- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz izomman1 #12448 üzenetére
Ennek lehet szoftveres oka is.
Pl. nálam ha egyszer elindítom az oculus appot majd kilépek belőle, akkor a legközelebbi indításnál folyamatosan crashel az oculus driver, azaz a hmd és a monitorok el-elsötétülnek, majd ez ismétlődik újra és újra. Windows restart után működik.
Gyanítom hogy a redva nvidia driver okozza ezt, de még nem volt időm utánajárni. -
szente
addikt
válasz kiskuplung #12450 üzenetére
Ja, használtan is nézegetem őket, nem kell feltétlen újnak lennie. Sőt talán jobb is lenne a használt, mert ha esetleg nem jön be, vagy nem bírom, akkor kisebb bukóval tudom eladni.
Mivel még nem tudnék vele játszani, rá érek vele várni.
Mivel ez a MM-es használt áron lett volna új, rá csaptam volna. -
izomman1
senior tag
válasz Raymond #12449 üzenetére
Úgy külsőleg annyira nem látok semmit Igen a fejszetthez ki és bedugtam újra a kábelt szintén , de a hiba maradt.. Oculusnak kellene írnom közvetlen? Ha kérnek Oculus home naplót azt hogy tudom nekik átküldeni?
Szerintetek vissza kell küldenem a rosz kábelt is vagy majd ők küldik az újat?
Sajnos a VGA-m olyan ( GTX 1080 TI Gigabyte Aurorus ) aminél idióta módon a VGA végébe van a harmadik HDMI kimenet rátéve a VR -nak ( 2 van elől de egy a TV re egy a monitorra van kötve) szóval hátul meghajlítva lehetséges a kábel ráhúzása , de úgy meg megtöri.. Sokszor volt ráhuzva oda és lehúzva és nem bírta láthatólag a strapár.. Sajnos hiába teszek be oda egy pici hosszabbító kábelt nem viszi át a jelet , mert a VR kimenet nem olyan erős.. ( 1,5 M es hosszabbítást csak elölről a két első kimeneten bírja kihajtani a kártya)
Hozzá kell tegyem a 3. HDMI kimenetet csak VR ra lehet használni Monitort rákötni szintén nem lehet...
Jelenleg ha VR ozni akarok a TV le kell húznom , de már lőttek a kábelnek szerintem..
Az is nagy kérdés az Oculus mivel nem szállít Magyarországra a garanciás kábelem kiküldik e?
(A gépet már újra tettem teljesen a hiba maradt ... ugyanazt a drivert használom amit használtam 1-2 hónapja amikor még jó volt minden a Rifttel.. kábel lehet a gond..)[ Szerkesztve ]
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Amazon.com-on 399 dollár efy Rift készlet. Van arról tapasztalat, hogy mennyi lesz mire ideér?
Köszi!
-
tobias88888
őstag
válasz izomman1 #12456 üzenetére
Igen, átalakító. Van displayport hdmi átalakító, én is azt használom mert 1 darab hdmi kimenet van a GTX1060-on csak. Persze a displayport hangot nem ad, szóval a tv-n nincs hang, az továbbra is ilyenkor a gép hangszórókból jön. Gondoltam hogy a riftet dugom a displayportba átalakítóval, de inkább letettem róla, nem akarom hogy egy verseny közben valamiért bemondja az unalmast ez miatt.
-
Raymond
félisten
válasz tobias88888 #12461 üzenetére
"Persze a displayport hangot nem ad"
Dehogynem ad. Lehet at kell manualisan allitanod a hangkimenetet a Windows-ban muitan rakototted a TV-t.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Segal
veterán
válasz tobias88888 #12461 üzenetére
Nyugodtan dugd a riftet a mini displayportba nekem is abba van. Csak arra nagyon vigyazz hogy olyat vegyel ami 4k kepet tud atkuldeni mert a FullHD-s nem jo. En elsore nagyon beszoptam es majdnem kihullott a hajam mire rajottem mi a hiba mert a narancssarga led is vilagitott a riften es az oculus szoftvere is azt irta a rift melle hogy minden oke...
Utana atalakito cserevel mar kep is volt a hmd-be"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dyingsoul
Topikgazda
Úgy látom mindenkinél előjött valami furcsaság mostanság.
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy mióta kijött a Win Creator's update a 2. kijelzőmet nem tudom használni VR-ozás közben... Illetve ad képet, de nem tudok rá kitenni játékot. Meg persze tele vagyok átalakítókkal, hogy egyáltalán rá tudjam kötni a Rift és a monitor mellé a TV-t.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Segal
veterán
válasz szente #12466 üzenetére
Most meloba vagyok de vissza tudom keresni. Ha megvan akkor belinkelem.
Bar az enyem mini diplayport hdmi atalakito.[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz szente #12466 üzenetére
Megvan en Club3D CAC-1070 nevut vettem ezzel 100% hogy mukodik.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz szente #12470 üzenetére
DVI-rol is atalakithato ha az van a videokartyadon. 1080Ti-n nincs azert lett ez. Van olcsobban olyan is ami 4k/30fps-t tud de en nem kockaztattam.
-
szente
addikt
DVI-n a monitorom van. Természetesen ahhoz is HDMI kellene. Nem is értem, hogy miért erőltetik ennyire a VGA-kra a DisplayPortot. Mármint persze, van egy csomó monitor amihez az kell, de van egy csomó más eszköz, ami meg HDMI-t használ. Nekem perpillanat 3 HDMI kellene, de szerintem nem is létezik olyan VGA, amin van ennyi. DP port meg egyáltalán nem is kellene nekem, és nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok a világon.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz szente #12472 üzenetére
Sli a megoldas
-
tobias88888
őstag
válasz szente #12472 üzenetére
Korábban is említették, de kb a következő okok miatt:
- HDMI korábbi és pár nagyobb cég közösen fejlesztette ki
- Mivel licences ezért ezek a gyártók jól járnak a hdmi-vel, de pont ez miatt az nvidia / amd kártyákból a több hdmi portosak drágábbak
- Displayport később született, de nyílt platform és ezért is használják annyira az nvidia / amd kártyáknál
- Ez miatt a mostani monitorokon kb alap lett a displayport hiszen a géphez kötöd úgyis
- Csakhogy a legtöbb TV nincs géphez kötve, ráadásul 1-1 hdmi portot a videokártyák is tartalmaznak, így spórolnak ezzel a gyártók még ma is. Nyilván pénzbe kerül rátenni a displayportot attól függetlenül hogy nem licencdíjas, plusz néhány cégnél egyáltalán nincs is így le is kéne fejleszteni az egész rendszert hozzáMost ránéztem kíváncsiságból, de nem is találtam értelmes tv-t displayporttal
-
szente
addikt
válasz tobias88888 #12476 üzenetére
Nem nagyon van a TV-ken DP port, már valamelyik topikban kitárgyalta valaki.
Nem vagyok egyébként DP port ellenes, csak akkor mondjuk rakhatnának más eszközre is ezt, pár monitoron kívül.
Ha jól néztem max 35 cent a HDMI liszensz díja, hát én szívesen kifizettem volna akár a százszorosát is.
Vagy felőlem nézhetjük a másik oldalról is, csesszék meg a HMD és TV gyártók, hogy nem DP portot használnak. -
szente
addikt
válasz tobias88888 #12478 üzenetére
Persze, tudom, hogy sok kicsiből mekkora összegek lehetnek, de nincs alternatíva. Az is ritka, ha valamelyik VGA-n 2 HDMI van, 3 meg szerintem nem is lètezik. Èn megfizettem volna a költsègèt bőven, mert egyszerűbb ès talán olcsóbb is lett volna, mint átalakítókkal küzdeni. Na de kipanaszkodtam magam, befejeztem az offot.
-
kiskuplung
őstag
válasz tobias88888 #12478 üzenetére
Á, egy kollega Nálatok is fut a "racionalizálás"? 1 centért mindent? Lehetne az a forrasztás egy mikronnal vékonyabb?
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
Ezt próbálta már valaki? 15 dolcsi az Oculus storeben.
Egészen úgy tűnik, hogy pont azt hozza, mint amit a Doom VFR nem tudott.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kiskuplung #12481 üzenetére
van demo is steamen.
magyarok egyebkent es nekem negyed ora alapjan jonak tunt (ertsd fegyver normalis helyen van, mozgas oke, kovetes oke, prezentacio oke), viszont meg nem volt idom tobbet tolni vele (akkor neztem mielott megjott a harmadik szenzorom, aztan idokozben rafuggtem project cars2re). jo latni, hogy bejutottak oculus storeba is, az is erdekes volt, hogy mennyire nem hallott rola senki, pedig nem tunik rossz cuccnak.
probald ki a demot, szerintem erdemes.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kazmerr
aktív tag
Pár tapasztalat:
Apollo 11 VR : Apollo 11 küldetés, inkább nézős mind cselekvős, touch kontrollet nem támogatja, ezért refoundoltam is. NEM AJÁNLOTTFar Beyond: A space odyssey:Űrhajós, kicsit olyan mint a faster than light, de itt nem harcolni kell, hanem bányászni, és szerelgetni. Elég lapos, és 2016-os (igaz akkor jó pontokat kapott a kinézete), ezen felül 3 ember csinálta, és most februártól kezdte el 1 az utóéletét gondozni... Akciósan nem rossz, de számítani kell hibákra. Egy próbát megér
-
kiskuplung
őstag
válasz proci985 #12482 üzenetére
Végül nem bírtam ki, és volt egy kis időm tegnap este. Megvettem és nyomtam vele 1 órát.
Nekem tetszett, amit láttam. Kicsit lassan indul be, de utána felpörög, bár egyszer se izzadtam meg.
Én imádom az ilyet, úgyhogy nagyon bejött ez a story-driven játékstílus.Ami nekem nem jött le elsőre, hogy ez még early access-ben van, amit én alapból ignorálni szoktam.
Ennek ellenére kirívó buggal nem találkoztam, viszont a játékon azért még van mit csiszolni.
A gameplaynél nem értettem azt, hogy az ellenfelek miért jönnek továbbra is, ha fejbelövöm őket. Így ha nagyobb tömegben jönnek, ész nélküli lövöldözéssé válik, nyoma sincs az Arktika vagy az Arizona Sunshine által megkövetelt pontos fejlövéseknek.
Volt néhány probléma az irányítással is, csomószor kiakartam húzni egy fiókot, és a mellkasomon lévő kézigránátot fogtam meg, és volt olyan is h nem jól érzékelte hogy vissza akartam rakni a tokba a fegyvert, leesett a földre, pont bele egy hullának a modelljébe, és onnantól kezdve nem lehetett felvenni.Én 1 óra után kellemes érzésekkel léptem ki belőle, de persze refundoltam, mert early access. Majd ha megjelenik a teljes, akkor én tuti megveszem. Szerintem nagyobb stúdiók játékait is veri már most is. Így meg, hogy magyarok a készítők (ez az info amúgy honnan van?), titeket is arra bíztatlak, hogy tegyetek így.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kiskuplung #12484 üzenetére
direktmarketinget toltak steamen azoknak akik negativ reviewet toltak doom3 vfrre aztan utananeztem kik csinaltak es a linkedinjuk alapjan egyertelmu, hogy magyarok.
btw, ha bejott akkor a killing floor hasonlo es nem EA, a sairento VR is kijott EAbol ket hete, ennek oromere en is megvettem es tenyleg mindent jol csinaltak szvsz.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tobias88888
őstag
válasz kiskuplung #12480 üzenetére
Szoftver iparban, de mi is szenvedői vagyunk. Kocsikban a kedves gyártók abba a nyamvadt középkonzolos deviceba így 2018ban is még képesek Samsung Galaxy S1-S2 szintű harvert pakolni és aztán jön a bug ticket, hogy lassú a program
-
kiskuplung
őstag
válasz tobias88888 #12487 üzenetére
Jaja, én is, csak belelátok a HW-esek problémáiba is
-
kazmerr
aktív tag
Ha van steam-es vagy oculusos cimbi, akkor a rec room-ot próbáljátok ki. NEm rossz. Igazi kis timekiller. én most szabadultam egy 2 órás menet után.
-
Picco
addikt
válasz kazmerr #12489 üzenetére
kollegakkal rengeteget jatszottunk, nekem egyik kedvenc VRon belul.
Ha vannak mar baratok es tobben vagytok egy paintball custom game-et ajanlok, ott lehet valasztani hogy milyen fegyverrel jatszotok. mi nyilakkal szoktuk adni neki
ceges ecommerce vs warehouse 3vs3 meccsek eleg jok szoktak lenni**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Segal
veterán
válasz fulton #12491 üzenetére
Hidd el az meg mindig semmi ahhoz kepest amennyiert meg en vettem (ebayrol vettem a legelejen)
-
Segal
veterán
válasz Raymond #12493 üzenetére
Enyem harmassal kezdodott. Az egyetlen problema hogy forintban
Viszont jart hozza az EVE[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #12497 üzenetére
Az elejen en is igy voltam, az oldotta meg hogy lett neki fix 90FPS. Azutan nem volt gond.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #12499 üzenetére
"HOTAS-t meg nem támogat."
Tamogat, volt egy kis kavaras hogy eloszor ment aztan kilottek belole es manualisan kellett volna bealligatni de mar talan egy eve (?) megint hivatalosan is tamogatja. A HOTAS-X-et magatol felismeri es mukodik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest