- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
őstag
válasz bnorci71 #50748 üzenetére
Szerintem erre gondolt:
https://fanatec.com/eu-en/bundles/csl-dd-mclaren-bundle-for-xbox-pc
Csak az összes bundle linkjét szúrta be... -
JulesTS
őstag
-
Lincoln76
aktív tag
válasz Lincoln76 #50745 üzenetére
Nem tudom megkapom-e ezen a héten, egyelőre nem mozdult semmi.
Kivételesen most nem PayPal-on fizettem ki, hanem Mastercard-al Revolut-on keresztül.
Pedig be vagyok zsongva. Ha holnap esetleg feladják a futárnak, talán péntekig megkapom, UPS már nem gond, összehaverkodtam a futárral, tel számát is tudom.És akkor majd biztos kérek még segítséget, ha megjött a cucc...
Hát kíváncsi leszek...[ Szerkesztve ]
-
Brain75
senior tag
válasz Lincoln76 #50723 üzenetére
Jó a V3, de
HA nem használsz kuplungot akkor felesleges. A V3-ban a kuplung elég jól el van találva (közel sem a legjobb), van beesési pontja ami elég jól érződik.
A loadcell fék elég kemény, néha olyan mintha a falat tolnád, de lehet rajta kicsit puhítani.
A gáz szerintem érzésre ugyan olyan mint a CSL pedálokban.
Mind a két pedál szett hall szenzoros, pontosan ugyan az a hall szenzor van mind a kettőben, csak máshogy elhelyezve.
A fanatec Elite V2 szerintem jó választás lehet ha a V3 drága és a CSL túl alap.
A V2 az arany középút.
Loadcelles fék, beesési pont nélküli kuplung és egy alap gáz.CSL pedál:
Gáz kuplung sehogyan sem módosítható. Nem lehet rugó erőt változtatni, nem lehet tuningolni.
Hall szenzoros gáz és kuplung, külön kell megvenni hozzás a loadcell féket.
200 EUR LC fékkel együtt.V2:
Gáz kuplung sehogyan sem módosítható. Nem lehet rugó erőt változtatni, nem lehet tuningolni.
Alapban benne van a loadcell fék. Állítható keménységgel
300 EURA két pedál karakterisztikában kb ugyan az, csak máshogy néz ki.
V3:
Beesési pontot imitáló kuplung
LC fék, elég sok beállítási lehetőséggel
Egy sztenderd gázpedál, állítható rugó erővel.
Lehet hozzá damper kit-et venni (gázra fékre). Szerintem paraszt vakítás kicsit, nem sok értelmét látom.
Van vibra motor a gázon és a féken alapban.
400 EURÁr éték arányban szerintem amúgy a V3 a legjobb (az kínálja a legtöbb állítási lehetőséget), de sokan a V2-re esküsznek.
Én személy szerint mindegyiket javítottam már mindegyiknek más a nyűgje./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
András12345
aktív tag
válasz Brain75 #50760 üzenetére
Ha csak PC-t használsz, és nem kell a kuplung, akkor a DC Simracing DC2 a best buy szerintem. ezerféleképp variálható, Heusinkveld Sprintre hajaz dizájnban, állíthatóságban, stb. A V3 hozzá képest egy bazári játék. (még ha az eltörős loadcellt nem is nézem)
Vibromotor nincs, annyi a negatívum (Bár lehet venni kiegészítőként, csak ritkán van raktáron)
400€ alatt van a DC2
Kuplungal (DC3) 500€Nekem a 3 pedálos van (V3 után ez lett), a féken van egy damper, és most rendeltem Heusinkveld elastomereket hozzá , ég és föld, hogy ez mennyivel jobb.
-
Brain75
senior tag
válasz András12345 #50761 üzenetére
Én csak a fanatec-re írtam véleményt. Igen van még ezer féle pedál ha csak PC.
Ott a simjack ami igazából egy Heusinveld sprint jóval olcsóbban. Sokan jókat írnak róla./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
mmdms
addikt
Haho!
Adott egy v3 pedal amin szeretnek 3% deadzone-t allitani, acc ben jatekon belul allitottam,de nem tetszik mert 4% os fekeronel kezd fekezni az igaz, de 4%-os fekerot ad egybol. En azt szeretnem elerni h 4%nal legyen 1% fekero, es onnan linearisan emelkedjen. Hogy lehet ezt elerni, brake gammaval? Ha igen hogyan allitsam azt be ?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Joshi
titán
Mennyivel lehet jobb mint egy Thrustmaster T-LCM pedál? Azért ~4-5-600€ nem kevés pénz egy pedálért, míg a TH T-LCM hazai kiskerben is csak ~235€. Én már régóta használom a TH T-LCM-et, de pont ez a komponens az, amire nem érzek kényszert hogy kicseréljem.
[ Szerkesztve ]
-
András12345
aktív tag
T-LCM-em nem volt, logi g29 után váltottam v3-ra, ami nem bírta sokáig, utána jött a DC. A v3-hoz képest sokkal jobb, ezerszer jobban adagolható a fék, még a damper mod nélkül is, gyári setuppal. Nagyon könnyű vele trailbrakelni, úgy hogy az abst pont ne triggereld (ACC).
Emellett rengeteg testreszabhatósági opciója van, dőlésszög, rugok elofeszitese, kuplung, gáz útja, féknél sokféle elastomer.
Ami nekem még személyes preferencia, hogy az szélesebbek a pedálok, és a plate is amire felszereled őket, kényelmesen elférek. A v3-nál néha egyszerre nyomtam a féket és a kuplungot.
Szerintem tud mindent amit egy drágább high end loadcelles pedálszett tud.
[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Én a helyedben nem cserélném.
V3, CSL Elite V1, T-LCM volt korábban, most meg CSL LC van.Ha nem kell az ezer féle állítási lehetőség amit a V3 tud ( ha cockpit-edre van szerelve, akkor úgysem fogsz végig próbálni, mert minden egyes pedál leszerelés előtt öngyilkos akarsz majd lenni, nem hogy apró módosításonként állandóan mászni és szerelni, és izmozni... ), akkor a T-LCM nem sokban különbözik, mint bármelyik fenti pedál. Vannak apróbb különbségek, de nem olyan jelentős, mint amennyi pénzzel és energiával jár a cseréje.
Nekem az összes pedál közül a CSL Elite LC tetszett a legjobban, jobban mint a V3 (BPK-val volt). Majd a jövőben a sima CSL LC pedálomat visszacserélem majd CSL Elite-re, immáron a V2 kiadásra.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Melorin
addikt
Röviden leírnád, hogy miben másabb a Heusinkveld elastomer mint a gyári?
-
tom120514
őstag
Az igazi az lenne ha kiprobálná, nekem pl. a T-LCM után a sima CSL LC sokkal jobb. Elsőre durván keménynek tűnt a legerősebb rugókkal használt TM pedál után de nagyjából 1 nap után már örültem hogy cseréltem, gyorsultam is magamhoz képest. Arról nem beszélve hogy ha nem kell 3 pedál, mennyire egyszerű eltenni a szekrénybe a felesleget
Never go full retard.
-
bnorci71
addikt
válasz Brain75 #50762 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdek mert már rég megcsinálta más.
Nagy munka összedobni egy elektronikát egy rendes pedálgépre? Úgy értem amit rendesen versenyautóba is használnak, ott a hidraulika másik oldalra még egy munkahengert is lehet rakni és akkor teljesen real az érzet. Sőt a profi az ha nem is a fékpedál elmozdulást mérné az ember hanem a munkahengeren a nyomási erőt.
Nem én találtam ki rémlik mintha Nagy Dani ilyennel szimulátorozna.
Low Budget megoldásba mert ahogy néztem a pedálgépek 200e környékén mozognak+az egyebek hozzá, lehetne bontóba vásárolt pedálgépből építeni.[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
adrian360
őstag
válasz bnorci71 #50771 üzenetére
A load cell pont azt csinálja, a nyomást érzékeli, és nem az elmozdulást. Egy alap mérleg cella nem drága, a hall szenzor nem drága, de a megmunkált fém és az idő ameddig kikisérletezed a pontos méreteket, mechanikát, drágábban jössz ki, mintha veszel egy kész terméket. Ha hobbiként tekintessz a bütykölésre, akkor csináld, de ha inkább a vezetés a lényeg, akkor vegyél valamit, és azt az időt szánd gyakorlásra
-
bnorci71
addikt
válasz adrian360 #50772 üzenetére
Az OK hogy a nyomást mérem, de ahogy itt olvasgatom mindenki a ilyen rugó olyan alátét dologgal küzd.
Aki vezetett már autót tudja ott se egyforma a fék de a fékhatásról van visszajelzés a testedre, 4-5 fékezés és a gyakorlott ember átáll az új fékre. A hidraulikus rendszerbe pont ott látnám a lényeget nincs rugó lesz egy pici holtjáték mint a rendes autóba utána ahogy erősebben taposod erősebb lesz a fékhatás elmozdulás már szinte nulla, de az erőt érzed a talpadon.
Megjegyzem nem vagyok tisztába hol mérik ezek a LC pedálok az erőt, így ha hülyeséget írok nézzétek el és világosítsatok fel.+András12345
gondoltam, hogy van csak lehet az árát nem akarom tudni
azért csak rákerestem
780/860 juró na azért tényleg nem érdemes otthon barkácsolni ha ebből ~500juró csak egy pedálgép[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Lincoln76
aktív tag
válasz Brain75 #50760 üzenetére
Én nem vagyok olyan profi, mint ti és egyelőre csak GT7-hez használom PS5-ön és VR2-ben.
Amennyire kezdek beleesni az egész szimulátor gödörbe, szerintem úgy fogok minél több pénzt erre elkölteni.
És így egyszer majd felnövök hozzátok.
Egyelőre a v2 is nagy ugrás lesz nekem a sima pedálok után. -
JulesTS
őstag
válasz bnorci71 #50771 üzenetére
Csináltak ilyet is.
Lehet arduinos, vagy Leo Bodnar féle elektronikával a PC-re kötni. De szerintem a legjobb amit én is csináltam SRA pedálra Racewerk elektronikát kötöttem. A csatlakozó kiosztása már megvan:
https://4utem.blogspot.com/2023/05/sra-pedal-racewerk-usb-modullal.html -
Hrdi2
tag
Sziasztok van egy th8a váltóm az lenne a kérdésem hogy 45.000ft az túlzás vagy reális ár?
-
zodo
nagyúr
Trak racer EU-ra nincs valakinek kupon kódja?
.com oldalán böngészve feldobott egy -20$ kedvezményt ha fel iratkozok de az nem jó ide.
Fel iratkoztam .eu-ra de semmi csak meg köszönték. -
mmdms
addikt
AMS2-ben melyik grafikai opció torpedózza meg a framerate-t? Kicsit érthetetlen számomra, de közel fix 26 fpst köhög ki a rendszer.
Elkezdtem keresni, de baszki szegény játék annyira béna, minden opcio változtatása után ki kell lépni h érvényes legyen.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
GalaHU
őstag
Pedig az AMS2 a jelenleg egyik legszebb, de leggyorsabb graf-al bíró szim, közel 10 éves alapokon, lassan egy tableten is elfut…
Kezdésnek vedd le a fű rèszletességét és ami még ki tudja nyírni az a frame-ek előre generálása, ez legyen minimumon.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
-
JulesTS
őstag
-
Star/[GM]Ray
csendes tag
Fanatec/Moza DD-s felhasználókhoz szóló tapasztalatai kérdésem.
Fanatec CSL DD - k mennyire melegednek mondjuk 2-3 óra szimulátorozás után.
Azt vettem észre hogy ACC- 3 óra alatt eléggé felmelegíti az én bázisom. Elvileg a gyártó szerint nem kell aggódni ezek ipari motorok, de azért van amikor már kellemetlenül meleg a bázis. Aggódjak emiatt vagy nem érdemes ?Köszi,
Üdv,
DaniOBSCURE - staaR - AMD ?! < INTEL ?!
-
tome0001
Topikgazda
válasz Star/[GM]Ray #50799 üzenetére
Én nekem 2 óra után a CSL DD, 55%-os FFB-n, 8Nm-es táppal egyáltalán nem melegszik.
Maga a tápegység doboza szokott melegedni, de a bázis soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest