-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Doshoz kell szvsz az a util, a biosnak is listaznia kell... Szeddj ki minden felesleges kartyat a tobbi slotbol, meg tiltsd le a felesleges dolgokat a biosbol, lehet utkozik vmivel, es foglald le az irqt, dmat az isas cuccoknak. Ha ok, utana vissza lehet pakolni mindent.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Chris82 #44600 üzenetére
Kezdésnek szerintem próbálkoz egy Voodoo2-vel...
Teelpísd fel, a sima Unreal-t nem ismerem, de az Unreal Tournamentnél indításkor bejön az ablak és ki lehet választani hogy miben rendereljen... lehet neked is be kéne állítani hogy Glide-al rendereljen, szal lehet működik a kártya csak nem az van beállítva a játékban... esetleg nézz meg más játékot, pl Quake vagy az UT...
ha nem látja az eszközkezelő akkor nem is lesz mit konfigurálnod...
ha azt mondták hogy jó akkor 1: vagy átvágtak, 2: próbálkozz az újrailelsztéssel -
-
-
válasz Chris82 #44610 üzenetére
Talán ez ? , adhat támpontokat. Az a baj hogy ebben a konfigomban az Awe nem PnP- s. Viszont ha PnP- s lenne, akkor amúgyis a jumperelés helyett a CTCU- val állítottam volna be az erőforrás-foglalását, onnantól kezdve meg ugyanaz a procedura mint a jumperesnél. A másik dual Awe/GUS konfigom még nem került blogba de az elv ugyanaz mint ennél ( ott az Awe PnP- s, mivel Gold van benne, ami csak PnP- sben létezik ).
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Chris82 #44612 üzenetére
Ez nem mindíg van így sajna. A jumperes változat előnye hogy be lehet betonozni a beállításokat, azonban ehhez tudnunk kell mely erőforrások nem ütköznek másokkal. A blogban amiatt bonyolultabb mivel GUS van mellette, azonban csak magában az Awe általában gond nélkül működik Win98 alatt is ( ha nem konfigoljuk dos alatt előtte a CTCU- val, akkor is ).
-
arn
félisten
válasz DarthSun #44611 üzenetére
Ctcuhoz kell vmikor wines konfiguralas... tehat eloszor winnek kellene mukodnie, ki is irja a ctcu. De az a min, hogy a bios listazza. Goldbol van nem pnps is: ct4540.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz Chris82 #44614 üzenetére
Biztosan nem lehet megmondani, de ezek a kártyák időállóak, nekem csak egy Awe32 van mely hibás de annak is "csak" a vonali/végfok kimenete szállt el, tehát a driver felismeri csak nem ad ki hangot.
delayed transaction jelentősége csak az EMU>DAC timmingben van ( melyről nem is nagyon tudtam - arn kolléga fejtette ezt ki bővebben ).(#44615) arn : nem néztem utána, alapból gondoltam hogy a Gold már csak PnP- s
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Chris82 #44614 üzenetére
A pnpt nem veletlenul hivtak plug and praynek... Amikor kikopott az isa, illetve megjelent az xp, hasznalhatova valt, addig sok szivas volt vele. A 8 bites es 16 bites bus idoziteseket allitasd be 8t, 4tre, de ez inkabb csak a dma kezelessel fugg ossze, attol detektalnia illene a kartyat.
Bios latja? Kapcsolj ki minden integralt vackot, amit nem hasznalsz, zabaljak az eroforrast (floppy, ps2 port, soros port, parhuzamos, vezerlok, etc).
Retro gepnel egy win98at korrektul telepiteni nem olyan egyszeru nalam harom hangkartya van a gepben. De az awe pl osszeveszett az usbkartyammal is.
-
-
Chris82
senior tag
Esetleg próbáljam meg telepíteni a windows-t csak a hangkártyával és a videókártyával, a többit pedig utólag?
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
win 98-at dobtam fel egy PIII-ra, és boot után követeli a PS2 egeret, de nincs. Valahogy át tudnám ezt ugrani? -
>erika<
újonc
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Birtokomba került egy NVIDIA TGY859 S5P
T123XA-P1-A1 processzor
Nem értek hozzá. Ez mi? Mihez lehet felhasználni? Vagy esetleg ér valamit? Eladni....
Köszönöm szépen ha segítetek. -
unclefucka
senior tag
válasz >erika< #44622 üzenetére
Szia!
Készíts róla egy képet nekünk, hogy könnyebben be tudjuk azonosítani.
A kódsor, amit leírtál valószínűleg a gyártási adatait tartalmazza, a típusát illetően nem ad felvilágosítást első körben.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz Chris82 #44620 üzenetére
Ez a legelso lepes, szeddj ki mindent ha gondod van. A bios bootnal listazza pnp kartyakat.
Ez egy eleg jo tutorial win98os doshoz sbpnp kartyakhoz.
[link][ Szerkesztve ]
-
Configurator Managert kér, pontosabban a CTCU-CTCM csomagot kéri a telepítő, de a hibaüzenet rosszul van megfogalmazva, hibás. DOS6.22 alatt is felmegy ha a CTCM már bent van a config.sys- ben. A CTCU- val még telepítés előtt megnézem/beállítom a kártyát. Meg le lehet futtatni a diagnose progit is már ha a CTCM aktív.
-
válasz Chris82 #44627 üzenetére
Akkor előfordulhat hogy gond van a kártyával, de még akkor sem biztos. Nekem az MSI KA780G- ben nem listázódik ki postkor a PCI eszközöknél az Audigy2ZS, ha a GTX 285 benne van a lapban, ilyen felállásban tehát nem is működik benne. Ha kiveszem a GTX- et és csak IGP van, akkor megjelenik az Audigy. Az SB 5.1VX meg simán megy az MSI- ben, a GTX mellett is, ugyanabban a PCI slotban, tehát vannak "érdekességek".
-
-
-
Chris82
senior tag
Most nézem hogy ez nem is awe hanem csak 32
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz Chris82 #44608 üzenetére
Gyári driver-el egyforma V2 kártya kell, rev-re mindenre mb-ra stb.
Unreal 98 -nál ha frissítés nélkül rakod fel a beállítások, részletes beállításoknál a render-nél kiválasztod a GLide-t. Ha Pach-elted a 227f-el akkor safe módban indítva is kiválaszthatod.Mértem egyen Linux-on Wine-vel C2D+Geforce 7300 (nyilt 3D driver)
Unreal 1998 Timedemo: 800/600 átlag: 84,9 FPS[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Chris82
senior tag
Jó lenne ha valaki személyesen tudna segíteni, mert egyedül nekem nem megy.
Vagy kidobom a szemétbe az egészet[ Szerkesztve ]
-
válasz Chris82 #44647 üzenetére
Itt találod a FastVoodoo drivert. Vegyes tapasztalataim vannak vele. Konfigfüggő, van amikor jobb, van amikor rosszabb eredményt ad ( gyorsaság és helyes működés terén ).
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 10th 10400f
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest