Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • seawolf570

    aktív tag

    válasz F4Zi #8485 üzenetére

    Nem lehet csak simán átalakítóval megoldani, mivel a pedálok potmétereinek analóg jelét egy elektronika alakítja át a PC számára értelmezhető digitális jellé, és külön plug-and-play vezérlőként jelenik meg az eszközkezelőben. Alapesetben ezt a kormányban lévő elektronika végzi el, és ezért nem működik a DFGT-nél, DFP-nél, stb. a kuplung pedál, mivel gyárilag csak két tengelyt tudnak kezelni pedál szinten ezek a kormányok.
    Ha a kormány tud kezelni három tengelyt, akkor elvileg "bármilyen" pedál használható hozzá.
    Így lehet az, hogy pl. a Fanatec kormányokhoz lehet használni G25/G27, vagy Thrustmaster pedálokat és fordítva. Ebben az esetben csak a megfelelő csatlakozó átalakítóról kell gondoskodni. Azért írtam idézőjelbe a bármilyent, mert az említett három kormányhoz potméteres pedálok vannak gyárilag (kivétel Fanatec CSR, CSR Elite, CSP), ezért nem lehet csatlakoztatni hozzájuk pl. a Saitek pedálokat. A Saitek pedáljai optikai tárcsás érzékelővel vannak ellátva, ami már eleve digitális jelet ad a kormány felé, ezért csak a saját kormánnyal használhatók.
    A Fanatec CSR, CSR Elite és CSP pedálokat más kormányhoz csak USB-n keresztül lehet csatlakoztatni, és így külön játékvezérlőként jelennek meg PC-n.

    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A

Új hozzászólás Aktív témák