-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
no itt a 486 vlb rendszerem bele, normalisabb vlbs kartya sajna meg hianyzik.
Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1
Intel DX4 100
Sharp 60ns FPM 72 pin 8M x2
Cirrus Logic GD5428 1M VLB
Winbond I/O VLB
Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA
Roland RAP-10 ISA
Gravis Ultrasound 3.74 1M ISAfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
arn
félisten
Koszi sracok sajna a proci csak wt caches, de majd szerzek egy wb verziot. Erkezik majd hozza egy elso generacios fireball vinyo is, ami 95ben nagy sztar volt.
Ramnal itt volt, hogy ketoldalas, akkor csak minden masodik slotba lehet tenni? Mashogy nem igazan akar elindulni.
Cache bovitesenek van ertelme?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bacsis
Közösségépítő
Hmmm, tényleg nyálcsorgatós smyle
Mennyi Cache van most benne? 256k-ig mindenkép érdemes bővíteni, 256-ról 512-ra már nem hoz sokat, pár százalékot, szal arra nem érdemes már milliókat költeni.. persze ha van megfelelő Cach IC-d bele, ártani nem fog neki inkább a sebességre gyúrj rá...
RAM-oknál nem volt jelentősége hogy egy vagy két oldalas, pakolhatod a lapba bátran mind a 4 foglalatba -
arn
félisten
válasz bacsis #45106 üzenetére
hmm... erdekes, nem akart ugy menni, lehet szar a foglalat? majd lecsekkolom, mert ugy emlekszem, hogy az elso harom slotban volt ram, eredendoen, 1-1-2-0 felallasban. a 2-2-0-0 nem ment, csak a 2-0-2-0.
persze, 256k cache van benne, ez talan a legjobb vlbs lap, amit valaha csinaltak, 1 megaig lehet boviteni. egesz gyors igy is a pcios rendszerhez kepest.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
nincs vkinek c300a+bh6 elado?
-
ontheground
tag
csúnya Slot1 műhelygép. sokáig eladó volt a Compaq SP/EB lap, de a kutyának se kellett, ezért inkább összeraktam megint a masinát, szőröstől-bőröstől egy szép nagy alaplap tálcára. Régen egy nehéz házikóban volt, állandóan szehettem le az oldalát, ha valami friss régi hardvert tesztelni akartam, most valami ládát vagy sörösrekeszt akarok neki találni.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Ranagol_5 #45113 üzenetére
de lattam, csak akkor meg erdekelt annyira - elhappolni meg nem akartam ugy mas elol, hogy csak nehezek lenne nalam gondolkodom 1998 bundlen, mert osszejott par cucc hozza, es erdetileg p2b + p2-450 kombo volt tervbe veve. de a bh6+c300a kedves volt a szivemnek - olyanom volt - hasznalatra meg ua.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
arn
félisten
válasz #68216320 #45116 üzenetére
a tobb memorianak inkabb a ddrel lett jelentosege, vagy a 30 pinnel a bankok kitoltesehez korabban inkabb azert raktak bele tobbet, mert az volt egyszeruen skalazhato. amikor a dx2-66 elterjedt volt, kb 8m volt a gepekben.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
azt akartam is kerdezni, hogy a vlbs vezerlon hol a fenebe van altalaban a vinyoled pinje? radugtam a vegen talalhato pinekre, egyiken vilagitott folyamatosan, de lenyegeben egyiken sem mukodott rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz #68216320 #45116 üzenetére
Az úgy megy, hogy az adatbusz szélessége:
386SX => 16 bit
386DX-486 => 32bit
P1 => 64 bitA memóriák 'szélessége':
SIMM: 8 bit
SIMM32: 32 bit
SD: 64 bitA SIMM32 az a széles EDO vagy FPM modulokat jelenti, illetve az 'SD' az ~ az SD hosszúságú SD vagy EDO modulokat. Mer' ugye olyan átok is volt, ráadásul hol 3.3, hol 5V változatban...
Szóval 386SX kér két SIMM-et.
386DX - 4 SIMM
486 - 4 SIMM vagy egy SIMM32
P1: két SIMM32 vagy 1 SDLáttam föntebb kérdés volt: EDO-FPM korban is volt 'kétoldalas' modul, illetve lap, ami nem szerette egymás mellett a nagy kapacitású modulokat.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Chris82
senior tag
Összeállt végre a retro gép
ABIT BE6 II
Pentium II 400Mhz
Matrox millenium G200
STB Blackmagic Voodoo2 SLI
Soundblaster CT2290
768Mb Ram
LG F900B Flatron CRTJöhet a következő projekt
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
jol sejtettem de az asus supportot nagyon birom... a 94/95os laphoz van 99es bios. ez azert nem gyenge - akkor ez minimum negy generacionyi tamogatas - hol vagyunk ettol most?
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
mongy a lapban meg nem flashelheto eeprom van, most hackelgetni meg nem fogom
-
Vladi
nagyúr
asus 9800 gt-re milyen 3rd party aktív hűtést lehet és érdemes felszerelni?
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
arn
félisten
486nal mi szamit jo hdd sebessegnek? Pl a core teszttel...
-
-
arn
félisten
ez nem lehet tul gyakori nexgen vlbs lap.
-
cbmfan
őstag
kaptam pár Realmagic Hollywood+ kártyát. ezt milyen DVD lejátszó kezeli Win98 alatt?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Ádyka
őstag
válasz cbmfan #45140 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy csak a sajátja, ami a driver lemezén volt.
Annó 2000 körül minden szart megvettem a gépbe, többek között egy ilyet is, asszem 16K körül. Végül is csak a TV-out miatt kellett, nem akartam én P100-on DVD-t nézni.
Aztán észrevettem, hogy az átkötő kábel mennyire lerontja a képet a monitoron, tök homály lett tőle.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
arn
félisten
finomhangolom a vlbs dx4et, a memoria szepen skalazodott, de a vinyos eredmenyek tobb, mint furak
nem tudom mi a franc lehet a gond, de a buffered read alacsony, es ez limitalja a linearis sebesseget is. amit viszont nem ertek, hogy lehet a "linear verify speed" tobb, mint a bufferelt olvasas? kb az tunik realisnak, az szepen csokken a lemez vegeig.
van ket vezerlom, mindketto winbondos. az egyiken lehet vlb timingokat is allitani a pio mellett - erdekes modon ha 33mhz beallitasra veszem az 50 helyett (ugy gondolnam, hogy ez az idozitessel fugg ossze), lassabb lesz. es a linear speed 1500 helyett mar csak 1000 kornyeken van. a masik vezerlo alapbol ennyit visz, azon nem talaltam jumpert a timingra.
a lapon a gyorsabb vlb timing van beallitva, es van meg egy "delay", "no delay" jumper is, de arra semmi valtozast nem tapasztaltam. a biosban t2, transparent - ezzel volt a leggyorsabb a video.
probaltam hasonlo eredmenyeket keresni a neten vlbs konfiggal, egyet talaltam is, ahol szinten hasonlo volt a jelenseg. a dma hianya miatt van? remlik, hogy anno volt multiword dmas driver, es attol megugrott, de dos alol senki nem hasznalta.
itt pl hasznaltatok vmilyen drvt dos ala? milyen vezerlo volt?
[ Szerkesztve ]
-
-
RexMaximus
senior tag
Valamit kerestem es belefutottam, van nehany jo foto itt, gondoltam megosztom - [link]
Temaosszefoglaloba nem lehetne ilyen linkgyujtemenyt is bedobni ahol ilyesmiket talalhatunk?
-
arn
félisten
a biosban en nem talaltam erre semmilyen informaciot (csak block mode van), a kep alapjan pio4 modban megy, dma nem aktiv... nalad 2es dma modban megy.
a vezerlochipeknek utananeztem, az egyik 94es, a masik 95os, amit mar pcihoz is csatoltak, tehat igazan kesoi dbok. az fps benches eredmenyek alapjan a vlb vezerles nem tunik lassunak.
nem win98 alol inditottad?
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz RexMaximus #45144 üzenetére
Bármit berakhatunk, akár ezt is
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest