tolja az oc-t és megsüti a lapját mert nem tájékozódik az szerinted nem saját felelősség ? hagyjuk már...ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
korcsi
veterán
Custom kártyán mért valaki részletes teljesítmény felvételt (pcie-8pin)?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
HSM
félisten
Az egy dolog, egy 10 perces tuningot kibír-e egy zsírúj konfigban, és az egy másik, hogy fog vislekedni, ha úgy használod, egy random gépben, amibe megveszed.
Nálam a látottak alapján a ref az kizátólag tuning nélkül jöhetne szóba. Úgy oké, de húzva szvsz már nem.
Az nem felelősségvállalás, ha ész nélkül megsütöd a lapod... Legalábbis az én szótáramban.
(#2668) tailor74: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Akkor jó a ref, ha 1350 mellé tudsz jó feszt rakni, meghűtöd 50C körülre max és megmarad 160-170W, na ezt viszont nem éri meg, mert lassan annyiból még egy refet lehet venni.
Más esetben, látszik, hogy inkább 200W környéke a kártya OC-val, ha màr órajelet is akarsz vele tartatni.(#2671) cain69: Igen, 12xx es órajelen éppen belefér a limitbe, de ott ki is fújt, max mint írtam ks mákkal lehet OC vagy nagy kisebb mákkal, de meghűtve. Mind a két eset tart a nullához, ezért a refet ne vegyük tuning célokkal.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Omli85
őstag
Igazából fene tudja sok helyen azt írják már alapon kitolt powerlimittel is határon vagy felette van OC esetén meg aztán végkép... más tesztekben meg megint más... láttam olyan teszteket ahol meg már 90W körüli értékekről beszéltek.. szóval jah... ténylegesen ez mennyire para jelenség és mennyire generált dolog azt nem tudom. Gondolom ha megkapta a plecsnit akkor belefér a szabványba, illetve az AMD se kockáztatna meg szerintem egy valós veszélyes probléma eltusolást főleg most és főleg ezzel a szériával mert ha elkezdenek dögleni a lapok a vga miatt akkor kb le is húzhatja a rolót.
Azt sem kell elfelejteni azért hasonló értékek tapasztalhatók más kártyák esetében is PCI-E terhelést illetően közelmúltban is voltak és régebben is és mégsem lett belőle katasztrófa.Én sem azért linkeltem a videókat, hogy akkor most aztán ez proof és márpedig akkor mindenki vegyen refet és vizezze le és mehet az 1500-as oc...és nem is tény ként írtam azt amit írtam (még ha kicsit félreérthető is amit írtam)... csak megosztottam mint érdekes infót. Hogy ki mit kezd ezzel az infóval az nem az én dolgom .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
and1ao
őstag
-
törölt tag
részletes DEVIL videó bemutatással, szétszedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
[link] Itt leírja hogy mi a tapasztalat a hűtésekről. Nem lehetett volna pár centivel nagyobb hűtést tervezni a zafírba...
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Malibutomi
nagyúr
Amit irsz igaz, hogy a hotol halnak meg a kartyak, de ezt nem az fogja okozni hogy huzol rajta 50-100MHz-et plusz feszultseg nelkul.
Az max par fokot melegit rajta.
Ha nincs hutve a VRM es a RAM akkor alapon is el tud pusztulni egy ido utan, pont ahogy a peldadban irtad. Ezt megint csak kitesztelni nem tudod.
Ezert kell megnezni milyen kartyat veszel, aminek jo a hutese.
Mert azt nem lehet kitesztelni hogy 1-2 ev utan tonkremegy rajta valami mert nincs megfelelo hutese.Szoval ez nem tesztelgetes, csak jozan esz kerdese, ha olyan kartyat vesz valaki amin ninvs vram hutes, akkor azt nem tuningolja ha van esze.
Ma mar nem igazan gyartanak olyan magas homersekleten uzemelo kartyakat mint regen, de egyebkent 80-85 fokig meg tokeletesen jo az alkatreszeknek.[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
960:
480:
A Strix OC se sütötte meg a lapokat pedig durvább tüskék vannak ott akárhogy nézem. És mit írtad is a nagy kiugrások sokkal veszélyesebbek lehetnek adott esetben.
Ettől függetlenül abban igazad van, hogy OC esetén ez az érték megugrik és fokozza az esélyét a meghibásodásnak. Félreértés ne legyen nem kötekedni akarok és flamet se akarok indítani csak volt már ilyen jelenség és akkor se dőlt össze a világ .Azért mondjuk OC-vel is jó lett volna ha mérnek egy 480-at, hogy ott mit kap a PCI egyből egyszerűbb lenne levonni a következtetést megéri e kockáztatni egy kis plusz teljesítményért .
[ Szerkesztve ]
-
-
huskydog17
addikt
Ekkora egy szánalmas tesztet és ekkora idiótákat!
Azt írja:
"I can tell you already that the OC mode runs completely silent, hence there's no real point to actually run the silent BIOS mode whatsoever, think of it more in the lines of a fail-save BIOS I'd say.""When you purchase this card, I assume everybody will use the fastest BIOS mode at 1330 MHz as the slower mode makes no sense at all as even at the OC mode is in fact is completely silent."
Le sem tesztelték a Silent BIOS-sal! Akkor hogy mernek ilyet állítani? Ja hogy nekik scheiß egal a nagyon magas hőmérséklet? Na itt veszítették el az összes hitelüket a szememben. Meg sem említik, hogy a Silent talán bő 10 fokkal hűvösebben tartja, ja persze, le sem tesztelték, egy 35 oldalas tesztbe nem fért bele, de az igen, hogy a Polaris architektúra slide-jait újra bemásolják egy teljes oldal erejéig!
Itt (is) csak a végtelen parasztvakítás megy: OC, OC, OC!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
D.Orion
veterán
válasz huskydog17 #2685 üzenetére
Szeptember közepén végén tervezem RX480 vagy RX470 vásárlását. Ha addig nem, akkor majd nálam/általam kiderül, hogy mennyire lehet visszafogni a chip étvágyát. Nálam nem lesz semmilyen OC. Szépen alulfeszelem az egész kártyát, aztán hót nem fog érdekelni, hogy 10%-al lassabb lesz, mint egy széthúzott társa ami már kacsingat a 200W felé. Mennyi is lesz a 10%, 6fps? Bruhahahha
Attól függ csak,hogy 470 v. 480, hogy fHD max detail-re elég lesz-e a kisebbik.
-
exedoc
senior tag
válasz malacka87 #2678 üzenetére
Hát ez nem túl biztató, és nem először olvasok ilyet. Kicsit csalódás, hiszen évek óta Sapphire-jaim voltak. Még a végén KVG kollégának igaza lesz. Ha nem hoznak ki egy normális hűtést, esetleg Vapor-X-et , akkor nálam most kiesett. Persze ott kérdés lesz, hogy az megint mennyire lesz feláras, illetve milyen hosszúra sikeredik a kártya, nem szeretnék egy újabb 32 cm-es szörnyeteget a gépembe.
Egyre vonzóbb az XFX, meg még MSI játszik, de ott megint kérdés az ár, illetve szeretnék már látni több tesztet ezekről, összemérve a custom-öket. Hát várunk. Ez van. Türelem rózsát terem.
-
huskydog17
addikt
válasz D.Orion #2686 üzenetére
Én novemberre, de a jelenlegi árakat és készletek utánpótlását figyelembe véve nálam egész biztos, hogy a 470-es lesz a befutó ilyen horror árak mellett.
Az alulfeszeléssel csak ésszel és óvatosan, mert az hosszú távon ugyanúgy árthat a VGA-nak, mint a túl magas feszültség!
Amúgy igen, az ilyen +3-5%-os OC-kért (e-penis növelés) elkérnek jó nagy felárat amiért a vásárló csökkentett élettartamot kap kritikán aluli hűtéssel és sokan ezért még tapsikolnak és a média ezt jónak tartja (tisztelet a fehér hollóknak).
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
korcsi
veterán
válasz Zeratul #2688 üzenetére
Szerintem a helyes kifejezés, hogy javítottak rajta. OC nélkül határon van, a teljesítmény elosztási arányok meg gondolom fixek, szóval ha kap egy combos OC-t, akkor megint megterheli az alaplapi csatlakozót, bár szerintem ez nem probléma.
(#2691) huskydog17
"Az alulfeszeléssel csak ésszel és óvatosan, mert az hosszú távon ugyanúgy árthat a VGA-nak, mint a túl magas feszültség!" WTF???[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
TTomax
félisten
válasz Zeratul #2694 üzenetére
Nem mintha a 6pines tápcsati visszafelé szabványosan lenne bekötve,de hát az meg kapott egy kapcsolót a crimsonba,hogy a régebbi tápok nehogy lefeküdjenek...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Puma K
nagyúr
válasz =WiNTeR= #2674 üzenetére
Ezen infók alapján igen.
"Ha nincs hutve a VRM es a RAM akkor alapon is el tud pusztulni egy ido utan, pont ahogy a peldadban irtad. Ezt megint csak kitesztelni nem tudod.
Ezert kell megnezni milyen kartyat veszel, aminek jo a hutese."Igaz kitesztelni nem lehet, mert nincs program ami külön monitorozza egy kártyán ezeket a részeket, de sejthető ha a GPU 65°C-nál nem melegebb akkor max +10-20°C-ot számolva pl a VRM-re sejthető, hogy nem lesz gond.
Valóban csak olyan kártyát szabad megvenni aminek a hűtése megfelelő és mindent hűt amit kell. Ennek meg manapság könnyen utána lehet járni."Szoval ez nem tesztelgetes, csak jozan esz kerdese, ha olyan kartyat vesz valaki amin ninvs vram hutes, akkor azt nem tuningolja ha van esze."
Azért ha egy kártyán (már a referencián is) 8pin+6pin meg 8pin+8pin-es tápcsatik vannak akkor azért azok fognak is fogyasztani rendesen. Nem hiába tették rá már alapból.
Régebben ugyebár tápcsati nélküli VGA-k voltak, aztán jött a molex csatlakozó aztán 6pin és így tovább.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Azert az nekem vicces, hogy eddig altalanosan elfogadott, es sok tesztben is emlitett az volt ugye hogy 75W PCIE slot, 75W 6 pin.
Most ebben amit te linkeltel, mar megy a zabhegyezes, hogy igazabol a slot csak 5.5A vagyis 66W, es emiatt meg a javitassal is felette van az AMD a 70W-al....Ez mar nekem eroltetett kakan is csomot keresunk hozzaallas.
(#2696) Puma K
Igaz kitesztelni nem lehet, mert nincs program ami külön monitorozza egy kártyán ezeket a részeket.
Igazabol van van, GPU-Z, HWInfo, MSI AB. Ez a kartyatol fugg, a legtobb kartya a VRM monitorozasra ad lehetoseget, a VRAM-ra tenyleg csak a jobbak (pl nekem a 290X lightning siman AB-ben is monitorozhato volt, a memoria, vrm kulon)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #2697 üzenetére
Mert nem ismered a PCI-E szabvány ,de attól még az mindig is 12V-on 5.5A volt ami 66W,a többi az 5V,amit a vga nem lép át...btw ha valóban 70Won marad az nem jelenthet problémát.
(#2699) Zeratul
Nem egészen erről van szó,a régebi tápok nem igazán tudták a 6pines PCI-En a 75Wnál többet,lévén akkor az még nem volt szabványos,bár szerintem nem sok ilyen táp lehet már...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Malibutomi
nagyúr
Tudom hogy az a szabvany, nem is ez a lenyeg, hanem hogy a 75W volt az altalanosan elfogadott, amit sok tech ujsagiro is igy emlegetett, most hogy elojott ez a problema, most mar tizedre pontosan citaljak a szabvanyt.
Csak egy pelda egy perces kereses utan, az Asus 950, amirol sok helyen volt review, es mindenki leirta milyen popec, hogy nincs rajta tapcsati, hanem 75W fogyasztasbol mukodik....a szabvany az senkinek eszebe sem jutott. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest