-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Oliverda
félisten
Epox MVP3G2 az istenért sem indul, ha jól veszem ki VGA-t sípol (egy hosszú, három rövid). Két AGP-s kártyával, és egy (talán) jó PCI-os SIS-szel is ugyanezt csinálja. Mi lehet a baj?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Chris82
senior tag
válasz bacsis #44802 üzenetére
Szia, nekem is a voodoo 2 kártyával van probléma. Látszódik rendesen az eszközkezelőben, de a képernyőbeállítások nem akar betöltődni, ezt próbáltam SLI-ben is és egyedül is. Ha csak a másik kártya van bent egyedül, akkor minden rendben.
Nem egyformák a kártyák.Mi lehet vele a gond? Használjak másik drivert?
-
Chris82
senior tag
Sajnos a hangkártya probléma nem oldódott meg (SB 32 CT3600). Nem látja az eszközkezelő, nem tudom telepíteni a drivert.
-
törölt tag
válasz #68216320 #44776 üzenetére
Hogyaza ... Ezek a cuccok egy Epox 3VBA+ lapba mentek volna, de ebben a lapban a Voodoo 3 anomáliákat okozott. A win98 telepítés különböző hibákkal elakadt, az acronis backup boot cd lefagyott screen műveleteknél (egér alatt gomb háttér váltás, stb.)
Más kártyával (S3, Gef2, Gef4) nem volt ilyen gond.
Más lapban Voodoo is üzemel. Fene ezeket, hogy ennyire nem bírják egymást -
arn
félisten
Szombaton kinlodtam eleget ezzel az 5ali61el egy csomo apro nyavajaja van, igy az xedik bug utan inkabb kiszedtem. Dos alol amugy szepen ment, hasonlo orajelen tobbnyire hozta a k63+ a coppermine szintjet.
Majd ha lesz hozza idegzetem, nekirohanok ujra a k6 projektnek egy frissebb/masik alaplappal. Azt lattam, hogy az ujabb lapokon 1543c delihid van mar, bar az agps mizeriat az eszaki hidnak kellene megoldani, ami ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Yutani
nagyúr
Ez jött múlt héten:
A képen nem látszik, de eléggé viseltes szegény. A PCI érintkezőkből többnek lecsiszolódott az arany színezés, az órajel generáló kristály fémburka is rozsdapöttyös, valamint a kimeneteknél a rögzítő fémlap is szét van kalapálva a derékszögben hajlított résznél. Nem tudom, mit csináltak szegénnyel, de legalább van gyári driver lemez hozzá.
#tarcsad
-
Hétvégén házba került a SlotA konfig is. A GUSClassic maradt benne, DOS alatt szól is szépen de Win98 alatt nem bírok vele . Gondoltam hogy ebben már van tapasztalatom, úgy jártam el mint a P2- es konfigomnál de ebben a lapban nem megy Win98 alatt. Benthagyom ettől függetlenül, DOS alá kell. Bepattintom mellé az Audigy2ZS- t, az úgysem indult a GTX- es konfigban, legalább kipróbálom 98 alatt. Min proci P2 350 kell neki, az bőségesen megvan.
Tápjaim kifogytak. Az ilyen noname, Acorp, stb tápokat kinyitottam, púpos kondisak - de amúgy még működnek. Az utolsó FSP- t kénytelen vagyok bennthagyni, ezt a konfigot nem kockáztatom, nehezen beszerezhető már a proci+lap.
Közben előkészítettem a 286- hoz való alkatrészeket, az lesz a következő...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Chris82 #44808 üzenetére
HA különböző a 2 Voodoo kártya, nem fog menni az SLI ha azonos a gyártó de a REV szám tér el, már akkor sem megy
Szóval ez lesz itt a gond... legalábbis az SLI kérdésre...
Egy kártyás módban attól függetlenül mennie kell..
A hangkártyát szedd ki, ha nem látja az eszközkezelő, akkor cseszheted az egészet, jó hogy nem megy fel a driver
Én azt javaslom, hogy telepíts fel egy szűz OS-t, (hangkártya nélkül) csak egy VGA+egy Voodoo2, VGA driver fel, majd a Voodoo2 drivere fel. hivatalos drivert használj, tehát a FastVoodoo felejtős... ha fent van a driver, indísd el a Quake-t GLquake.exe-vel, ha megjelenik a 3DFX logó és a játék indul, nyert ügyed van, lehet próbálkozni a többi játékkal -
Yutani
nagyúr
válasz Sanchez638 #44816 üzenetére
Már van egy ilyenem, német Ebayről vettem kicsit drágábban, mint ezt. Úgy voltam vele, nem árt, ha van kettő, de a német az jó állapotú, ez meg olyan, amilyen. Még nem próbáltam ki, lehet, nem is működik!
Oli: Sajnos nincs.
#tarcsad
-
-
Chris82
senior tag
Majd rendelek egy párt ebay-ről az oroszoktól, az legalább új, tesztelt.
-
válasz zoltanz #44825 üzenetére
Ilyen házból 2 egyformát sikerült beszerezni, a 423-as P4 konfig került a másikba. Hasonló kategóriákat, kemény 500 pénzért veszem az egyik kedvenc helyemen, annyit megérnek simán.
A Codegen és hasonló tápok is működnek. nálam még nem csaptak agyon alkatrészt. A sokak által szidott Deer- ből is van vagy 3. Idővel, fokozatosan majd FSP váltja őket, csak sok gépbe egyszerre drága lenne. Mondjuk a 350- es FSP tényleg jó, a GTX- es konfig is indult vele, de azért abba egy vadiúj 700W- os került.
(#44828) zoltanz : a SlotA lapom ilyen eladatlan készletből van, vadiúj az is, csak pislogtam mikor megérkezett.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #44826 üzenetére
Nekem meg ment egy Aristo meg egy kék NYÁK-os nem tudom milyen gyártmányú amin ráadásul 110MHz-es RAM-ok vannak...
De ugyebár tudjuk hogy a kivétel erősíti a szabályt ez nagyon, de nagyon nem jellemző -
válasz Sanchez638 #44831 üzenetére
36 géped van Neked is , mondjuk a sima AT- seket levonom, akkor nagyjából 18- ba veszek Csifiket , darabját 30- ért, az a biztos, a 12V- os ágon is tud vagy 80 ampert.
Igen, Iday- tól
bacsis : PV830 lesz az a kék nyákos, nekem is van egy darab belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Sanchez638 #44835 üzenetére
Persze, az FSP viszonylag olcsó, megbízható, mint írtam én is arra cserélgetek. 1k- ért ok, ha adsz linket kezdetnek 5db- ot máris rendelek, mert általában jóval többe kerülnek...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #44834 üzenetére
az lesz az
ebben a cikkben csapattam őket -
válasz Sanchez638 #44837 üzenetére
Igen, veszegetem én is lassan, már megtehetem.... . Jut eszembe, a SlotA tippet még Te adtad, megköszöntem egyáltalán már
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #44839 üzenetére
engedd meg, hogy idézzek a cikkemből:
Igaz a Super Socket7-es alaplapok nem csipázzák a Voodoo féle SLI-t, egyrészt maga a platform túl gyenge ahhoz, hogy kifussa magát a 2. kártya, másrészt pedig egyszerűen a csipszetek sem szeretik a Voodoo2 SLI-t, tehát, ha a CPU bizonyos esetekben képes is lenne kihajtani mind a két kártyát, egyszerűen mégsem tudnak profitálni az alkalmazások a plusz hardver nyújtotta erőforrásból.
Hogy miért raktam ezek ellenére 2db Voodoo2-t a gépbe? Azért, mert a Voodoo2 által hajtott játékoknál csak SLI módban érhető el az 1024X768-as felbontás, ami viszont bekapcsolható -
-
Chris82
senior tag
Tegnap üzemeltem be a P2 alá az SSD-t, picit gyorsabb lett.
-
válasz Sanchez638 #44842 üzenetére
500- assal nekem sem indult, 800- assal szépen megy.
(#44843) arn : többször hangoztattam hogy legalább 800- as Copper kell a kihajtásához.
-
-
bacsis
Közösségépítő
az esetek nagyon nagy részében már kihajtaná az SLI-t egy combosabb K6-III+, de sajna ugye nem nagyon működik, ahogy fentebb is írtam csak az 1024X768-as felbontás miatt érdemes becuppantani mellé a két darab Voodoo2-t...
Amit ír DarthSun,a "mérései" tudtommal csak a 3Dmark-ra érvényes, én azért megnéznék több játékot is, szerintem már egy 500-as P3-tól már nem lenen több FPS
Persze ilyen 640X480-ba lehet hogy gyorsulan a játék a még erősebb procitól, de egy 800X600-ba sztem már tuti elég lenne egy 500-as P3 is...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest