- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
András12345
aktív tag
válasz Brain75 #51048 üzenetére
Van ezeken gari matrica? Én nem találtam az enyémen. Meg azt is erős túlzásnak érzem hogy kell valaki aki átszereli, nem volt egy nagy mutatvány
Nekem jól jött ez az átalakító, hogy nem kellett valami drága kormányt vegyek, mikor lecseréltem a CSL elite 1.1-et[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
válasz András12345 #51045 üzenetére
Köszi.
Nem lesz ez egyszerű szülés,hogy mit vegyek.Fránya CSL DD ne lenne olyan próblémás,akkor mindent egy helyről betudnék szerezni. -
Brain75
senior tag
válasz András12345 #51051 üzenetére
Hát gari matrica csak néhány darabon van, viszont, van benne UV-re világító ragasztó és az összes csati le van ragasztva olyan ragazstóval amit nem minden sarkon árulnak.
Azért azt gondolom, hogy 10 emberből legalább 7-nek problémát okoz ilyen szinten apróra szedni egy kormányt anélkül, hogy megsérüljön.
Ha nem is azért mert ügyetlen és nem ért hozzá, hanem mondjuk szerszám hiány miatt.
Bár minden szerszámot be lehet szerezni, de akkor még drágább.
És a fanatec által leragasztott csatikat nem olyan egyszerű szétszedni.
Volt már nálam kormány leszakított csatival.Nem is egy.
Na mind1 nem vitatkozni akarok, de azért ez a csere nem egy nagyon egyszerű művelet./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Lincoln76
aktív tag
Az enyém most így néz ki meghúzva.
[kép] -
Lincoln76
aktív tag
válasz András12345 #51042 üzenetére
Egy ilyen kormány nagyon birizgálja a csőrömet, szerintem hamarosan a kosárba dobom .
Megvagy elégedve vele?Oh én marha nem figyeltem, köszi Steve!
[ Szerkesztve ]
-
András12345
aktív tag
válasz Lincoln76 #51059 üzenetére
Funkció szempontjából jó, baromi sok a gomb, meg az enkóder.
Nekem kicsit kicsi az átmérője.
A gombok nyekergősek, de legalább véletlen nem nyomod meg, ellenben a hüvelykujjnál lévő tekerő gombot állandóan elforgatom akaratlanul, mert túl könnyen mozog.A bal váltofül fémesen csattog, és pont ma esett ki belőle a belső mágnes, ami keresztbe is fordult belül, és megszorult a fül, amit két óra szenvedéssel tudtam visszatenni (ragasztani) a helyére, mivel valami nagyon okos spóroló elgondolásbol ugyanazt a konkrét hajlított lemezkét használják mindkét oldalon, ami annyit jelent ebben az esetben, hogy a bal oldalibol a mágnest nem fogja körbe semmi perem, hanem csak be van oda feszesen illesztve. Ami aztán ki tud esni belőle a használattól egy idő után. Két éves max ez a kormánykerék.
Akartam képeket csinálni, csak az ötpercesnek gondolt majd több órassá vált szerelés okozta idegállapot miatt elmaradt
Emellett még a műanyag burkolat hátsó része a peremén mállik a markolatok felett.
Kirázodott belőle 4 front csavart pár hete, hiába voltak megfelelően meghúzva előtte
Azon kívül hogy ergonómikusan vannak a gombok-enkóderek nem egy nagyon minőségi dolog sajnos, mégegyszer nem venném meg...
-
Met
nagyúr
Gyors kérdés, akik nem cockpitből vezetnek és gurulós irodai széket használnak.
Nem fordul/gurul el a szék kormányzás közben?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Bandit21
addikt
Az a kisebb baj, de ha fekezel el is tolod magad hátra.
Én ezért csináltam fából egy T betűt aminek az alsó végén is van egy kereszt léc.
Az alsó a szék kerekei mögé van téve ezért minél jobban nyomom a féket annál stabilabb.
A felső részre meg rá van csavarozva a pedál.
Mivel ezzel a szék fix, a kormányzással kapcsolatos mozgás minimális.Ez persze ultra tre suftni megoldás de ez van.
Kép.Attól is függ milyen kemény feked van. Lc mellé gondolom már kötelező valami ilyen legalább. Nekem a t3pm alap rugohoz is kellett. (Amúgy végul a 4 fokozat közul a 3 legkéményebbel megyek)
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Met
nagyúr
válasz Bandit21 #51063 üzenetére
Hogy Neked mennyi eszed van
Én biztos a szék hátulról megtámasztásán gondolkoztam volna, eszembe nem jutott volna a két dolgot összekötni.Közben belegondolva, nincs is túl sok hely a szék mögött, így is koppra hátra van tolva a szék amikor vezetek.
A pedál a TM T150-hez pluszba kapható 3 pedálos cucc. Szóval nem erős az ellentartása."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Bandit21
addikt
Ha a gumi kúp mod benne van azért erős az is. Nekem anno a logi dfgt -hez nem kellett semmi bár annak meg az alján van ki hajtható gumi fogazat és asszem akkor még szőnyeg volt a szék alatt. Amikor meglett a 248 és vele a t3pm akkor rögtön kellett valami.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Lincoln76
aktív tag
válasz András12345 #51061 üzenetére
Köszönöm a részletes infót, mielőtt vásároltam volna.
Hát most nem tudom mit csináljak, eddig nem olvastam erről a kormányról ennyi szarságot. A BMW kormány meg röhejesen drága (nekem). Oké, hogy nem replika, de akkor is.
[1500 ojró][ Szerkesztve ]
-
Lincoln76
aktív tag
válasz András12345 #51070 üzenetére
Igen azt használom most csak néha nagyon ragad ez a gumírozott része a kezemben.
Egyébként imádom ezt a kormányt.
Mondjuk az én szempontomból nem fontos hogy néz ki a kormány, mert VR-ben tolom, szóval így nem látom magam előtt a kormányt, csak az éppen benn lévő autóban látom a kormány(oka)t, ledet, infókat.
Valamiért sokkal jobban tudok ezekkel a kormányokkal vesenyezni, mint a köralakúakkal.
Ezért gondolkoztam, hogy beruházok egy olyan kormányra, mint a tied, de ennyi hülyesége van a kormánynak, most lemondtam róla. -
András12345
aktív tag
Srácok tudtok valami jó kerek kormánykereket? 6x70mm lyukkiosztással, 300-325mm körül. Van egy MtSimtech kormányom, a perecet lecserélném a hubon.
-
IzI
senior tag
Ismeri vki polismer F74N Formula [link] kormányt?
-
GalaHU
őstag
válasz Lincoln76 #51071 üzenetére
Ha az egyetlen bajod a Meki V2 kormánnyal, hogy a gumiborítása zavar (nekem is csak ennyi volt) akkor a legegyszerűbb egy ügyeskezű kárpitossal bebőröztetni. Helye válogatja, pár Máytásból megvan, összességében olcsóbb, mint amennyit buknál az eladáson és pluszban ki kéne fizetni bármire:
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Strawberry19
újonc
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem .
Pénztárcámhoz mérten egy alap szimulátor szettet dobok össze . Egy Playseat Evolution cockpitet vásároltam valamint most vettem hozzá egy Thrustmaster T300 RS Gt-t . Mindent összedobtam ahogy azt kell viszont a T3PA pedálokat szeretném rögzíteni a cockpithez de csavar nem járt hozzá. ( tudtommal nem is tartozék bár rosszul tudom lehet) A kérdésem az lenne , hogy ha valaki még ilyenbe belefutott és sanszosan történt ez így , akkor ti milyen csavarral rögzítettétek ?
Ezer hálám előre is . -
Hrdi2
tag
Sziasztok erről mi a véleményetek ?
https://www.facebook.com/marketplace/item/781372660336391/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A1a841dc9-eaec-4f2e-a0d7-fb6d44aeffcc -
tome0001
Topikgazda
válasz Strawberry19 #51076 üzenetére
ATTACHING THE PEDAL SET TO A COCKPIT - TP3A manual 21. oldal alja: [link]
Attach the pedal set using the small screw threads located on the underside of the pedal set. - Screw two M6 screws (not included) into the cockpit’s pedal support plate and into the two small screw threads located on the underside of the pedal set. Important: The length of the two M6 screws must not exceed the thickness of the cockpit’s pedal support plate plus an additional 10 mm, to avoid damaging the pedal set’s internal components.Ergo én M6x15mm-es illetve M6x20mm-es imbuszfejű csavarokat vennék a csavarboltban, és amenyik jó lesz, azt használnám.
-
JulesTS
őstag
válasz Lincoln76 #51069 üzenetére
Ennyire azért nem szar. Nekem gyakorlatilag 98%-ban ez volt a bázison, amióta a GT DD-t DD1-re cseréltem, azóta meg a 2 alsó küllővel kevesebb F1 változata. Mindkettőn APM volt/van, annak nem csak több füle van, de minőségben is jobb. A 2x2 digit fül alatt lévő 1x2 analóg fül (mint a McLaren perecen) a "kötelező" kuplung fogáspontra fel lehet programozni. Az alcantara miatt szinte kötelező a kesztyű hozzá (ha a McLaren fogása nem tetszik, azzal is használhatsz kesztyűt). A hüvelykujjnál lévő tárcsákra vannak barkács megoldások, vagy olyan funkciót kell rátenni ami nem gond, ha eltekeredik (nálam a Vocore kijelző lapozása van rajta). A legnagyobb hátránya az aránylag kis mérete, a meki perec jobb ilyen szempontból...
-
JulesTS
őstag
válasz Lincoln76 #51086 üzenetére
Én ilyen kesztyűt használok:
https://www.decathlon.hu/p/kerekparos-kesztyu-race-grip/_/R-p-334279?mc=8670362&c=FEKETE
Ez nem F1, hanem F1 esports perec, ez a "lebutított" változat, kevesebb gomb, tekerentyű, kijelző és nem lehet rá APM-et rakni.
Még annyi, hogy az alsó küllők hiánya miatt az F1 perecek nem annyira merevek mint a Formula, igy ha nem csak forgatod, hanem húzod/tolod/csavarod is, akkor hajlik is picit.
Nekem ilyen van:
https://fanatec.com/eu-en/racing-wheels-wheel-bases/racing-wheels/podium-racing-wheel-f1 -
Laby
őstag
válasz GalaHU #51074 üzenetére
Vagy olcsóbb, egyszerűbb opció ha veszel tenisz grip-et és rátekered a markolatodra. Sok kisebb formula kategóriában is használnak hasonló megoldásokat.
Vastagabb lesz picit a markolatod (lehet többféle vastagságú grip-et venni), de csupasz kézzel is kellemes a fogása, ha mindenképp kesztyű nélkül akarsz játszani.
Én egyébként kesztyű párti vagyok, és így nem zavar a McLaren gumis markolata sem.Ha rákeresel a nevemre, akkor írtam McLaren-nel kapcsolatban is már többször, illetve a [Clubsport Formula V2.5x]-el kapcsolatban is.
Annyira nem szörnyű a helyzet, mint András12345 írásából érezni lehet. Szerintem összességében elég minőségi kormány, de a felső tekerők valóban kicsit gagyik. Nekem a legfőbb problémám vele, az az átmérő, ha az McLaren méretű lenne akkor ezt használnám, de így nagyon játék érzete van annyira kicsi.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
JulesTS
őstag
válasz tome0001 #51094 üzenetére
Gondolkoztam ilyenen, de végül buttonbox-om lett, az meg beüléskor útban volt és lerúgtam párszor, a doboza elrepedt és úgy már nem volt merev, szét kellene szednem megragasztani, plusz csak két enkódert használtam rajta, így inkább leszereltem. Most az ágy alatt pihen...
-
GalaHU
őstag
Próbáltam másnál ezt a tenisz-grippes megoldást, nekem nagyon gagyi fogása volt, változó vastagsággal (a hülye amorf forma miatt egy "amatőr" nem tudja szépen felrakni), szóval inkább egy picit többért a profi, esztétikus megoldást választottam.
Szimezéshez nekem nem jön be a kesztyűzés, pedig akad belőle otthon, sőt még a fent emlegetett Sparco szerelő kesztyűt is teszteltem, de maradtam pusztakezes harcos...
Az F1-es Podium perecért nekem is megszakad a szívem, hogy csak szobadísz, plusz 3-5cm átmérővel mindent vinne, de így...
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
zsozsa74
őstag
Csak hogy legyen egy ilyen is:
Nekem az égvilágon semmi bajom a Meki v2 gumírozott markolatával. Lehet, hogy egyetlen vagyok a világon?
Az viszont zavar, ha néha meg-megreccsen a műanyag ház. Azért a DD1 meg tudja rángatni, főleg, ha a túloldalt is erősen kapaszkodok belé.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs